Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 17:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vibracna bruska
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015 16:47 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
Potreboval by som poradiť s výberom vibračnej brúsky. Zatiaľ plánované využitie:
1) prebrúsenie drevenej podlahy cca 10m2. Potrebujem je prelakovať a chcem odstrániť pôvodný lak až po čisté drevo.
2) na chate obnova starých plôch a ich následné ošetrenie. Potrebujem podlahu terasy (drevo borovica), na ktorom je 3x náter CHEMOLUX KLASIK pripraviť na nový náter...
3) prebrúsovanie drevených prvkov (napr. zábradlia a podobne), pred ich ďalším ošetrovním (všetko najpr demontujem, očistím, prebrúsim, ošetrím a potom spätne nahadzujem. Nie je toho veľa :-) )...
4) rozmýšľam na stavbou domu a tam sa nevyhnem sadrokartónu, takže časom možno aj SDK,ale prioritou ostáva drevo vs. staré nátery...
5) skoro som zabudol, mám rozrobený TOTEM80, takže aj tu ju plánujem využiť.
Zatiaľ mojim favoritom je skil 7226, napr. tu:
http://www.rucne-naradie.sk/skil-7226ac ... Ahgx8P8HAQ

Cenu som plánoval do 100€, budem vďačný za všetky rozumné rady, iné osvedčené typy...

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Vibracna bruska
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015 20:56 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Ahoj, na 1-3 bych pořídil pásovou brusku a k tomu na finální dobroušení vibrační brusku. Já mám pásovou brusku z Lidlu Parkside a pak vibrační Makitu. Udělám s tím vše. Bedny když jsou natřené silnou vrstvou tak přejedu pásovkou (dávat pozor na probroušení, je to hned, netlačit na ni), a pak vibračkou hrubým papírem a poté jemným a výsledky jsou perfektní.

Excentrická bruska spojuje vlastnosti obou psaných, snad by také mohla dostačovat.
http://hobby.idnes.cz/jak-vybrat-excent ... -dilna_bma

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2015 22:51 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
Lidl mám rád a s ich výrobkami mám zatiaľ iba pozitívne skúsenosti. Dnes som si kúpil zo srandy "gravirovacku", pretože si žena vymyslela, ze z každej dovolenky donesie domov kus šutru, na ktorý mám ja vygravírovať miesto a rok...
Ale aby som sa vrátil k téme, viac sa mi začìna páčiť kombinácia Skil 7381MA a nejakej lacnej srandovnej brúsky s trojuholníkovou plochou na dobrúsenie kútov...
S pásovkou som brúsil kedysi staré parkety, išlo to super, ale hrozne brala "obrobok" takze výsledok oproti pôvodnèmu stavu bol na prvý pohľad super, ale s kavernami...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2015 23:04 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Áno pásová bruska bere hlavně krajem pásu, pokud se nepracuje s citem. Také se mě to stávalo, pak jsem zjistil že na ní nesmím tlačit, a spíš jen přidržovat na místě které chci brousit. Ale máš pravdu, že když se opracovává plocha kde je potřeba většího úběru materiálu, tak to absolutní rovina nebude. To pak spraví až vibrační bruska.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]