Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: zes. TW 60 (total kolaps)
PříspěvekNapsal: 09 říj 2011 11:53 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
dobře, toto vlákno jsem skopal, je to pravda že to tu stojí za starou belu (mé vlákno) takže si mě varovat ani nemusel. Jsem si vědom svého přestupku. Hold vymklo se mi to kontrole ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 říj 2011 12:46 
Řádný člen

Kraj:
Tak to naprav.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 říj 2011 09:36 

Kraj: ČR - Zlínský
Ahoj všichni,
naštěstí nic podobného, jako TW60 Studio nikdy neexistovalo a neexistuje, to, co je nafoceno je jen zevnitř ohavný bastl dokončený černým sprejem, bílým Propisotem a možná navrch bezbarvým lakem. I já jsem několik věcí začátkem osmdesátých let udělal, než jsem si udělal známosti v LVD invalidů OBZOR ve Zlíně, kde dělali vypalovaný nitrolak a sítotisk, potom už odpadla otřesná piplačka s Propisotem a všecko vypadalo jako z fabriky. Jak se říká, kovářova kobyla chodí bosa, tak jsem to z 99,9% všecko dělal pro cizí, pro sebe mi jako památka na toto období zbyla jen kopie světelného efektového procesoru AGO350 z Tesly Vráble, který nebylo možno nikde sehnat ani koupit, tak jsem si podle servisní dokumentace musel vyrobit-na rozdíl od originálu v 19"-kopii, už vypálené PROMky jsem objednal v Eltosu jako standardní náhradní díl. Někdy, až budu něco fotit, tak Vám sem hodím fotku, jak může vypadat slušně udělaná amatérská práce. V podstatě každý mi na to naletěl v domnění, že se jedná o originální tovární výrobek s dotazy kde se to dá koupit, tak jsem těch kopií udělal ještě deset :-)
Ale zpět k chování zesilovače. Na 99% soudím, že vlivem polovyschlých elektrolytů kmitá korekční zesilovač, proto to má tak otřesný zvuk a někdy i pálí pojistky. Ostatně i docela dobře a slušně udělaný TW40 Junior při celokřemíkovém osazení konce a s tranzistory s vysokou betou v předzesilovači někdy kmital také a uklidnit to dokázaly jenom Boucheroty zapojené PŘED výstupní elyty.
Ostatně 60W/4ohm je pro tranzistory KD607/617 strop, o něco málo víc /cca kolem 80W/ se z nich dá tahat pouze při jejich dokonalém chlazení, protože jak patrno z jejich SOAR, při napájení cca 70V a zátěži 4 ohm už při 60°C z ní vyjedou a pak už záleží jen na tom, kolik rezervy jim do vínku dal výrobce. Obecně se ví, že teslácké tranzistory některých sérií měly rezervy značné, některé série, pohříchu prodávané v Eltosu téměř žádné. Takže není radno s tím moc dělat skopičiny a pak na kastli dělat volský oka, to tyhle tranzistory nepřežijou. Tyhle KDčka odcházely např. při zkratu i v originální TW120, v TW140 Studio a odvozeninách už ovšem ne, paradoxně i přesto, že v nich byl použit tvrdší toroidní transformátor-to díky tomu, že v originálu má TW140 proti TW120 výkon snížený napájecím napětím. V originální TW120 s originálním M transformátorem je na filtračních elytech téměř přesně 70V a dost to lítá, protože originální M34a transformátor je poměrně měkký a pro oba kanály je v originále filtrační kapacita jen 2.000uF. Pokud se s nimi zkoušelo hrát někde, kde byla blízko trafostanice, tak buď bouchly filtrační elyty a pokud náhodou nebouchly, tak vlivem přepětí a prakticky trvalého přebuzení :-) po chvilce odešly KDčka.
Tady bude možná stejný problém, v každém případě je třeba vzít stavební návody pro TW40 a TW120, měřáky a měřit a měřit, až se najde pachatel.
Ovšem ideální je svěřit to někomu, kdo kromě univerzálního laciného digitálu disponuje i /hlavně/ zkušenostmi, proudovým analogovým ohmmetrem, osciloskopem, generátorem, nf milivoltmetrem a umělou zátěží. Tímhle vybavením je možno pachatele /může jich být i několik/ vypátrat téměř okamžitě.
Radši se v tom nerejpej a pošli to Thalesovi, on to spraví za chvilku, kdežto Ty na to nemusíš přijít vůbec.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2011 23:58 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Konečně něco co se dá číst :)
Sem zvědav na ty fotky AGO350.

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 bře 2014 23:12 

Zdravím Vás všechny...je možné aby to byla nějaká druhovýroba či něco podobného?Doma se mi válí už asi 10 let ten samý zesilovač.Z čela napsáno TW 60 studio.Je asi určitě v nefunkčním stavu, ale rád bych jej někdy slyšel hrát..najde se někdo kdo by si s tím pohrál?To samé i tesla mono 50 díky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 bře 2014 16:22 

:) ale podívejme se :-)

hrál hezky, to je vše co k němu teď řeknu, zajímalo by mě, jestli vypadá stejně jak ten můj :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 bře 2014 17:56 

zde jsou foto
http://inntel.rajce.idnes.cz/tw_60

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 bře 2014 18:53 
Řádný člen

Kraj:
To je nějaký domaděl, nic oficiálního. Někdo třeba pro kámoše vyrobil víc kousků.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 bře 2014 21:29 

je to možné ale brutálně se mi líbí těším se až našetřím tak 2-3 tis. A pošlu to na generálku a vyšperkování a dotáhnutí do co nejideálnějšího stavu. Takový krám se určitě opravit rentovat nebude ale já ho prostě sprovoznit chci :) tak jestli bych ti to někdy thalesi nevadilo...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 bře 2014 22:00 
Řádný člen

Kraj:
Nevidím v tom problém pokud na to nebudeš kvaltovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 bře 2014 22:38 

vyplatí se to vůbec?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2014 19:54 

pro mě jo :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2014 22:22 

Tak ja ti ho za bozenku dam:))) ja to kaslu asi

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2014 18:07 

boženku? myslíš Rozumě Uloženou Měnu? jako ty zesilovaže asi budou použitelné jen nevím jak budou s teplem (detail) v době kdy jsem se v tom nevyznal jsem ho běžně zatěžoval zátěží 2R ale i tak držel překvapivě dlouho, ale topil víc než radiátor tak nevim, to je Ačko? :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2014 18:51 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Grrr...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2014 18:58 

já vím jsem byl jsem hovado :twisted: a to ještě nevíte jak jsem kdysi řešil výhybky nebo spíš neřešil :twisted:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 23:24 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
laminat píše:
Grrr...

Proste jako si tak odnudy prechadzam temy na RM a kazda druha je od Venouša a v kazdej len "Grrr" :D :lol: Ale s Venoušom tak nejak sucitim, strasne mi pripomina mna :D

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]