Přesně tak, tímto způsobem jsem opravil už mnoho přepínačů stop a přepínačů source-tape, nicméně stejně je musíte vynikající odsávačkou dostat ven, protože celý přepínač je potřeba doslova prolít čisticím roztokem. Kontaktol je absolutně nevhodný, je to roztok namíchaný spíše na čištění silnoproudých kontaktů. Já mám naštěstí ještě dosti slušné zásoby původního Kontoxu 5 a Kontoxu 10 z Rimavanu Rimavská Sobota - někdo odtamtud by mohl zveřejnit poměr jednotlivých složek hlavně v Kontoxu 5, protože to je takový malý zázrak. Čistíte-li s ním nějaký otevřený přepínač, který má postříbřené kontakty zčernalé, je normálně prostým zrakem vidět, jak Kontox 5 ten oxid stříbra odplavuje /to sice umí i trichloretylen, nebo cyklohexanon/. Kontox 10 potom kontakty přimázne a nakonzervuje.
Zřejmě původní Kontoxy obsahovaly složky, které se dnes už buď nevyrábějí, nebo jsou zasranou zkurvenou pojebanou EU zakázané, takže ani jeden z nich už pravděpodobně nejde vyrobit. Doufám, že mi zásoba vydrží až do důchodu a pak si nějakou sračku namíchám sám podle jedné starší velmi chytré knížky.
Předražené spreje firmy Kontakt-Chemie jsou dobré akorát na pomocné práce v amatérské praxi, např. pájecí a ochranný lak na PCB s označením SK10 je vynikající, dokončíte, vyzkoušíte, otestujete a pak stříknete celou PCB ze strany spojů tímto lakem, zasychá velmi rychle a deska pak vypadá velice vzhledně-předtím je ale třeba ze strany součástek třeba izolepou zalepit upevňovací otvory PCB, jinak lak samozřejmě proteče durch na druhou stranu, kde sice nezpůsobí žádné škody, ale vypadá to pěkně hnusně.
Používám od stejné firmy i kontaktní vazelínu a mazací olej na různé převody, silikonový olej /je daleko hustší, než náš ošizený Silkal/, i ten nešťastný sprej na čištění kontaktů jsem zkoušel, 180,-Kč v řiti, účinek nevalný. Mažu s ním pilu na kov při řezání hliníku.....

Jinak jsem objevil pytel hlav ANH200 a ANH210, myslím, že i nějaké mazací tam jsou, ale ty jsou feritové a ty tudíž netřeba měnit.
Chci tím říct, že tolik hlav určitě nespotřebuju, ale co určitě spotřebuju, bude sada půlstopých stereo hlav na studiový mgf Mechlabor STM610, takže výměna dvě trojice hlav ANH za jednu dvojici nových hlav do STM610.
Našel jsem i nepoužitou 1/2" lepicí pásku BASF, lepí bezva, kdo používá 1/2" pásy, bude se mu hodit.
No a samozřejmě pořád sháním servisní dokumentaci pro STM610, kterou pro potřeby techniků nechal tehdejší čs. rozhlas přeložit z němčiny či maďarštiny do češtiny. Někde pod horním panelem mám jakýsi zkrat či co, zkratuje to zdroj 48V, nejdou funkce a rozjede se to, až odpojím jeden větší řadový konektor pod horním panelem, ovšem pak nejde hlasitý odposlech, cue a další funkce. Pokud by to někdo, kdo se studiovými /a zrovna těmito/ stroji zabývá, byl ochoten opravit či poradit, nezůstanu dlužen. Mám natočenou spoustu 1000m pásů a byla by škoda je jen tak nechat ležet-zatím je občas přetočím proti prokopírování, i když u 50um pásů to moc nehrozí.