Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 16:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zosilnovač s PCL 86
PříspěvekNapsal: 20 říj 2014 19:01 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tak tady je to komplet. Jak to propojit vím, ale někde jsem četl,že lampový zesilovač nesmím zapnout,pokud k němu nejsou připojené reprosoustavy. Což jsem netušil. A tak si říkám,jestli není takových zásad o kterých nemám tušení více. Nerad bych si zničil repráky nebo zdroj signálu dřív než si pustím první písničku. Jestli mi rozumíš...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2014 21:37 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Normálně to propoj až na repro.Potenciometr na minimum.Zapni zesilovač ke zdroji a připoj k síti.Počkej několik minut až se nažhaví elektronky a nabijí kondenzátory a nakonec připoj repra a pomalu zesiluj vstupní signál.
Většina zesilovačů má tzv.softstart se zpožděným připojením reproduktorů.Viz. fade in+fade out.Lupnutí v repro
při zapnutí a vypnutí zesilovače.Než to provedeš tak si to pořádně nastuduj. 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2014 20:32 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tak se to povedlo! Sice jsem měl stažené půlky,ale jede to. CD philips 721+lampy+ARS 9104. Lampoví fajnšmekři se sice budou šklebit, ale zvukově to není špatné. Samozřejmě jen při nižší hlasitosti. Album Styx Cyklorama,které znám fakt zpaměti, se mi na této kombinaci líbí mnohem víc. Samozřejmě proti velkým Teslám chybí spodek,ale to je taky o hlasitosti. Největší rozdíl je na středech. Vím,že male hifi Tesly nejsou úplně košér,ale časem se dopracuju k něčemu vhodnějšímu...Jsem se nějak rozvášnil...
Yarmile dík za pomoc.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]