ransom píše:
Hlavně se nesmíme kvůlivá takovým debilitám rozhádat. Za chvíli bysme se hádali o Baník a Spartu.
Když už se rozhádat, tak skrz repráky a zesilovače. To má smysl.
Jak říká Akusta: Furt jsme kamarádi a musíme jít spolu na pivo.
Jasně - že jsme kamarádi, nemůže změnit nějaké dohadování o čemkoliv.
Jen rekapitulace - z mého IT pohledu to vidím takto:
Padlo tu spousta argumentů, některé vyvolávaly určitou reakci kvůli tomu, že nebyly zcela typické.
Třeba systém souborů EXT3 už dnes má následovníka EXT4, který je už dost chytrý. Podobně je u "dospělých" distribucí Linuxu zcela běžné, že mají předinstalovanou podporu NTFS. Když se pak třeba instaluje Linux na stroj, kde je nějaká partition NTFS, instalace ji rovnou namapuje do systému ... Nehledě na to, že zrovna u linuxu běží rychlý vývoj ohledně souborových systémů
- jako příklad "snapshotové" systémy ZFS, Btrfs apod.
http://www.root.cz/clanky/zfs-nebo-btrf ... tribucich/Takže, pokud chce někdo hodnotit Linux, musí si vzít některý z vyladěných systémů (SUSE, Debian a nedávno ještě klon Debianu = UBUNTU, případně Mandriva). Tohle všechno jsou systémy, které nainstalujete na jedno kliknutí a jedou (i s WEBem). A kecy o nezbytnosti vše nastavovat a ovládat pomocí CLI (command line) jsou blbost a nepravda.
Pokud jde o aplikace, tak je to kus od kusu. Existuje hafo aplikací, které jsou dobré ve WIN i v LIN.
Např. GIMP není špatný, ale když se na něj kouká majitel předraženého ADOBE Photoshopu, ohrnuje nos. Jenže je potřeba taky uvážit, co je za co. To, že se používá třeba ve školách, je tudíž logické.
Když už jsem u školství: dal bych přes hubu "učitelům", co v informatice "učí" výhradně produkty MS. Proboha proč ? Dítě má umět pracovat třeba s textovým editorem. ALE OBECNĚ. Neučit dítě pouze konkrétní produkt. A většina lidí ví, že např. po roztržce Open Office se oddělila divize Libre Office, která velice zdařile rozvíjí tento produkt, zcela kompatibilní se soubory, vytvořenými v kancelářském balíku MS Office. Já ho standardně instaluju do nových počítačů a NIKDO nemá problém. Atd atd.
Ale už bych to nepitval dále. Holku si každej taky vybere, jakou chce. U muziky je to stejné.
Ty řádky jsem napsal jen proto, aby kdyby to četl nějaký náhodný čtenář RM, abychom mu nelhali. To, co tu napsal Majo, obecně pravda není, ale přesto s ním na to pivo půjdu rád. Přesně, jak píše Tom. A na pivo zajdu rád se všemi zde. Pokud ovšem slezete s gaučů a na nějaký sraz vyrazíte. Zatím to moc nevypadá ...
EDIT: zapomněl jsem napsat, že neblíže pravdě byl Sagitarius. Kdo píše, že Linux je na nic nebo není vhodný pro většinu uživatelů, tak o něm neví nic nebo jen málo. Případně si hrál s osekanými pseudo distribucemi.