Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 111  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co posloucháte
PříspěvekNapsal: 16 úno 2015 15:29 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ak by sa chcel dakto trochu zrelaxovať:
https://www.youtube.com/watch?v=bz_vCY_7eto
Link na stiahnutie je v popise videa.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 09:29 

Kraj: ČR - Liberecký
Tak proti gustu žádnej dišputát, ale tohle by mě moc nezrelaxovalo. Místy to přechází v otravnej uječenej dubstep, akorát je trochu pomalejší a hraje potichu, takže to má bejt relax? :?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 13:02 
Řádný člen

Ako komu otravný a ako komu ujačaný. Mne na tom nič ujačané neprišlo. Prvky dubstepu sú tam minimálne ale bez nich by to bolo úplne nudné, hentak to miestami spríjemnia, oživia atď. Nie sú to žiadne hard wobble, čo by trhali uši ale jemne prepracované zvuky, ktoré tam naozaj nemajú prečo vadiť. Celé je to asi o tom, že ty dubstep očividne namáš rád a všetko, čo je s ním aspoň minimálne spojené sa ti nepáči.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 18:23 

Mě stačilo jak dubstep domrvil Korny na kterých jsem vyrůstal. Nevidim na zvuku autodílny nic uklidňujícího, ba naopak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 18:28 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
V čem spočívá podstata dubstepu? V tom, že se do libovolné hudby přidá tuc-tuc?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 18:29 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Kemo- souhlas. Na relaxační hudbu jsem těžce ujetej já, ale toto je vše, jen ne relaxační. Vydržel jsem to tahání za uši poslouchat jen chvilku a pak jsem to musel vypnout. To už bych pak mohl za relaxační hudbu považovat zvuk zubařský turbínový vrtačky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 18:48 
Řádný člen

Kraj:
Je to teda hodně profláklé.Ale když si chci orazit tak rád poslouchám třeba tohle.https://www.youtube.com/watch?v=VcL1sCo ... B4EFF1C941
nebo tohle https://www.youtube.com/watch?v=GFVqtHBPcmY

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 20:11 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak já myslím, že ať si každej poslouchá co chce a že netřeba mu to hned hanět.
Já sám nejlíp relaxuju při muzice, která kdekomu leze na nervy.
https://www.youtube.com/watch?v=PpL7YqtD28o
https://www.youtube.com/watch?v=cX0urSh8N4M
(ty obrázky u druhý skladby jsou pravda strašný, ale já to jinde nenašel)

sagitarius píše:
To už bych pak mohl za relaxační hudbu považovat zvuk zubařský turbínový vrtačky.

A proč ne? Já si to u zubaře vždycky užiju jako skvělej relax.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 20:51 
Řádný člen

Všetko sú to len vaše subjektívne názory založené na tom, že ste zvyknutí počúvať len nástrojovú hudbu a čokoľvek od nej hocijako odlišné odsudzujete. To je ako keby ľudia v minulosti odsudzovali elektriku lebo žiť vedeli aj bez nej, bola nebezpečná, divná a ktovie čo.
Laminat: Ano, presne tak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 21:18 
Moderátor

To je velmi nevhodný příměr.
Co když to je naopak a Ty lidem znalým vína opakovaně nabízíš limonádu s umělým sladidlem?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 22:06 
Řádný člen

Chuť limonády bude od vína síce iná, ale to vôbec nemusí znamenať, že je zlá alebo, že je na tom kvalitatívne horšie. Celé je to ale o tom, že oni sú len o víne a aj keď im ponúknem sebalepšiu limonádu, len ju ofrfľú, lebo to nieje víno, ktoré majú tak radi.
Netvrdím, že sa im tá muzika páčiť má, ale keď to začnú prirovnávať ku zvukom zubnej vŕtačky a ktovie čomu inému a ešte k tomu to aj myslia vážne, tak začínam mať pocit, že ich názory sú veľmi primitívne a obmedzené. Ani ja nepíšem o muzike, ktorú oni počúvajú aká je nudná alebo slabá atď a to preto, lebo si uvedomujem, že taká nieje a to, že sa mi taká občas zdá, je len moje vnímanie založené na tom, že ju nepočúvam, niesom na ňu zvyknutý a viem, že oni tú muziku vnímajú úplne ináč.
Ešte sa chcem ospravedlniť za nekonečné editovanie môjho príspevku, len keď ja si vždy uvedomím, že som napísal kokotinu až keď si to čítam na desiaty krát...

Naposledy upravil neclovek dne 17 úno 2015 22:21, celkově upraveno 4

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 22:13 
Moderátor

neclovek píše:
Chuť limonády bude od vína síce iná, ale to vôbec nemusí znamenať, že je zlá alebo, že je na tom kvalitatívne horšie. Celé je to ale o tom, že oni sú len o víne a aj keď im ponúknem sebalepšiu limonádu, len ju ofrfľú, lebo to nieje víno, ktoré majú tak radi

Tak to by stálo za zarámování. A tantrický sex je v podstatě stejně dobrý jako Skittles...
Nijak to neprožívej. Prostě se ti něco líbí, tak si to užij. Jenom nemůžeš chtít, aby z toho byli úplně všichni vyjevení, no. Když já si vzpomenu, jak jsem ve Tvém stadiu poznávání urputně bojoval se zkušenějšími... fandím Ti.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 22:37 

neclovek píše:
Všetko sú to len vaše subjektívne názory založené na tom, že ste zvyknutí počúvať len nástrojovú hudbu a čokoľvek od nej hocijako odlišné odsudzujete. To je ako keby ľudia v minulosti odsudzovali elektriku lebo žiť vedeli aj bez nej, bola nebezpečná, divná a ktovie čo.
Laminat: Ano, presne tak.

Tak to není v žádném případě pravda. Myslim že Ransom ti potvrdí že jsem vcelku ujetej na syntetizátory moog. Já jsem zvyklej poslouchat elektronickou hudbu a i ta může být uklidňující. Co třeba můj oblíbenej ost z filmu Blade Runner od Vangelise.

http://youtu.be/2x3UNHNo1LA?t=30m16s

laminat píše:
V čem spočívá podstata dubstepu? V tom, že se do libovolné hudby přidá tuc-tuc?

To bych ani neřekl Igore. Ty určitě víš jak zní třeba takové CNC obráběcí centrum když obrábí, ne? Tak si představ těch strojů tak 10 vedle sebe a každej jede jinej program. Do toho si pusť zvuk pneuservisu s tim jejich pneumatickým utahovákem a možná ještě autovrakoviště. Nakonec pusť do toho celého nějakou opakující melodie ze syntetizátoru. No a to je dubstep.

https://www.youtube.com/watch?v=gSHmQtTTDn4

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2015 22:57 

...za chvílu budem mať 50 a v mp3-ke mám aj OMD,Kraftwerk a kopec New wave.Dovolím si tvrdiť že zlatý vek elektronickej hudby bol v 80-tych...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2015 00:06 
Moderátor

Počátky elektronické hudby nastaly téměř okamžitě s vynálezem oscilátoru, jsou na světě v podstatě stejně dlouho jako znalost elektřiny. Jenomže ty počátky se hodně dlouho řadily do hudby klasické. I ten Krafrwerk v sedmdesátkách byla ještě pořád parta chlapů s hlubokým vztahem ke klasické hudbě. Dá se to v tomhle případě rozklíčovat velmi snadno: Když jakýmkoli způsobem provedeš popovou, rockovou či metalovou hudbu v nástrojovém obsazení hudby klasické (komorní orchestr, symfonický orchestr, koncertní klavír nebo jakákoli kombinace co se používá v klasice), vznikne zpravidla jalový paskvil. Sice dobře prodejný, ale furt paskvil. Když ale Balanescu Quartet nahrál skladby Kraftwerku, funguje to úplně stejně jako by to bylo přímo pro šmytcový kvartet napsané. Nechybí vynechaná rytmika, nechybí vynechaný zpěv. To znamená, že samo jádro té hudby je jiné.

https://www.youtube.com/watch?v=D_8Pma1vHmw
https://www.youtube.com/watch?v=MRBPZl-Fmqk

Zajímavé je, že obráceně to funguje: Klasické kusy mistrně zahrané v rockovém aranžmá nic neztrácejí. Tedy pokud se toho nechopí zrovna nějaká Vanessa Mae. To je pak na odstřel.

kemo87 píše:
Myslim že Ransom ti potvrdí že jsem vcelku ujetej na syntetizátory moog.

Ano, to je pravda. Jsem ochoten komukoli odkývat, že je Kemo vcelku ujetej na syntetizátory moog. Vím to nade vší pochybnost, protože jsem s ním onehdy spal na jednom pokoji. Sjezdil jsem světa kraj, spal na ubytovnách a v pronajatých bytech s kdejakou cháskou v Rusku, Bělorusku, na Ukrajině, v Polsku, Irsku, Rakousku, Litvě, Lotyšsku a Kazachstánu. Ještě nikdy v životě jsem ale nespal na jednom pokoji s někým, kdo by byl tak moc vcelku ujetej na syntetizátory moog.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2015 00:32 
Řádný člen

Kemo: Ešte mi napíš že kraftwerk je ti bližšie ku muzike ako to od norlanda, čo tu prirovnávaš ku CNC a pošlem ťa na ušné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2015 00:45 
Moderátor

Moment: Kemo Kraftwerk nikterak nezmiňoval!

neclovek píše:
pošlem ťa na ušné.

Hudební vkus je zčásti záležitostí prostředí a zčásti záležitostí osobnostní vyzrálosti. Ani jedno ovšem nespadá do oboru otorhinolaryngologie. Pomoci mohou spíše společenské vědy nebo psychologie.

Než se zastánci prověřených hudebních stylů začnou hádat, rád bych připomněl že každý nový hudební styl se setkal s odporem generace vyrostlé na něčem jiném. Jestli muzika za něco stojí nebo jestli to je chvilková sračka, to rozhodne čas. Navrhuji tedy počkat cca 40 let, jestli se dubstep stane uznávanou a léty prověřenou klasikou. Do té doby bych spor zakonzervoval.
Neclovek, tou dobou již v pokročilém středním věku, bude polemizovat s nováčky prosazujícími nějaký novodobý hudební styl (založený třeba na jednom konstatntním basovém tónu pilového průběhu) a zoufale dokazovat na historickém dubstepu jak vlastně má vypadat normální hudba.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2015 01:43 
Řádný člen

Ransom: Nemyslím si, že to tak bude ale nie preto, že by dubstep nemal na to byť populárny dlhodobo, ale preto, lebo dnešná spoločnosť je až príliš "pokroková". Zaťiaľ, čo v minulosti bola hudba medzi desaťročiami stále veľmi podobná (možno sa mýlim, neviem, nezažil som to), v dnešnej dobe sa behom desiatich rokov hudba komplet mení, aj samotný dubstep už nieje ani zďaleka podobný tomu, čím bol pred dákymi siedmimi rokmi.

ransom píše:
Moment: Kemo Kraftwerk nikterak nezmiňoval!

Áno, to bola ďalšia chyba na mojej strane, ono to malo byť všetkým, nielen kemovy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2015 07:13 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
neclovek píše:
lebo dnešná spoločnosť je až príliš "pokroková". Zaťiaľ, čo v minulosti bola hudba medzi desaťročiami stále veľmi podobná

Toto samozrejme vôbec nie je pravda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2015 08:50 
Moderátor

Samozřejmě že to není pravda.

"Co bylo dříve, to zase bude,
to, co se dělo, se bude dít.
Není nic nového pod sluncem.
Copak je něco, o čem se dá říci:
Pojď se podívat na něco nového?
Vždyť to tu bylo už celé věky,
bylo to na světě dávno před námi!"

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 111  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]