Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 15:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: NZC 431 vs AZS 218
PříspěvekNapsal: 18 pro 2009 11:02 

ahojky - jsem tu nový :oops:
mám drobný problém - vlastním NZC431 (od kolíbky) a k němu jsem si koupil repro domácí výroby (tesla) ARN6604 středy a vyšky standart vyhybky sice jen z kondiků , ale dle mého subjektivního názoru velmi povedené. Prostě basy jdou krásně od spoda a to měkce a středy a výšky jsou velmi vyvážené.
Rozhodl jsem se ke stavbě repro nových a k nim jsem si koupil AZS 218. A tady začíná můj dotaz. Při připojení reproduktorů(těch starých) na AZS jsem zjistil, že basy jsou výrazně utlumené , středy velmi výrazné a výšky také silné , ale ty jdou ubrat. Pokud ale přidám basy tak je zvuk výrazně kastroloidní - proti NZC. Chyba je tedy výhradně v AZS218. Nepotkal jste někdo stejný problém?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: NZC 431 vs AZS 218
PříspěvekNapsal: 18 pro 2009 11:53 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
AZS218 mám tiež, a po tých rokoch sa hodí generálka. Je to celkom dobrý zos, ja som s ním relatívne spokojný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2009 03:07 
Řádný člen

Kraj:
Souhlas. Zesilovače jsou stejné jako každé jiné zařízení - po dlouhém čase potřebuje generálku. Pak s tebou vydrží klidně ještě stejně dlouho jako vydržel doteď.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2009 14:46 

Thales píše:
Souhlas. Zesilovače jsou stejné jako každé jiné zařízení - po dlouhém čase potřebuje generálku. Pak s tebou vydrží klidně ještě stejně dlouho jako vydržel doteď.

znamená to, že si mám od sinclaira koupit opravnou sadu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2009 12:48 

Kraj: ČR - Zlínský
Já žádné opravné sady neprodávám, měl jsem jen jednu a koneckonců ani nevím, proč bych to do budoucna dělal - povím to na rovinu, s přípravou takové sady je mnohem víc práce, než by odpovídalo běžné hodinové sazbě servisního technika. Pokud máš s tím zesilovačem problém, buď ho pošli ke mně na repasi, nebo někomu jinému, kdo je zkušený v oboru nf zesilovačů.
Může v tom být jeden napohled směšný problém - AZS218 už obsahuje materiál, který až tolik nestárne a neujíždí s hodnotami, kdežto NZC431 má předzesilovač, který po cca pěti letech vyžaduje totální generálku.
Je tedy dosti možné, že sis navykl na zvuk "ujeté" NZC431 a nový zesilovač se ti zdá až nepřirozeně ostrý. Mezi předzesilovači NZC431 a AZS218 je jeden zcela zásadní rozdíl, který ne každý postřehne a který tu nechci zbytečně rozpitvávat, dejme tomu, že to patří k jistému knowhow.
Můžu k tomu napsat jen tolik, že chytří lidé šetří svůj čas, využijí jej na něco produktivnějšího a porouchaný přístroj svěří do rukou odborníkovi, než aby se s tím patlali sami a s nejistým výsledkem.
Blbci do toho začnou šťourat ze všech stran, měnit všechno možné a nakonec je přístroj stejně tak dokurven, že tak či tak skončí u mě, ovšem pak je to dražší o ten čas, který já musím strávit odstraňováním chyb, které si tam nasekali oni sami a které tam předtím nebyly.

Nedávno jsem opravoval zesilovač TW140 Studio, ve kterém původně odešel jeden kanál. V mezičase se do toho pustil sám patnáctiletý sopel, majitelův synek a dojebal to tak, že místo jedné hodiny jsem u toho strávil pět. A to se vyplatí....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2009 21:03 
Řádný člen

Kraj:
Asi tak. Není co dodat. Také mám hrozně rád když mi sem tam někdo něco přinese na opravu a zjistím že se v tom hrabal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2009 11:31 

sinclair píše:
Já žádné opravné sady neprodávám, měl jsem jen jednu a koneckonců ani nevím, proč bych to do budoucna dělal - povím to na rovinu, s přípravou takové sady je mnohem víc práce, než by odpovídalo běžné hodinové sazbě servisního technika

omlouvám se , ale jen jsem špatně pochopil to co jsi jinde napsal - Někde mám v pytlíku nachystanou kompletní sadu nového materiálu na repasi tohoto zesilovače, kdyby bylo třeba, ozvěte se. - reagoval jsem na toto.
Co se týče hrabání se v elektronice tak toho jsem dalek a přijde mi od Vás až neslušně ostré co jste mi napsali. Mám v práci elektrikáře, který si svého času zesilovače i stavěl a v slaboproudu je doma. Pro příklad mi dal dohromady i autorádio z vytopeného veterána, v kterém se už někdo hrabal a ..urvil ho. Pro všechny širokodaleko opravuje veškerou domácí elektroniku - pokud tomu nerozumí nebo je to na něj moc nové tak to řekne nejde do toho.To bylo ohledně generálky- pokud to půjde moc rád předám zesilovač někomu -sinclairovi - kdo to umí a vyzná se.
Jen k tomu zvuku - tady jsi mi nerozuměl. 218 je hrozně utlumená v basech. A nevím co s tím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2009 02:55 
Řádný člen

Kraj:
Ostré to možné je ale bohužel to tak často je. Jak reaguješ ty když někomu povídáš o nějaké nepříjemné situaci která tě potkala ve spojitosti s něčím podobným co třeba zrovna řešíš?
Cílem není dělat z tebe blbce, cílem je aby si nejen ty ale hlavně každý kdo to čte pečlivě zvážil své možnosti a schopnosti než se začne v něčem vrtat. Mě by třeba nenapadlo bez načerpání patřičných vědomostí hrabat se v motoru auta i když zhruba vím co a jak pracuje ale přeci jen bych to raději svěřil někomu kdo ví dobře co dělá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2009 17:46 

Kraj: SR - Žilinský
tak ten zosilňovač zanes tomu elektrikárovi nech ti ho skontroluje no. na dialku hovoriť prečo to hrá tak aleb onak nie je len tak, môže byť tisíc dôvodov, od vadných filtračných kondíkov, cez zlý preamp, poruchu tranzistorov a pod...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2009 18:24 

cliff píše:
tak ten zosilňovač zanes tomu elektrikárovi nech ti ho skontroluje no. na dialku hovoriť prečo to hrá tak aleb onak nie je len tak, môže byť tisíc dôvodov, od vadných filtračných kondíkov, cez zlý preamp, poruchu tranzistorov a pod...

v poho - už jsem se domluvil s thalesem
sakriš ono to není tak jednoduché - jít a koupit něco , nebo jít a zadat někomu práci , nebo koupit něco a zaplatit si úpravu - to bych z toho neměl takovou radost. Prostě jsem si koupil něco o čem jsem přesvědčen, že musí chodit líp. A zkouším cestu nejmenšího odporu. Snažim se pochytat moudra a názory zkušenějších a dle nich se zařídit. Jsou ale i výjimky - NZC431 jsem si koupil v roce 1985 za úžasných 5330,-Kčs a od té doby hraje. Domnívám se , že v něm nic neodešlo - všichni kdo ho slyší obdivují jeho zvuk. Možná se mílím, ale pokud se rozbil - tak k lepšímu :oops:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 led 2010 11:08 

Kraj: ČR - Zlínský
Jen bych připomněl, že je trochu drobný rozdíl v tom, svěřit zesilovač někomu, kdo ho vidí zevnitř prakticky poprvé, než tomu, komu těch zesilovačů prošlo rukama hodně přes stovku...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2010 00:27 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Pokud máš nedostatek nízkých kmitočtů a ev. i nižší hlasitost, tak si v první řadě zkontroluj vazební elyty a z 90ti procent budeš mít po problému.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]