Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 22:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 11 čer 2016 20:12 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Akusta píše:
ransom píše:
Najdi mi synchronizační aplikaci na úrovni FileSync.

Ty neznáš rdiff-backup ?
http://www.linuxexpres.cz/praxe/sprava- ... moci-rdiff

Umíš číst? Já psal o synchronizačním programu FileSync. Ne o zálohování.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 čer 2016 21:56 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Málem jsem teď jebnul myš po monitoru. Mám vás plný zuby i s pojebaným Linuxem. Stačilo. Na RM mě nějakou dobu neuvidíte. Prosím žádné SZ, žádný maily, žádný otázky, co je to se mnou, žádný pokusy o omluvy a žádný "jsme kamarádi a chce to pivo". Mám všeho po krk a nechci už zde být ani moderátorem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 čer 2016 00:03 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ransom píše:
Akusta píše:
ransom píše:
Najdi mi synchronizační aplikaci na úrovni FileSync.

Ty neznáš rdiff-backup ?
http://www.linuxexpres.cz/praxe/sprava- ... moci-rdiff

Umíš číst? Já psal o synchronizačním programu FileSync. Ne o zálohování.

Ty v tom vidíš, Tome, velkej rozdíl ? ... je to oboje synchronizace souborů. File sync znám a používám taky. Jestli se v jednom případě jedná často o jednosměrný systém a ve druhém jednou tam a pak zpět ... Synchronizace souborů je jedna z metod zálohování.

A samozřejmě tedy třeby tohle http://www.freefilesync.org/download.php existuje multiplatformě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 čer 2016 00:11 
Řádný člen

TheLastUnicorn píše:
Málem jsem teď jebnul myš po monitoru. Mám vás plný zuby i s pojebaným Linuxem. Stačilo. Na RM mě nějakou dobu neuvidíte. Prosím žádné SZ, žádný maily, žádný otázky, co je to se mnou, žádný pokusy o omluvy a žádný "jsme kamarádi a chce to pivo". Mám všeho po krk a nechci už zde být ani moderátorem.

Je to samozřejmě Tvoje věc, ale nutné to nebylo. Nikdo nikoho nevraždí a jak již bylo řečeno, jde
jen a jen o výměnu názorů. Tudíž se NENÍ za co omlouvat. Kdyby měli všichni jen jeden názor, diskusní fóra by zanikla, protože by neměla náplň.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 čer 2016 20:15 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak teda sorry že jsem tohle s tím linuxem trochu zosnoval, ale nebylo to jistě mým úmyslem.
Já si dnes navinul cívečky pro ZV240, a trochu mě udivilo, jakej sériovej odpor píše arta na 200Hz, proti měření ohmmetrem. Že ztráty indukčnosti rostou s kmitočtěm plně chápu, ale tohle? 1,2mH stejnosměrně 0,8 Ohm a na 200Hz 1,8 Ohm? Ale určitě nebudu dělat jiný, zítra stolař dodá dřevo a bude se kompletovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 čer 2016 21:24 
Řádný člen

kodl:
Vůbec za nic nemůžeš. Nikdo za nic nemůže. To vzniklo od zvukovek, jejich ovladačů a obecné driverové podpory u různých operačních systémů, jejich výrobců atd. Já jsem asi tím, že jsem zmínil fakt, že by se určité věci u OpenSource SW nestaly, nic zlého netuše odstartoval sérii příspěvků.
Pak tomu dal korunu neclovek tím nesmyslem, že OpenSource má neustálé kritické problémy a už to jelo. O nic nejde. Je to diskusní fórum a je to potřeba tak brát. Jsme technici a každý máme určitý názor z praxe. To je zcela v pořádku. Když píšu příspěvek, musím počítat s tím, že můj názor někdo rozstřelí. :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 09:47 

kodl, to je divný. Rdc je imho berná mince pro hodnoty ve výhybce, ale každopádně že už na 200Hz by to mělo tolik mi přijde divný...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 12:26 
Moderátor

Akusta píše:
Ty v tom vidíš, Tome, velkej rozdíl ? ... je to oboje synchronizace souborů. File sync znám a používám taky. Jestli se v jednom případě jedná často o jednosměrný systém a ve druhém jednou tam a pak zpět ... Synchronizace souborů je jedna z metod zálohování.

A samozřejmě tedy třeby tohle http://www.freefilesync.org/download.php existuje multiplatformě.

Ježíšmarjá, Peťo, neplácej aspoň píčoviny. Freefilesync neumí skoro nic a synchronizace dat na řadě počítačů je něco principiálně jinýho než zálohování. Jestli to jako ajťák nevíš, tak zálohování slouží k tomu, abys o data nepřišel. Synchronizace ale slouží k tomu, abys měl data na všech počítačích stejný, ať uděláš nějakou změnu na kterýmkoli z nich.
Mluvím o programu jménem FileSync, jehož vývoj skončil někdy roku 2000. Už se sice nedá na nové Widle nainstalovat, ale není problém ho spustit ze zkopírovaného adresáře z instalace v XPčkách (kterýžto adresář proto chráním jak oko v hlavě). Má naprosto fenomenální možnosti nastavení co synchronizovat, jakou metodou, jakým směrem, co vynechat, co upřednostnit. Já vím přesně jakej program používám a proč ho používám a vím i to, že za něj neexistuje odpovídající náhrada ani pro Widle ani pro Linux. Tady se koukni co všechno umí. Jsou to moje screenshoty a já ty jeho exkluzivní funkce OPRAVDU potřebuju jak v práci, tak doma.

Nechápu ani proč mi Linuxáci tvrdí že v Linuxu mají náhradu za jakýkoli program - a když těch programů vzápětí několik vypíšu, tak ani jeden neznají, nevědí.
Nebudu kvůli tomu znechuceně odcházet jako TLU, ale řeknu vám to s úsměvem a v dobrém jako kamarád: Děte se s tím vyfotit na nástěnku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 12:42 

To Zorg:
Je to navinutý 1mm drátem na kostřičce D 18mm l 20mm, cívka vyšla teoreticky na 0,6 Ohm, takže 0,8 Ohm z multimetru beru jako že v čínské toleranci. Otázka je, jak přesně měří LIMP, když odpor je 100 Ohm 1% a zvukovka realtek HD integrovaná, připojená obyč 0,5m kablíkem co byl někde přibalenej k monitoru... Je zajímavý, že arta taky měří o dost větší ESR než 328 tester a než resláckej RLC most - ještě zkusím změřit cívky na něm, a dám to do placu, čemu se dá věřit a čemu ne. Škoda že dnes nevyzvednu bedýnky, už bych to rád celý vyzkoušel.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 12:53 
Řádný člen

Tome, trochu brzdi ve výrazech. Kdybys to četl pořádně, všiml by sis, že píšu o obousměrnosti ...

" ... je to oboje synchronizace souborů. File sync znám a používám taky. Jestli se v jednom případě jedná často o jednosměrný systém a ve druhém jednou tam a pak zpět ... "

neboli: zálohování je jednosměrný druh synchronizace ze zdrojové na cílovou stranu. Co na tom nechápeš ... ?

Z toho snad doprdele plyne, že vím, že je to k održovaní zrcadel tam i zpět, ne ? Aspoň čti pořádně, než začneš používat neslušné výrazy ... ostatně, bez těch by to šlo taky, ne ? Vím, v čem se ty 2 věci liší. A netvrď tu, že FreeFileSync nic neumí. Není to pravda. Je to jako s malými dětmi na pískovišti: "Tenhle program umím, tak o něm mluvím ... Jinej neumím, tak ho pomluvím ..." A ještě se to rýmuje :lol: Ale do jisté chvíle jsme se bavili obecně.

A už toho nechme. Ve chvíli, kdy začnou lítat takovéto výrazy, je nás to nedůstojné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 12:59 

Tak jmenujme Akustu vrchním nástěnkářem a bude to! :lol:

kodl píše:
Je to navinutý 1mm drátem na kostřičce D 18mm l 20mm, cívka vyšla teoreticky na 0,6 Ohm, takže 0,8 Ohm z multimetru beru jako že v čínské toleranci. Otázka je, jak přesně měří LIMP, když odpor je 100 Ohm 1% a zvukovka realtek HD integrovaná, připojená obyč 0,5m kablíkem co byl někde přibalenej k monitoru... Je zajímavý, že arta taky měří o dost větší ESR než 328 tester a než resláckej RLC most - ještě zkusím změřit cívky na něm, a dám to do placu, čemu se dá věřit a čemu ne. Škoda že dnes nevyzvednu bedýnky, už bych to rád celý vyzkoušel.
Ono měřit takhle malý odpory není jen tak, za to až tak ti Číňani nemůžou. Spíš bych každopádně čekal, že na 200Hz to ukáže menší odpor, než stejnosměrný. Aspoň takhle to mám na svém RLC měřáku (máš tam i dál ve vlákně podobný problém). V LIMPu mi to plusmínus sedí; měřím na nějaké šílenosti s nápisem Sweex :P

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 13:42 
Řádný člen

Zorg píše:
Tak jmenujme Akustu vrchním nástěnkářem a bude to! :lol:

To by nepomohlo ... on Ransom ví, že je provokatér, sám to tu opakovaně přiznal a po průseru se vždycky omlouvá ... zdejší folklór :-) Vzal to ďas. Ale nástěnku neberu :-) :-) :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 13:51 
Moderátor

Akusta: Dal jsem ti tam screenshoty, abys viděl co všechno nastavuju. FreeFile Sync znám. Neumí totéž, je mnohem jednodušší.
Nepodsouvej mi, že něco neznám. Možná že to odmítám právě proto, že to znám. NENÍ to stejný. NENÍ.
Nebudu ti popisovat co potřebuju synchronizovat a proč, to je na dlouho. ŽÁDNÝ zálohovací program ani pro WIN ani pro Linux NEUMÍ to co potřebuju. Zkoušel jsem jich desítky.
Prostě si na tom trvám. Argumentovat slovy "odmítáš to, protože to neznáš" je nesmysl. Argumentuj věcně. Nabídnul jsi mi náhradu, já ti říkám, že ji znám a nevyhovuje. Nabídni jinou.
"Tenhle program umím, tak o něm mluvím ... Jinej neumím, tak ho pomluvím ..." Zatím jsi mi nepředložil nic konkrétního, jen fráze.

A nebo to můžeme uzavřít takto: Ty máš pravdu a já vůbec nic nevím, protože jsem jak malý dítě. Jsi spokojen a dáš už s Linuxem pokoj?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 13:54 
Moderátor

Kodl: SS odpor musíš měřit stejnosměrně. Vyhodnocení z komplexní impedance je prostě někdy dost nepřesné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 13:57 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 14:48 
Řádný člen

:lol:
ransom píše:
Akusta: Dal jsem ti tam screenshoty, abys viděl co všechno nastavuju.

A co takhle dát link na Tvůj FileSync ? Že by to šlo rozumně googlovat, to teda nejde ...
Na screenshoty Ti ....

Napsal jsi: "Nebudu ti popisovat co potřebuju synchronizovat a proč, to je na dlouho. ŽÁDNÝ zálohovací program ani pro WIN ani pro Linux NEUMÍ to co potřebuju. Zkoušel jsem jich desítky."

Co tedy chceš? Hledat program pro speciální použití, aniž bys přesně specifikoval svůj speciální požadavek ? Uvědomuješ si, cos napsal za nesmysl ?

Výsledek: Ano - potřebuješ úzce specializovaný SW a proto nejsi typický běžný uživatel, o kterých tu celou dobu byla řeč. O o Linuxu něco málo víš, ale protože Tě nezajímá, je to logické.
A je to ... :lol: Tím bych uzavřel tuto nic nepřinášející debatu o ničem ...

A prosba na závěr: výrazy typu "neplácej aspoň píčoviny" si nechme k pivu, až "na sebe dosáhneme". Na veřejném místě se to nehodí. Ale to pivo by bodlo :lol:

Šavle zastrčit ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 15:43 
Moderátor

Vždyť jsi tvrdil, že ho používáš.
Já psal, že jeho vývoj skončil v roce 2000. To jest už se nedá dohonit. Ve screenshotech máš většinu nastavovacích dialogů, ze kterých je používání jasný. Můžu ti ale upnout zazipovaný adresář s funkčním programem, finguje to pak úplně stejně jako portable.

Na tom synchronizačním programu ses zasekl ty. Já jenom obhajuju že nechci jiný a že zálohovací softy jsou na tohle k ničemu.
Programů, pro které Linux nemá adekvátní náhradu jsem výše jmenoval několik a další ti přidám.

Edit: Aha. Začal jsem odpovídat před tím, než jsi do svého příspěvku přidal nějaké apendixy. Takže odpovídám jen asi na první třetinu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 16:06 
Řádný člen

Kraj:
Mě dnes potěšílo, že jsem našel tenhle odkaz

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 16:34 
Řádný člen

ransom píše:
Vždyť jsi tvrdil, že ho používáš.
Já psal, že jeho vývoj skončil v roce 2000. To jest už se nedá dohonit. Ve screenshotech máš většinu nastavovacích dialogů, ze kterých je používání jasný. Můžu ti ale upnout zazipovaný adresář s funkčním programem, finguje to pak úplně stejně jako portable.

Na tom synchronizačním programu ses zasekl ty. Já jenom obhajuju že nechci jiný a že zálohovací softy jsou na tohle k ničemu.
Programů, pro které Linux nemá adekvátní náhradu jsem výše jmenoval několik a další ti přidám.

Edit: Aha. Začal jsem odpovídat před tím, než jsi do svého příspěvku přidal nějaké apendixy. Takže odpovídám jen asi na první třetinu.

Jo - hoď mi ho na www.uschovna.cz ... ať vím, o čem je řeč. Díky Tome.
Jinak já psal o tom druhém podobného jména (ale lajdácky - nenapsal jsem plné jméno FreeFileSync ...) - sorry :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2016 16:35 

Scarabeo: Díky, to mně taky.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]