Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 20:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní stropní ventilátor s reverzem ? Máte zkušenost
PříspěvekNapsal: 14 srp 2015 18:24 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Hlavně je vrchol zoufalství používat na beton "příklepovou vrtačku", alias řehtačku. Ideálně ještě jednootáčkovou s regulací "0-3000/min". To je tak do Ytongu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 srp 2015 18:59 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
bzučilka = řehtačka = sousedonasrávačka ... pořád to samé zařízení :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 00:36 
Řádný člen

Tak ta montáž krásně šla ... až do okamžiku, kdy se dva ze 4 šroubů potkaly s roxorem. Normálně Boschkou vrtám do betonu cokoliv cca do minuty ... jenže tohle mi otupilo dva vrtáky a nic ... tedy skoro nic.
Tak jsem nastudoval chvalozpěvy Bosch o X5L (a to se Bosch chlubí cizím peřím - jde o výrobek Hawera, který ten vrták pro Bosche dělá ...) a ten vrták si koupil.
https://www.youtube.com/watch?v=7q73VFsS1FM
A zázrak procházení železobetonovou výztuží jako po másle se jaksi nekonal. Jediný výsledek byl, že jsem si těmi pokusy poněkud vyšlochtal zmíněné dvě díry, a tudíž u nich nemůžu použít kotvu (ta chce přesnou díru, jinak správně nefunguje - mám fotku, jak to dopadne ...) a zítra skončím s chemickou kotvou - do pr.dele ...
Takže varuju před koupí tohoto "zázraku" :cry:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 11:47 

Kraj: SR - Bratislavský
Na predchádzajúcej podstránke Last spomínal delenú klimatizáciu. Niečo podobné mám, len by som potreboval ten výmenník (chladič) umiestniť na vonkajšiu poveternosť. Má niekto skúsenosti ako na to? Je možné spojenie jednotiek pri montáži prerušiť?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 23:06 
Řádný člen

Kraj:
Roxor je obrovský průšvih.To si dokážu představit.Podle mě na to snad neexistuje vůbec nic .
Když je to jedna díra tak se prostě někam uskočí pokud to tedy jde .Ale u přesné rozteče čtyř děr to může být někdy fakt k vzteku.
Hodně jsem kotvil střechy nebo celé dřevostavby a parkrát mě to málem namotalo na vrtačku. :)
Nejlepší je vědět kde se ten roxor nachází .Mám rád novostavby kde se ví kde ten šmejd je nebo se dá dopředu domluvit kde ho prostě nechci..... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 23:31 
Řádný člen

Scarabeo:
Souhlas. Barák máme postavený z panelů VVÚ-ETA (dělaly se cca od 1975!), o kterých se toho moc nikde na webu nedočteš. Jen jsem věděl o těch dutinách (dělal jsem v baráku tehdy elektriku ... ), ale jak velké a kde, už jsem si nepamatoval. Velikost a rozteč děr už vím, ale kde jsou výztužné roxory - to už vůbec. Ale kdesi jsem četl, že na kraji panelu jsou v zálivce mackové 10-16 mm průměr ... je-li to pravda, tak není nárok. No a já jsem se nechtěl trefit 2 šrouby do dutiny, tak jsem udělal plechovou nosnou destičku (5 mm bíle nastříkaná, takže je dost nenápadná) a chci tam dát 4 šrouby - 2 vlevo a dva vpravo (přesně mezi dutinami do plného). No a protože jsem na kraji ujednoho z panelů (potkávají se ve středu místnosti), tak jsem se s tím železem potkal. :x
Ale měl bych dotaz, kdo má praxi s chemickou kotvou ve stropě: vyvrtaná a vyčištěná díra průměr 10 mm, do které přijde kousek závitové tyče průměr 8 mm ... Až tam natlačím kotvu a šroubovým pohybem vsunu závitou tyč, musím ji tu vytvrzovací dobu (obvykle cca 2 - 4 minuty) držet? Přece jen má ten pár cm dlouhý kousek nějakou váhu a je to svisle ... Nebo má ta chemie takovou viskozitu, že ji to udrží hned po zásunu ? Kdyby ne, bych byl dost naštvanej, protože to bych musel 4x vyměnit ten míchací aplikátor. Než by to trochu ztvrdlo, nemohl bych jít dělat další ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 23:51 
Řádný člen

Kraj:
Přiznám se že do stropu jsem nikdy nic nedával.Troufnu si ale tvrdit ,že bych dal chemii do všech děr najednou a raději víc buď se někam natlačí nebo ti ukápne na koberec.... ;)
Pak v klidu bych to tam naklepal kladívkem.Udrží to.
Matku je dobré dopředu našroubovat na tyč tak aby závit trochu vyčníval,protože se může závit tím natlučením poškodit a pak to jde dost blbě.
Až to zatrvrdne tak matku i přes trochu obouchaný závit vždy v pohodě sundáš.
Díru před aplikací chemie vždy dobře vyfoukat od prachu třeba nějakým šlaufkem od pumičky nebo kompresorem. ;)
Ještě mě napadlo.Trochu chemie vždy zprvu raději vyhodit.Dost často se stává že teče zprvu nepromícháná tmavá směs.Počkat až se ta světlá směs s tmavou opravdu promíchá a teče taková šedivka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 00:17 
Řádný člen

No naklepat to tam přece nemůžeš ... ten šroub tam musíš zasouvat otáčením, aby tam nebyly vzduch. bubliny ... A nejsem si jistej, že kdybych tam natlačil do všech 4 děr chémii, a pak začal strkat postupně 4 šrouby do děr, tak to nemůžu stihnout ... ta doba tuhnutí je někdy i jen 2-3 minuty ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 00:25 
Řádný člen

Kraj:
Šroubování jsem opravdu nikdy nikde neviděl. V praxi se vždy natlouká.Když jsem dělal třeba 100 až 200 závitových tyčí najednou tak jsme to vždy dělali dva.Jeden cpal chémii a druhý natloukal.
Většinou z toho množství nedržela jedna nebo dvě tyče které se pak dodatečně opravily.
Ale když budeš mít po ruce ty čtyři připravené závitovky tak to musí jít v pohodě najednou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 00:32 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Mě tohle celý připomíná ten příběh o diskuzním fóru a výměně žárovky... 4 díry a tolik příspěvků... :lol:
Ještěže jsem zde nenapsal, že jdu dělat zámkovou dlažbu. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 00:45 
Řádný člen

Kraj:
A budeš jí dělat? :)
Náhodou já jsem ještě fakt docela zvědav jak bude ten ventilátor Akustovi svítit... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 01:06 
Řádný člen

TheLastUnicorn píše:
Mě tohle celý připomíná ten příběh o diskuzním fóru a výměně žárovky... 4 díry a tolik příspěvků... :lol:

No to zatím nehrozí, 176 lidí se zatím nezapojilo ... :lol: ... ale jasně, už se na to vykašlu :D
I když tady už byly daleko větší ptákoviny ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 06:14 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak já už jsem z toho celého pochopil že armatura je parazit, který nemá v betonu co dělat.

Petře, neříkal jsem Ti náhodou před pár dny do telefonu, že:

- Stačí osmičky plastové hmoždinky, protože dávat kotvy na něco tak malého je stonásobný overkill?
- Že na roxor platí pouze diamantový jádrový vrták?
- Že stačí vyhnout se roxoru šikmo, nebo to prostě posunout?
- Že můžeš klíďo píďo udělat díry přímo do dutiny, protože to ani tam nemáš možnost vyrvat?
- Že když narazíš na armaturu 3cm hluboko, v pohodě to unese i zkrácená plastová hmoždinka?

Když všechno tolik rozebíráš a na všechno máš echtovní pomůcky, jak je vůbec možný že ještě nemáš hledačku na kov ve zdi za tři kila? Já mám dojem že až ti domů vletí oknem moucha, tak místo abys ji majznul novinama, budeš tak dlouho na fóru řešit mucholapky, insekticidy a chameleony, až ti chcípne věkem.

Neuvažoval jsi o nastřelovací pistoli? Nebo to k tomu roxoru přivařit? Ukotvit traverzu mezi protilehlé stěny a pověsit ventilátor na ni? Máš na to vůbec posudek od statika a ohlášku stavebních úprav?

A k té chemii: Závitovka se tam opravdu musí několikrát protočit, aby se to v díře pěkně rozmazalo a usadilo. Je to řidký, takže ti závitovka bude vlastní vahou vypadávat. Pokud jsi ale aspoň trochu zručný, dozajista si poradíš tak, že to v díře zakolíčkuješ třeba špejlí. Ten kousínek chybějící chemické malty opravdu nebude vadit. Špejli je dobré si nalámat a nafotit ještě před aplikací chemie.

Hele - a co když nakonec paní Akustová zjistí, že by to ráda posunula o půl metru vedle?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 09:31 
Řádný člen

Tome, brzdi ... Prostě šlo jen o to, mít jistotu. Proto dotazy do fóra.
Někdy se to nehodí, ze všeho dělat srandu. Já už chtěl včera Majovi odpovědět, že má pravdu, ale kdyby se odpovídající omezili na fakta a nedělali si ze všeho jen prdel, tak by jakékoliv vlákno bylo o 90% kratší. Nedávno řešil (a nedivím se mu) problém, kdy mu lidi likvidovali jeho repro vlákno kravinami. Tohle je podobné a řekl bych, že závažnější, protože když kraje bedna blbě, tak hraje blbě (jde to bez následků opravit). Ale točících se 8 kg nad hlavou je 8 kg nad hlavou ... raději se zeptám víc lidí na názor včetně zkušenosti dříve, než to udělám. A není to o tom - hele, já něco dělám, ale něco dělám a nesmím to posrat ...

a) plastové hmoždinky vůbec nejsou vhodné pro stálý axiální tah
b) šikmo vrtat z konstrukčních důvodů nemůžu a posunout taky ne

Ta chemie je jasná - díky za info o konzistenci.

Takže už to neřešme. Dík.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 09:35 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
scarabeo: Už je skoro hotová. Zbýva položit asi 1,5x5m a dodělat pár maličkostí. Když jsem se do toho na jaře dával, nevěřil jsem , že se to nějak zmákne, protože jsem to nikdy předtím nedělal. A to krom dlažby jsem dělal i bránu, ono je to vlastně parkoviště...
Fotka z před dvou týdnů:
Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 10:02 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Moc pěkný a ten meďáček taky :P

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 10:05 
Řádný člen

Kraj:
TLU obdivuji odvahu.Skvělá práce. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 10:11 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Pěkný...neměl jsi ještě jiného Meďáka? Nebo se pletu? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 10:29 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Myslím že má ještě masařku. Pěkný, ale schovej čtverku do garáže, tady prší, pane waterfall... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 10:56 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
TLU, tá brána je fakt pekná. Dlažba ok. Stále častejšie sa mi stáva, že ľudia mimo odbor, majú doma kvalitnejšie zrealizované veci, ako stavbári...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]