Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 03:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 20 led 2022 09:23 

Kraj: ČR - Ústecký
Však je to jak nedávno - začátek osmdesátých let, konec základky. Ti movitější, co se mohli s tím vytahovat - stereo v ruce nebo na rameni, z toho vyhrávala Suzi Quatro nebo ABBA, kolem hlouček .... ta atmosféra se už nedá zažít.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 10:22 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak upgraduju Hifi v hokně, díky Pavle za rychlou akci.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 10:40 
Řádný člen

Kraj:
Rádo se stalo. :) Jsem si to musel dát do překladače tu Hoknu... :D
Na co potřebuješ vlastně tolik vajec?... Budeš péct dort?...
Nebo nějaký Quattro Dolby Surround? :twisted:
Právě mi přišla sms. Mám si tohle vyzvednout.
Měla by dorazit i nová směrová anténa Esse Messe. Tak jsem moc zvědavý jak nový tuner obstojí v porovnání s Yamahou TX 950...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 11:43 
Řádný člen

Kraj: ČR - Liberecký
To by mne docela zajimalo, jak ten DAB+ tuner bude prakticky funkcni....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 12:21 

Kraj: ČR - Ústecký
Po tomhle DAB tuneru jsem taky výhledově pokukoval, až zruší FM. Jsem zvědav, jak se ti osvědčí, napiš pak recenzi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 12:34 

Pavel>
:mrgreen: Tento termín se u vás pro práci nepoužívá?

Vajca hrajou dost dobře a mně se prostě medí zvuk koaxiálu, kór od KEFu. Mám ještě černej pár, provozoval jsem ho v aktivu, pod tím 10" a hraje to velmi slušně, když tomu udělám filtr na základě ak. měření.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 12:56 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Scarabeovi se nemůžeš divit. Já byl v Šalingradu dva roky na vojně a stejně jsem ten váš domorodej jazyk nepobral. Dorozumíval jsem se jenom posunkama. Někdy jsem musel i cvaknout závěrem, aby pochopili.
Akorát náčelníkova dcerka chodila do katolický misie v Bílovicích do školy a uměla pár civilizovaných výrazů. Už z dálky na mě vždycky volala: "Ficken! Ficken!"

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 13:29 

Bílovice nad Svitavou?

Já jsem trochu vysazenej na zpěvný Práglisty, ale nic zásadního. :-)
Brno je fajné město, mám rád hlavně Veveří, tam je tolik putyk, že ani všechny nemám projité. SŠ na Sokolské ulici a to je na Veveří fakt kousek. :-D

Mám rád i Prahu, tři roky jsem dojížděl za ex přítelkyní. Měla podnájem v Tróji a tam bylo hezky, zvířátka, cyklostezky kolem Vltavy, Stromovka... Most přes kterej jsme chodívali, tak pak spadl...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 14:12 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Rozumět hantecu je životně důležité, viz ten vtip s Pražákem a kašnou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 14:41 

Jo, ten je supr. :-D
Tento mě včera též dost rozesmál.

Edit:
Ještě dodatek k KEFím vajcům. Provedl jsem rozborku a ty bývalé Pavlovy mají jinak (lépe) řešený nátrubek, než ty mé. V mých je jakýsi kousek hadice nasazený na BR ústí, ale v Pavlových je tvarovaný plastový díl se zaoblenou stranou směrem do vnitřního objemu. Takže se asi jedná o kusy z dřívejší výroby, kdy to méně oprcávali.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 15:26 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Scarabeo: Tak jsem si ze zájmu vyměnil s Kovoplastem pár mailů na téma antény a odpověď zní: Antény už skutečně nevyrábějí, to, co mají na webu je doprodej jejich vlastní produkce (kdyby sis chtěl ještě pořídit tu "velkou Yaginu").

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 16:13 
Moderátor

Brno věřím že má svoje kouzla, ale nikdy mi k srdci nepřirostlo. To je vina tý vojny. Ale ač emigrant z Prahy, tak Prahu dnes přímo nesnáším. Uchovávám si jen krásné vzpomínky na místa a atmosféru - to všecko dávno vzalo zasvé.
Troja, Stromovka, to jsou místa mi důvěrně známá. Vyrůstal a dospíval jsem na opačném konci Stromovky. Po vojně jsem rok pracoval v ZOO a od AVU (do Stromovky jsem to měl 70m) jsem jezdil na kole do práce přes Trojský ostrov a tu později spadlou lávku...
Ale abych nekřivdil Brnu. Sloužil jsem ve starých kasárnách na Slatině. Dnes je to dávno zbourané. Našel jsem si nějaký pokochání i tam. Otevřená krajina za sportovním letištěm, kam jsme chodili na žampiony a opalovat se, až k památníku u Slavkova. Taky jsem po vojně navštěvoval kamaráda ve staré Líšni. Měli chatu v údolí z Líšně směrem do Krasu. Dnes už bych to ani nenašel.
Jsem rád, že jsem města opustil. Nebaví mě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 19:59 

ze staré Líšne do mor. krasu? tj údolí Říčky? to je dnes tak nacpaný lufťákama, že se to nedá...
Já dnes zabloudil do Jehnic, do areálu starýho pivovaru, kde jsem zažil kdysi nejednu pařbu v jednom z bejvalejch pivovarskejch sklepů. Málem jsem se rozbrečel, když jsem viděl tohle:
https://mapy.cz/zakladni?x=16.5932623&y ... itch=0.103 z pivovaru bytovka, všude kolem nastavěný krabicoidní řadovky, vedle pivovaru bytovka. Vstup do sklepů rozbořenej, na baráčku, kde bylo zázemí, tak rozbitý okna... Na fotomapě 2006 je ještě +- původní stav.
https://mapy.cz/letecka-2006?x=16.59397 ... =19&pano=1
A to není ani 20 let zpátky, celej ten areál měl celkem dekadentní kouzlo rozpadu a zmaru...
Další věc je "EDISON garden" v centru Brna Obrázek - kdysi první elektrárna zbudovaná Edisonem pro osvětlení Mahenova divadla,
po revoluci klub, kde vystupovali Rammstein v začátku své kariéry (to nějak zmizelo uz netu...), nebo další, https://www.youtube.com/watch?v=HXOfm4tsf7E https://www.youtube.com/watch?v=8inSXJ1G21Y , potom, co to mocipáni rozehnali, tak místo, který měl pronajatý kámoš, a parkovala tam zajímavá squadra starejch aut, a on tam provozoval autodílnu, dnes vybouraná díra v širším centru Brna https://mapy.cz/zakladni?x=16.6174084&y ... itch=0.103
https://mapy.cz/zakladni?x=16.6163663&y ... itch=0.107

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 20:23 
Moderátor

Asi jo. Jestli se Mariánské údolí dřív jmenovalo Gottwaldovo. Pak tam byla nějaká malá přehrada či co. Kamarád bydlel v Holzově ulici a bylo to na konečnou na začátek toho údolí pár zastávek autobusem.
Já se už na stará místa zásadně nevracím. Vždycky jsem je našel buď totálně zplundrovaná nebo k nepoznání zastavěná.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 22:16 
Řádný člen

Kraj:
Tak jsem dnes trochu DAB rádio vyzkoušel.
I na dodávanou prutovou anténu se dá chytit v Poděbradech DAB rádio. Stanice ČRO.
Signál má tak čárku až 2. cca 20%?... k výpadkům zvuku ale nedochází.
VKV má na tuto anténu výborný příjem.
Příloha:
20220120_113429 (3) http://www.jpg

Lepší směrová anténa zatím nedorazila. Tak jsem zkusil zatím na tuhle kterou mám v kuchyni anténa je na severozápad. A takhle nějak vypadá příjem...
FM perfektní příjem.
DAB se také zlepšil je někde na cca 50%. Ke stanicím ČRO přibylo ještě několik stanic které jsou ale na hraně příjmu.Snad se to zlepší až dorazí tahle
I tak jsem s tím už teď určitě spokojený.
Bluetooth,spotify a podobný vymoženosti fungují spolehlivě a rychle.Ovládání je velmi jednoduché.
Bez nahlídnutí do manuálu se dá vše v pohodě brzy ovládat a v podstatě jen dvěma tlačítky.
Jediná malá výtka je dislplay.Už jsem se setkal i jinde. Na stolku před sebou ok. Ale když na něj koukáte přes pokoj tak toho tam moc nevidíte. Nadruhou starnu je to tak jednoduchý, že asi za krátko se to bude dát ovládat poslepu.
Do těď jsem si pořádně nevšiml jak mizerný zvuk má VKV. DAB hraje fakt výborně. Když přepnu na FM tak docela protáhnu ksicht. :)
Když vezmu že v jedny krabici mám FM,DAB a že můžu prodat DAC tak není co řešit.
Je to fajn hračka. :)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 22:44 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Vypadá to pěkně. Dá se to použít i jako síťový přehrávač? Tj. pokud máš na domácí síti vlastní NAS server s hudbou, dokáže to hrát z něj? A hraje to i flac?

Jinak o té nekvalitě FM souhlas, toho jsem si před časem všimnul taky. A na DAB+ je zajimavé, jak pokročilý je ten použitý kodek. I přes těch 64 nebo 72 kbps to protlačí docela poslouchatelnou hudbu, rozhodně kvalitnější než FM. Představ si, že vyrobíš 64 kbps mp3, to by byla hrůza.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 22:58 

Tohle jsem srovnával na tom aparátku z lídlu - naladil jsem tu stejnou stanici na FM, DAB i internetu - podle mě to nejlíp hrálo z netu, poslouchatelně z DAB a nejhůř z FM, ale pokud nemám přímý srovnání, tak by mě to FM tak strašný nepřišlo. Ta sluchová paměť moc dlouho nefunguje...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2022 23:05 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Pred časom som sa divi o koľko horší bzuk mali rádiá cez FM voči tým istým cez net.
Pred chvíľou som pozeral no TU je zatiaľ DAB(+) k hovnu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 led 2022 00:01 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
K DAB jsem prisel jak slepy k houslim. Nejakym omylem jsem ho nasel v aute. Omylem proto ze osobne teda normalne radio neposloucham a nesnesu. V aute naprostou vetsinou casu jede neco z SD karty.
Faktem je ze nejvetsim prekvapenim DAB je dosah. Od Hrcavy po As neni na radio nutne sahnout a cokoli preladovat. A ziral jsem ze DAB vysilani Ceskeho Rozhlasu bez problemu hralo u Salzburgu. U FM nevidana vec.
Popravde, vubec nevim jak DAB funguje a jak je takovy dosah vubec mozny. Asi bych se mel technicky trosku dovzdelat.
Na Slovensku jak jsem to pred mesicem zkousel porad nic.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 led 2022 09:51 
Řádný člen

Kraj:
Posluchači jako přehrávač se to použít dá a funguje to výborně. BT 5.0 a 4.2. Má to LAN a WLAN.Spotify.Ten Flac nevím? V manuálu není napsáno skoro nic a v tom co jsem stáhl to není o moc lepší.
Tučňáků s tím Dab příjmem věřím. Já jsem jezdil po Německu je s FM rádiem ale spousta stanic v okolí Regensburgu a Ingolstatu. Asi rekordní byl příjem rádia Impuls za dobrých podmínek se vždy dalo poslouchat téměř až do Magdeburgu u nějaké odpocivky Mülheim nebo tak nějak... tam se sjelo z kopce a byl šlus.
Vždycky když jsem jel domů a viděl to odpočívadlo, tak jsem ladil Impuls.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]