Akusta píše:
nstar píše:
laminat píše:
Vieš, kde má kotúčák hlavy?
istotne viem, kam chces tou otazkou smerovat, snad mi len nechces povedat, ze ty pustas pas tak aby sa dotykal hlav lesklou - neaktivnou stranou, to by bola docela chyba.
Moj dotaz zatial nikto nezodpovedal, aka klasika niekolko jemne utocnych reakcii ale ziadna priama odpoved, pretoze asi my vsetci vcetne mna nemame sajnu.
Ahoj,
zůstává mi rozum stát nad tím, jak může člověk s takto neskutečnými neznalostmi vůbec vlastnit takový poklad, jako jsou zmíněné stroje řady Bxxx. Ten přístroj je tak v přímém ohrožení. Kolegové už napsali vše, co napsat mohli ... já jen doplním doporučené pořadí následujících kroků, aby ses k něčemu dobral:
a) věnuj maximum času studiu základů této techniky (schemata a servisáky jsou zmíněny, kde je najdeš ...)
b) do doby, než získáš alespoň částečný přehled, na magnetofon nesahej !
c) když Ti někdo radí, nehádej se s ním, ale přemýšlej o jeho slovech (na jakoukoliv polemiku nemáš v tuto chvíli odborný základ)
d) pojmy, které někdo zmíní, nastuduj (kdybys to udělal, nedivil by ses, že dynamika CD je výrazně nižší, než záznam z vinylu ...)
e) moje doporučení na závěr - změň si nick, protože ta část "star" se k Tobě nehodí ...

clovece vidim, ze budes ten co sa vzdy pripoji k vacsine
magnetofony, teda nie B116 pouzivam zhruba 30rokov, pasik je pre mna hlavny zdroj hudby
nemam dojem, ze by som sa hadal a popudzuju ma reci, ktore su plute akoby zvrchu a nemaju takmer ziaden obsah okrem toho, ktory ma vystupnovat napatie
zvuk CD vs LP je dilema,na ktoru sa vedu siahodlhe debaty a zle pouzivas slovo dynamika ale to je klasicky problem diskuterov
PS doteraz nikto neodpovedal preco aktivna vrstva pasu na kazete je leskla a pri kotuci je to opacne. Napriek tomu, ze mi nikto nevie odpovedat dostavam same rady ako mam studovat a nechytat sa magnetaku od ludi, ktori nevedia co je dynamika alebo su lenivy ten vyraz pouzivat spravne, od ludi, ktori nevedia kde ma pas aktivnu vrstvu.