Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 139 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: NZC300 a jeho další osud - siamská dvojčata
PříspěvekNapsal: 28 led 2012 01:51 
Řádný člen

Kraj:
Protože na nízké otáčky nevím jak to bude účinné a na vyšší se mi to pro tu desku nezdá "zdravé". také by to chtělo udělat nějaký obvod pro celmi pomalé roztočení. Zajímavější by bylo použít nějaký silný fukar.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2012 09:23 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Thales: Proč by ty vyšší otáčky neměly být pro desku zdravé?
Stiglitz: Středová etiketa se rozhodně neoloupe.

Jinak zajímavý přerod od soustruhu NZC 300 k highendu nejvyššího stupně :-).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2012 12:39 
Řádný člen

Kraj:
Vyšší otáčky desce samozřejmě nevadí, zejména bude-li to s rozumným náběhem. mě jen děsí ta představa že to vrazíš do vrtačky a bez pomalého rozběhu to pustíš naplno ať už úmyslně nebo omylem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2012 13:21 

Kraj: ČR - Liberecký
Aku vrtačka zase takový otáčky nemá. Tam už půjde jenom o to, dostat z té desky po oplachu vodu, aby to uschnulo. I když obvodová rychlost asi vysoká bude.
Fukar - to je třeba fén, ale jako fotograf tady napíšu, když jsem volal filmy, jednou jsem si chtěl zkrátit dobu sušení. Navěšel jsem mokré filmy vytažené z tanku na šňůru do koupelny a sušil je fénem. Prakticky jsem je mohl vyhodit, protože se vířil prach natolik, že políčka byly plný bordelu. Takže z toho fotka už nešla, nadával jsem si do hovad a idiotů. Ten binec byl ale hlavně v emulzi, v té citlivé vrstvě zasekaný, to byl problém, z rubové strany se to ještě dalo zase vodou dostat.
Tohle mě naučilo. Ale jinak destilka se používala, protože po ní nezůstávali právě fleky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2012 15:11 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Přehráváná za mokra se používalo už dávno. Deska se pocintá destilkou, ta vyvzlíná do drážky a pak se deska přehrává mokrá. Drážka se tím průběžně čistí. Ale co pamatuju, tak se říkalo, že jak se deska jednou přehraje mokrá, už se musí na mokro přehrávat pořád.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: NZC300, praní desek, návrat k v vynilu
PříspěvekNapsal: 28 led 2012 18:53 

Zatím jsem s pomocí netu dovymyslel tohle. Dva zubní kartáčky, štětinami k sobě, mezera tak 2mm, na nějakém raménku, aby deska byla mezi nimi. Pohyb kartáčků v lázni jako u gramofonu, tomu se říká radiální pohyb? Kartáčky se od okraje ke středu desky dostanou pomocí drážek v ní. Zrovna jako po desce cestuje raménko. Bude to mít vyšší otáčky, aby to nebylo těch 22 minut ale třeba jen pět. A zvažuji, jestli pak neudělat i zpětný chod, čili od středu ven. To by mohlo mít taky smysl? Co říkáte? Bude to chodit v těch miskách pod květináč, to ještě musím vymyslet, jak to slepím, aby to nesáklo. Pohon motorku zajistí trafo úplně mimo, aby mě to nezabilo.

Ježíši Kriste, ještě ty kartáčky. :lol:
http://www.lekarna.cz/curaprox-cs5460-u ... za-cenu-2/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2012 22:54 
Řádný člen

Kraj:
Zubní kartáček se mi zdá jako dost tuhý na takovou aplikaci. Co takhle nějaké ostřikovaní tryskou pod tlakem (přiměřeným?)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 00:06 

Kartáčky jsou i v profi výrobcích. Tenhle je ale zrovna ten, na kterým se shodujou na HiFi slovanetu. Přečti si o tom kartáčku, v odkazu v mém předchozím příspěvku. Ale vodní paprsek by asi nebyl marný. Jenže, to by chtělo oběh, protože to chci dělat jenom destilkou - a tím pádem i nějakou filtraci.
Hele, jak se může negativně projevit hmotnost raménka, pakliže je vyváženo a opatřeno antiskatingem? Mám doma pěknou brzdovou trubičku. Ale je těžší než hliníková.
A gramec budu stavět sám...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 01:12 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Zubní kartáčky Curaprox ze Švýcarska používám na zuby :). Jsou opravdu kvalitní a nebál bych se toho, že by poškrábaly desku...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 01:55 
Řádný člen

Kraj:
Podstatné je že ten vodní paprsek se dostane i do drážky, kartáček nic moc. Mimochodem měkký natož ultraměkký kartáček bych používat nemohl. To jsem používal v době kdy jsem měl problémy s dásněmi a ty jsem měl do doby než jsem objevil zubní pastu Lacalut active. Je sice o něco dražší ale funguje naprosto fantasticky a to nejen na mě. Jak z reklamy. Přitom na to žádná reklama není. Holt co funguje má nejlepší reklamu v podobě spokojených uživatelů - reklamy v médiích nepotřebuje. Jo a nechutná tak hnusně jako některé jiné pasty. Dneska už můžu klidně používat střední tvrdost a měkklý nebo superměkký bych nechtěl. Těm deskám ale asi nepomůže co? :mrgreen:

Naposledy upravil Thales dne 29 led 2012 13:47, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 13:25 

Tak jsme se od starýho gramce dostali až k dásním. :lol:
Ty kartáčky objedná žena, jestli je nebudou mít v lékárně rovnou, tak je dovezou. Jdu do toho. Ještě musím zjistit, jestli VM2204, příp. 2103 vs. Ortofon OM5E je dramatický rozdíl

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 16:21 
Moderátor

VM 2204 byly určené pro laciné gramofony s větším přítlakem a měly horší zvuk.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 16:34 
Řádný člen

ransom: Destilka byla zcela gh, tam musel být nějaký saponát, aby to do té drážky navzlínalo a složení toho saponátu byla právě ta alchymie a elicír mudrců, v reálu ale stačí pár kapek Jaru (já upřednostňuji Cif) do několika litrů destilky a máchat, máchat a máchat.
Thales: Lacalut Aktiv používám dlouhá léta. Tvé řeči o fungování bez reklamy jsou projevem až dětské naivity :-). A co ti brání používat Lacalut s měkkým kartáčkem? Lenost čistit si zuby díle?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 18:19 
Řádný člen

Kraj:
OMB5E je pouze základní přenoska. Pokud to myslíš vážně (zatím se zdá že ano) tak budeš muset sáhnout hlouběji do kapsy. Měl jsem možnost si to porovnat - právě OMB5E versus nějaká podstatně dražší stejného výrobce, model z hlavy nevím. Byl to hodně velký rozdíl.

Sorry za delší offtopic ale musím odpovědět na dotaz :)

No z toho měkkého kartáčku mám pocit že tam pořád cosi šmrdlám a prd z toho. Proces čištění zubů mi trvá cca 5-6minut. Mám si je snad čistit 15minut nebo co je podle tebe déle? Střední mi pěkně vybere mezizubní prostory a namasíruje dáseň za stejný časový interval.
K té zubní pastě - já jsem vyzkoušel opravdu pěknou řádku past ale bylo to k ničemu - opravdu velká krvácivost dásní i s velmi jemným kartáčkem takže čištění zubů byla pro mě záležitost vyloženě nepříjemná, neustále nějaké kazy - mám špatné zuby po otci a jeho otci - je to rodové. Nikdy jsem žádnou reklamu na Lacalut neviděl - dostal jsem tip od známého. To nevylučuje že někde nějaká není, nicméně pokud je není zdaleka tak masivní jako u jiných které znám z reklam velmi dobře. Kdyby známý nebyl spokojený nedoporučil by mi to. Po velmi krátké době jsem mohl přejít na střední tvrdost, krvácivost téměř žádná, od té doby ani jeden jediný kaz a celkově lepší pocit. Prostě spokojenost. Zkoušel jsem od té doby i jiné pasty ale vždy po čase bylo znát že to není ono tak jsem se velmi rád vrátil k osvědčenému. Ale asi jsem dětsky naivní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 18:59 

Jak to tak čtu, pak se mohu pochlubit prvotřídními klektáky, tj, za dvacet let žádný kaz, mám to po otci, který na tom byl stejně. To je prostě genetika, čištění zubů má v tomto případě pouze podpůrný charakter, ne zásadní.
Jede to tady těžce mimo, asi to někdo uťápne, myslím si.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 20:03 
Moderátor

Já myslím, že to nejde vůbec mimo. Copak by člověk se špínou pod nehty a kterému táhne z huby, mohl vůbec dělat slušnou elektroniku?
V novoměstském Stavostroji mají na výrobní hale nástěnce heslo: "Kvalita výroby začíná pořádkem na pracovišti a čistotou zaměstnance" :mrgreen:

Laminat: Já to jednou destilkou bryndal a chytala se docela dobře, jen jí to dlouho trvalo. V době, kdy jsem měl destilky co hrdlo ráčí, jsem myl asi 500 desek, více méně úspěšně. Co vím, tak se do ní na mokré přehrávání přidávala věc, která je dnes prakticky k nesehnání, totiž fotografické smáčedlo.
Jinak myslím, že někdy před půl nebo třičtvrtě rokem jsme tady probírali nemlich totéž...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2012 20:36 

Smáčedlo se nahrazovalo ve fotografické praxi právě Jarem. To odpřísáhnu. Bylo to za účelem aby se na vyvolaném mokrém filmu netvořily fleky.
Jinak ve fabrice máme několik kanálů, kteří chodí klidně měsíc nebo i dýl v jedněch fuseklích, a jejich montérky vypadají, jako kdyby byly právě vytažený z ropy. Dobytkové.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 led 2012 10:39 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Taky bych se měl ve volném čase pustit do vyčištění LPček, co mám od taťky - ovšem prvně to chce trochu "potunit" NC 500 (především běžnou údržbu + novou přenosku, je tam něco neskutečně zhoblovaného) - no nejsou peníze a nějak jsem se zabejčil, žetam prostě obyčejnou OMB 5tku nechci ani omylem. :)

:lol: heh, to musíte ve fabrice chodit s plynovejma maskama už ne? Když jsem tahal kabely pro Podu v Ostravě nejen v patrech paneláků, ale vč. sklepů s krysama a bezdomovcema, tak si nedovedu představit, že bych to ještě druhej den dal zas na sebe - byť firemní byly jenom jedny kalhoty a jedno triko... :)

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 led 2012 11:02 
Řádný člen

Thales: Asi jsi nepochopil, co jsem psal. Píšu snad dostatečně jasně, že Lacalut používám taky. Za dětsky naivní považuji představu, že se prosadil sám, bez reklamy.
ransom: Tak jistěž to půjde i bez smáčedla, ale potrvá to jak hladovému sxxní...
viper: K plné spokojenosti používám Audio Technicu AT-95 E. Nejsem žádný highendista, mám výhradně gramofony Tesla ale celkem mi to na ty mí staré, ohoblované desky postačuje. Bohužel zmizela z prodeje v ČR ale v Německu stojí při šikovném nákupu i kolem dvacetieurovky. Škoda že jsi z takové UP :D , mohl bych ti jednu zapůjčit na vyzkoušení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 led 2012 11:14 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Nj, je to trochu z ruky. :) Tak pravda co na ní teď čtu, tak si nikdo nestěžuje - já se už loni díval po Ortofonu 2M Red, ale je otázka, jestli se vůbec oplatí dávat nějakých 2200,- s poštovným za přenosku do té Tesly... No stejně je to teď bezpředmětné, zatím jsou důležitější věci, které je třeba zaplatit.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 139 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]