Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 16:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmový ekvalizér
PříspěvekNapsal: 10 lis 2012 23:29 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Jasný já su debil :lol: tak na ten korečák seru...Tak můžu požít ten poťák 6in1?
a máte pravdu je vykuchanej z autorádia :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2012 23:38 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak v tomhle případě asi jo. Hlasitost se sice dá regulovat taky na zvukovce, ale kolečko je přeci jenom kolečko. Tak dobrou zábavu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2012 23:41 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Já totiž nechci aby to byla jen "nějaká"bedna ze které koukaj dráty...
A ještě jedna věc kdybych tam chtěl dát indikátor vybuzení mám ho dát před nebo za "kolečko" ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 lis 2012 01:16 
Řádný člen

Kraj:
Jak? Já nic nevidim.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2012 19:53 

Kraj: ČR - Zlínský
Potenciometry z autorádiíí v logaritmickém provedení jakékoliv výroby /snad krom ALPSů/ mají zpravidla velmi mizerný souběh a to ausgerechnet na začátku dráhy, kde je to nejcitlivější. Je to hlavně kvůli tomu, že jsou tak miniaturní a proto se tam ve výrobě nedá nastavit lepší souběh, než cca 4dB, což je vždy přespříliš. Lepší by bylo koupit třeba u Farnella nějaký ALPS nebo Vishay s garantovaným souběhem a odbočkou, i jedna odbočka pro loudness je lepší, než žádná.
Dá se to sice udělat i bez odbočky podle vzoru AURA Z1, ale tam je to taky háklivé na souběh drah a navíc shodu hodnot součástek okolo. Pokud se ale použije kvalitní potenciometr, tak je to zapojení z Aury výborná věc - jen se nesmí zatížit příliš nízkou vstupní impedancí následujícího koncového stupně, optimum je 200kOhm a více při 50kOhm potenciometru. To je v Auře splněno, protože následující koncový stupeň /defacto zapojení TW140/ má díky silné nfb velmi vysoký vstupní odpor, přes 300kOhm. Schéma a popis funkce AURA Z1 je na netu volně na mnoha místech.

Thalete, já si nechávám desky na většinu svých i cizích výmyslů kreslit od lidí, kteří mají třeba Eagla nebo Protel v malíčku, z několika důvodů: ten první je, že já sám sice jakžtakž Eagle umím, ale přijde mi na mnoha místech moc nešikovný a má blbé knihovny, tak to radši kreslím od ruky na 2,54mm papír jako Pavel Dudek, ten druhý je ten, že vynikající Protel Professional už je na mě moc složitý, musel bych se ho úplně od píky učit a asi třetí důvod je prostě čas.
Proto úplně všechny desky pro Aldax kreslil Pierre, který Protela dokonale ovládá, je softwérák i elektronik, takže má v malíku základní pravidla pro topologii zemí apod., Protel má obrovskou knihovnu, která se navíc velmi snadno doplňuje, umí kreslit schémata, masku, potisk, vytvoří i číslovaný seznam součástek atd. Jenže se nesnadno získává, prakticky nikde ho nenajdete a když, tak nějakou zkušební betaverzi - Protel Professional jsme do Aldaxu koupili, stál tuším 70.000,- v roce 2003.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2012 20:46 
Řádný člen

Kraj:
Myslel jsem že u papírů zůstáváš hlavně ze setrvačnosti a nedostatku času se učit nové věci a tak jsem tě chtěl popíchnout že by ti to třeba pomohlo. Někdy by člověk něco nového chtěl ale čas nedovolí. To byl i důvod u mě proč jsem tak dlouho otálel - potřeboval jsem řešení hned a ne strávit nad tím několikrát tolik času. Masku na bastly obvykle nepoužívám i když si myslím že by jí i tento jednoduchý prográmek uměl vygenerovat zrovna tak jako potisk. Nepropaguju ho proto, že by byl nejlepší ale proto, že mi přijde jako nejjednodušší a je tedy vhodný pro začátečníky kteří se návrhových programů mnohdy bojí. A také kvůli té funkci překreslování kterou jsem jinde neviděl.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]