Zdravím ve spolek, nevím jestli je to na tento problem to správné forum, ale už jsem tu zaregistrovan tak to zkusím.
Mám u pc léta sestavu creative inspire digital 5700
http://www.alza.cz/repro-creative-inspire-5-d39863.htmJak šel čas a měnili se pc už nejsou ovladače ke kartě k této sestavě, která měla výstup digital din, který je i na zesilovači sestavy. Prostě na W7 se tahle karta už rozumě nerozjede. Začal jsem používat integrovanou zvukovku a optický vstup-výstup, ten však od začátku nějak haproval, zvuk chvilku šel, chvilku nešel, jináč kvalita super.
Takže jsem skončil na analogovém vstupu, ty jsou však jen 4 přední zadní, ten zesík v pohodě dogeneroval střed a sub na 5.1, v pc v audio ovaldačích jsem musel mít nastaven 4 kanál.
Tak mě to sejřilo, že jsem na vstup koncových zesilovačů v tom kreativu přivedl oněch 5.1 rovnou z pc.
Myslel jsem, že to bude v poho, stejně jsem o nějakém 6ti kanál zesiku uvažoval.
Zvuk při hrách, třeba WOT

jde ok, ale HAlf Life už jde bez basů, video z youtube, to je jak z telefonu, pomůže když zapnu správu basů v audio ovladačích, ono to tam nějaké basy do subu přesměruje, ale stejně to není ono.
Měl jsem za to, že ta integrovaná pc zvukovka je prostě schopná vytvořit 5.1.
Tak jsem z toho teď uplně zmatený, asi to zas odbastlým a znovu zapojím ten creative předzesilovací dekodér.......

nebo co by jste mě doporučili?

Děkuji všem, kteří dočetli až sem!