Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zkušenosti s Thomannem
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2012 09:59 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
Zdravím pánové,

chci se jenom podělit o zkušenosti s německým obchodem Thomann, třeba kdyby někdo váhal ,zdali tam koupit, tak snad mu tento topic pomůže.

Objednával jsem tam 2x, jejich informační systém je dobře propracovaný, stále informují, jak to s objednávkou vypadá, kdy vyrazí atd. Navíc se dá sledovat kde právě je. Když mají skladem tak dodací lhůta je tak 3 dny. Cena za dopravu 15€.

Každopádně po dvou akcích mi odešel hazer zakoupený tam. Odešlo topné těleso. Tak jsem tam psal co s tím ohledně dopravy, jak to mají zdali zpátky to jde na jejich náklady atd (normálně česky, sedí tam Čech).
Počítal jsem, že dopravu tam budu platit já a dopravu zpátky, že by mohli zacvakat oni.
Byl jsem milerád překvapený, když mi přišla odpověd s přílohou, že zasílají papír, který si mám vytisknout a nalepit na balík a že jde vše na jejich náklady. Papír už přišel vyplněný jak s mojí adresou tak i s jejich, takže jenom vytisknout a nalepit. Navíc ještě kdybych neměl tiskárnu, tak mi ten papír pošlou vytisknutej poštou :D

Čili budu to tam posílat a uvidíme co z toho vyleze.
Každopádně, zatím se mi ten obchod hodně líbí ohledně tohohle všeho.

PS: kdybych to měl platit sám, tak při cca 10kg to je skoro 1000Kč za balík do Německa....
Jedná se o tento hazer:
http://www.thomann.de/cz/stairville_nh30_hazer.htm
U nás se v tu dobu (cca měsíc zpět) dal koupil o tisícovku dráž a jelikož jsem stejně z Německa bral svorky na světla, které u nás žádný obchod nenabízí, tak cena za dopravu mě netrápila.
Navíc jsem si říkal, že při tom mojem používání (cca 10 akcí ročně) se na tom nemůže nic posrat, ale ejhle, po cca 10 hodinách provozu hazer vyhodil jistič a spirála nekonečný odpor....

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Zkušenosti s Thomannem
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2012 13:29 
Řádný člen

Kraj:
Tak to zní parádně, tady by se to stát asi nemohlo. Holt němci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 kvě 2012 20:41 

Kraj: SR - Žilinský
je to veľmi dobrá stránka, hneď som si ju obľúbil, majú tam nekonečný výber nástrojov, techniky.. a možnosť zvukových ukážok nástrojov.. chcel by som sa niekedy ísť pozrieť do ich skladu :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2012 10:47 

Kraj: ČR - Středočeský
Holt němci, bych zrovna neříkal. Já čekám asi 5 týdnů na dvě blbý cívky od Monacoru, stojej mi tu bedny do kterých je potřebuju a vysej mi v tom docela slušný peníze, včera jsem mluvil se zákazníkem, ten říkal že v práci čekají na nějakou zakázku od němců už 4 měsíce...
A přímo k Thomannovi, kamarád DJ, svého času když si ještě bláhově myslel že JBL je super značka, a když jsem říkal že není, tak se tvářil, že kecám, koupil u Thomanna za "výhodný" peníze plastový aktivky EON15 G2. Odešel mu tam basák, poslal na reklamaci, za pár dní se mu ozvali, že to tedy opraví a pošlou mu to, za pár dní se ozvali, že je to opravené a že má zaplatit 300€. Před dvěmi týdny bednu přinesl ke mě, opět odpálený basák, myslel jsem si že už jsem viděl všechno, ale takový hnus jsem ještě neviděl, poslal jsem to na opravdu do Rolaye, kamarád už pochopil, že tudy cesta nevede a že bude rozumný si bedny nechat vyrobit u mne...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2012 15:31 
Řádný člen

Kraj:
Jenže to je problém výrobku a výrobce - tedy JBL a ne Thomanna.

Monacor je jen obchodní značka - ne výrobce který si stojí za svými vlastními výrobky.

Nikdo netvrdí že když to má něco společného s němci tak je vše OK. To už dávno neplatí. Pořád mi ale přijde že je tam statisticky menší počet odrbů a odrbčíků než u nás.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2012 21:58 

Ono problém je v Thomannovi tak v JBL, pokud někomu pošlu něco na reklamaci a reklamaci neuzná, tak předpokládám že mi to dá vědět a ne že to opraví a pak mi řekne že mám něco platit.
Na tom se předpokládám shodneme ne?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2012 22:29 

Kraj: ČR - Olomoucký
Pokud se to posílá do JBL, tak musí dát servis vědět, zdali opravit, nebo poslat zpět. Některé firmy si ale i tak účtují tzv. nalezení závady, což jsou vlastně náklady na dopravu + čas technika, než to rozebere. Takže platíte a ještě nic neopraví. Pokud nedá servis vědět prodejci, tak ten nemůže dát vědět zákazníkovi. Ale nevíme jak to v JBL funguje, takže střílení do tmy.

Když se na to podíváme z druhé strany, tak když je to aktivka a je zničený reprák, tak za to může jejich zesilovač a jejich bedna, která nemá ochrany!!! Takže se reklamace měla uznat. V tomhle případě stojí zajít na ČOI.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2012 23:50 

Kraj: ČR - Pardubický
A co s tím má co dělat ČOI, když se tu bavíme o Němcích? Zde je vše řízeno jejich právním řádem. Nicméně i podle něj by měl být zákazník vyrozuměn, pokud nebyl, tak je to právně napadnutelné a spolupochybení bych v tomto případě přiznal ještě jedné straně.
Účtování si nalezení závady (tzn. doprava, uskladnění, ...atd., o něčí práci ani nemluvě - vždyť je to v absolutním rozporu se samotným principem záruky) je v rozporu s právním řádem ČR (i v případě zamítnutí reklamace) a pokud se k někomu z Vás jakákoliv společnost tak chová, tak je hlavní chyba ta, že si to necháte líbit, zbytek je pouze "česká podnikavost" (a nejen naše), v tomto případě za hranou zákona. Nicméně to funguje, potenciální sankce jsou malé a šance, že by se to vůbec až k sankci dostalo, je prakticky nulová.
Jinak žádná společnost není dokonalá, Thomanna nevyjímaje, na druhou stranu je pravda, že oproti většině ostatního (zejména české provenience) vypadá vcelku důvěryhodně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2012 00:14 

Nevím zda Thomann servisuje sám či posílá do JBL, nicméně tak i tak by to měli mít ošéfované a tohle by se stávat nemělo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2012 00:56 
Řádný člen

Kraj:
To je pravda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2012 12:50 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
Takže dnes přišla mlha opravená, vyměnili topné těleso
posílal jsme ji 25.5 (pátek), přišla 13.6
v pondělí mi přišla SMS, že mi posílají z obchodu balík + na webu se objevila ta moje "zakázka" jako vyřízená s fakturou 0€

Doprava mě nestála ani korunu když nepočítám benzín při dopravě balíku na větší poštu (na vesnici mi to nechtěli vzít, tak jsme musel do města)

Čili můj názor na Thomanna je hodně pozitivní :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2012 14:48 

Kraj: ČR - Plzeňský
Nejlepší je u nich osobní nákup, protože když si jdeš vybrat třeba kytaru...... Kamarád si jel pro spec. edici kytary za 1100Eur, tak ji přece nebude kupovat naslepo. Svezli jsme se další tři, všichni jsme dostali slevy, spokojenost nejvyšší. A vykoupili jsme jim poslední mikráky EV, co měli za polovic :-D

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]