Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: vliv zesilovače na zvuk Tesla beden
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2012 19:53 

Mě tyhle praktiky přijdou jako naprostá drzost. Lidem cpou, že ten dokurvený zvuk je vlastně dobře a že to tak má být. Oni jen kývou hlavou a kupujou sencory a ještě u toho chrochtaj. Asi něco jako rýže parboiled/Uncle Benz co nelepí - defakto zbavená pro rýži podstatných živin (škrobů) - v Číně by tím tak maximálně krmili prasata...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2012 20:04 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Já sám nedám na mou L-410ku dopustit. A taky se jedná o dědečka ze začátku 80-tých let, kde výstupy na repráky jsou vedeny 0,75-kou atd. A tvrdím, že s přehledem smete ze stolu všechno nový do 30 000Kč.
A otázka proč je to tak? Je možný, že 30-letý elyt rubycon vytažený z tohohle stroje o hodnotě 220uF/35V na 85°C má menší ESR a ještě stále kapacitu vyšší, než úplně nový Rubycon 220uF/35V na 105°C? :) Je to podle mně tak trochu na povážení...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 00:39 

Kraj: ČR - Zlínský
Ano, ano pánové, i já jsem nedávno dostal od zákazníka pojeb, jak jsem si dovolil nevyměnit hlavní filtrační Nippony, které se chovaly líp, než většina současné produkce. Marné bylo vysvětlování, že ty elyty to nrpotřebujou a nejméně dalších patnáct let potřebovat nebudou. Pán mlel svou a jako nejvyšší argument vynesl příspěvek jakéhosi pičusa z hifinazoru.cz, který tam napsal, že ať se jedná o jakoukoliv značku elytu či přístroje, jeden nebo druhý jsou za dva roky v prdeli a je potřeba aparát buď nákladně repasovat, nebo raději vyhodit a jít si koupit nový...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 02:41 
Řádný člen

Těžko na takové "argumenty" odpovídat. Internet je supr věc, ale je plný všelijakých "rádobyodborníků", kteří mají prostřednictvím sítě možnost se realizovat. A neznalý člověk, který hledá informaci má velký problém vyselektovat, co je skutečně cenná informace a co dezinformace nebo totální blud. Nejhorší je, že obvykle ti "rádobyodborníci" mají ohromný dar řeči a umění strhávat s sebou masy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 11:25 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Ve mně zase tihle odborníci s darem řeči vzbuzují většinou odpor a nedůveru a mé odhady se mi zatím vždycky potvrdily. Jediný kecal, kterému ještě věřím, je Jančura (je to obor, ve kterém pracuji, občas si vzájemně vypomáháme a vidím, že i když občas dělají hrozně zmateně, tak nejen kecá ale i dělá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 21:30 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
[quote="sinclair"]Srandičky, srandičky, ale :

dokáže mi někdo seriózně vysvětlit, proč zesilovač - stará plečka z roku 1983 s jedním prstem v nose přehraje moderní mašiny z roku např. 2011???

Při vší úctě k Sinclairovi, nedávno se mi podařilo koupit Kenwood Ka-660 s parametry: THD 0,006% při plném výkonu v rozsahu 20Hz-20kHz, Damping Factor=1000 při 8 Ohm/50 Hz a hlavně toleranci 0,3 dB na RIAA křivce, odstup MM vstupu 86 dB, to vše za pouhých 1.600,- Kč. Je z roku 1985 - tedy stará plečka, ale neslyším nic, z toho, co Sinclair popsal. Samozřejmě, přeměření jsem neabsolvoval, stejně jako poslechové porovnání s dnešní špičkou.....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 čer 2012 00:25 
Řádný člen

A co sinclair popsal, že je slyšet?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 čer 2012 18:43 

AZK-401 píše:
sinclair píše:
Srandičky, srandičky, ale :

dokáže mi někdo seriózně vysvětlit, proč zesilovač - stará plečka z roku 1983 s jedním prstem v nose přehraje moderní mašiny z roku např. 2011???

Při vší úctě k Sinclairovi, nedávno se mi podařilo koupit Kenwood Ka-660 s parametry: THD 0,006% při plném výkonu v rozsahu 20Hz-20kHz, Damping Factor=1000 při 8 Ohm/50 Hz a hlavně toleranci 0,3 dB na RIAA křivce, odstup MM vstupu 86 dB, to vše za pouhých 1.600,- Kč. Je z roku 1985 - tedy stará plečka, ale neslyším nic, z toho, co Sinclair popsal. Samozřejmě, přeměření jsem neabsolvoval, stejně jako poslechové porovnání s dnešní špičkou.....

Asi to četl jako "starou plečku z roku 1983 s jedním prstem v nose přehrajou moderní mašiny z roku např. 2011" Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 čer 2012 19:16 
Řádný člen

Taky bych řek, že tady došlo k nějakýmu nedorozumnění. :)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]