Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 22:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 07 čer 2016 18:57 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Volume je taky jen softwarový - hejbe se posuvník v mixéru Win. Ale to je mi celkem jedno. Já ten line-in teda ještě nezkoušel (musím si upravit měřící krabičku), ale doufám že to bude fungovat korektně. Myslím že TLU říkal, že přes tuhle kartu taky měří.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 čer 2016 03:11 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Já mám na tyhle účely profi škatulku http://www.esi-audio.com/products/maya22usb/
Mně Creative Labs už nesmí do baráku. Neumí udělat pořádné ovladače.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 čer 2016 07:09 

Mně to úplně stačí.. profi zvukovku nepotřebuju.
Jaký mají problém s ovladačema?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 01:56 
Řádný člen

TheKytu:
To byla obecná poznámka na výrobce, ne na konkrétní kartu ... Vždycky jsem s tím bojoval. Už leta. Zejména SoundBlastery - musel jsi vždycky prolézt mraky webů, než jsi se dopracoval k řešení.
Když bych hledal, našel bych zcela ilustrativní případ dobré karty SB, která ale měla idiotský postup stahování driverů: nainstalovat steré, které blbě fungovaly (okamžitě jsi zjistil, že zkreslovaly apod.) a následně najít na webech (všude to nebylo) nový update, který ovšem nebylo možné nainstalovat, neměl-li jsi to původní blbé ... No prostě idioti.
K čemu je mi dobrý HW, když k němu jsou na h.... ovladače. To musí být vše na jedné stránce supportu produktu. A aktualizované. Jinak ať si to namažou na prsa.

Obdobnej přístup má poslední leta Microsoft. Ti jsou tak namyšlení, že nedokážou veřejně publikovat chybu a upozornit na ni. Lidi na to musí přijít sami a pomoct si. Nebo je to záměrně skryté, aby to nebylo "hned na ráně".
Typické je už delší dobu několikahodinové hledání aktualizací po instalaci. Dokud nevíš, že musíš napřed nainstalovat opravu aktualizací KB3102810 (a aby to šlo stáhnout, mít novou verzi MSIE nebo to stahovat něčím jiným), aby fungovalo stahování aktualizací, běží Ti komp třeba 4 hodiny a nic ... stále vyhledává ...

Kdyby (jak říká můj kamarád) srát nemohli 3 neděle - to je smrtelný :lol:

Copak někdo (a podnikatel už vůbec ne) může trávit hodiny čekáním na něco, co je jinak za chvíli a furt hledat něčí chyby ? Přidávám link pro obecné pobavení : http://answers.microsoft.com/cs-cz/wind ... a1893c99c9

BTW: měli by mít ke stažení balíky aktualizací (cosi jako Service Pack) vždy k nějakému datu a aktualizovaly by se jen diference ... A zjištěné chyby publikované v záklaví stránky aktualizací formou "Důležitá informace). A ten systém aktualizací je na h.... zcela. Lidi nemohou odejít z kanceláře a vypnout PC, protože se systém aktualizuje. Až se naserou (spěchají jít pryč), vypnou to natvrdo a pak je teprve zábava. Nejlépe aktualizace zcela vypnout a nechat to čas od času udělat IT podpoře.

Nejlépe to asi vystihl v tom linkovaném fóru tento příspěvek: " ... Opravdu je obrovská hromada důkazů, že by měl MS klíčové pracovníky vyměnit a některé poslat na psychiatrii a nechat je zbavit svéprávnosti ..."

Tohle se u Open Source Software nemůže stát.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 06:54 

K tomu Microsoftu: Přesně tohle jsem řešil asi před měsícem... nechápal jsem co těm aktualizacím tak dlouho trvá a pak jsem zjistil že nejdřív musíš aktualizovat instalátor aktualizací :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 06:57 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já mám aktualizace už od éry XP natvrdo zakázaný a nazdar.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 09:00 

Já taky. Jen vždycky při nové instalaci to jednou aktualizuju.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 10:33 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Akusta: mrkvosoft to ale robí naschval, aby vyradil staré systémy a donútil používateľa prejsť na nový.
Jediné, na čo som alergický viac, ako na mrkvosoft, je open source software. Taký software má vždy nejaké vážne problémy, kvôli ktorým je jeho používanie naozaj utrpenie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 14:16 
Řádný člen

neclovek:
Nesmysl ... to toho ještě o OpenSource dost nevíš. V téhle komunitě se pracuje na rozdíl od uzavřeného SW velice aktivně a lidi, kteří jsou v tom zapojeni, velice dobře spolupracují a předávají si výsledky. A po určité době je systém vyladěn do velice stabilní úrovně, se kterou se např. MS nemůže rovnat.
Ano, něco se ladí. Ale pokud Ti něco nejde, udělal jsi něco blbě nebo jsi nerespektoval něaké nekompatibility ...

BTW: Linux oproti hračkovému (nebo sračkovému ?) SW chce více zkušeností (pokud dáváš dohromady něco atypického). Ale vyladěný systém šlape jako švýcarské hodinky.

Mně třeba v jedné velké škole běží linuxový file server bez jediného pádu od roku 2008. Jenou za 2-3 roky to o prázdninách vypnu, vyluxuju, vyměním větráky ... Zkus tohle s čímkoliv od Microsoftu ... hahaha :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 15:17 
Řádný člen

Ja viem veľmi dobre ako funguje open source, len moja skúsenosť je taká, že keď na niečom maká veľa rôznych ľudí, tak výsledok je nepohodlná a často problematická vec. Stabilita mňa ako koncového používateľa netrápi, skôr ma odradilo to, že ani po týždni sračkovania a hračkovania to nerobilo to, čo malo a na každú drobnosť som musel 3 hodiny hľadať návody, potom to hodinu riešiť v command line a nakoniec to aj tak nešlo tak som musel hľadať alternatívy, zatiaľ čo u closed source vecí máš väčšinou zaistenú určitú mieru okamžitej funkčnosti a hlavne pohodlného používania. A tento príklad sa nevzťahuje len na linux ale na takmer všetko open sourcové, s čim som sa kedy stretol.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 16:29 

neclovek:
Akusta má naprostou pravdu. Ty opravdu nevíš, o čem mluvíš. Lidi jsou bohužel tupé stádo, které je líné se něco nového naučit, a tak raději bude tvrdit, že je to špatné. Viz tvůj příklad. To, že ti to nejelo ani po třech hodinách hledání a řešení je zářivým příkladem tvé lenosti se naučit to řešit. Kdybys tomu problému věnoval víc času, vyřešil bys ho a přístě bys to už věděl. Nebo chceš tvrdit, že se znalostí Wirousů ses narodil a nic ses učit nemusel? Nebo že ti stačily tři hodiny na naučení? Linux je stokrát lepší, ale ne pro ty, co si myslí, že to je jen jinej Woknous. Není- je to jinej OS, jinask funguje, a pokud se ho nenaučíš, bude furt PRO TEBE špatnej.
Ale pro snaživý lidi je to ideáloní systém- a rozchodil jsem na tom i softy, který na tom vůbec jet neměly. Jenže to chce snahu, a ne jen tři hodiny hledat. Když mi něco nejelo hledal jsem třeba týden. Za posledních 8 let, co jsem na Linuxu, jsem vyřešil VŠECHNY problémy, který se vyskytly. A u Mrkvosoftu? Moc dobře si pamatu, jak spoustu problémů nedokázala vyřešit ani jejich celá slavná technická podpora.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 16:45 
Řádný člen

Neviem, či je to obmedzenosť vnímania alebo ignorancia, že si myslíš, že mám rád windows keď je to jedna z najväčších pičovín, aké kto do sveta pustil.
To, že ty máš nekonečno voľna a máš čas 8 hodín riešiť nejaký blbý problém so SW je tvoja vec, ja mám na robote aj iné veci a preto preferujem SW, ktorý funguje a dá sa v ňom pohodlne a rýchlo pracovať aj bez toho, aby som strávil mesiac života riešením banalít. Windows to síce nieje, ale oproti linuxu je tej definícii určite bližšie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 16:51 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Nečlovek: Kašli na to, oni to zjavne nepochopia. Nechci vedieť, čo mám chuť im obom napísať a vôbec nejde o to, že by som bol zástancom nejakého prašivého Microsoftu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 17:31 
Řádný člen

TheLastUnicorn píše:
Nečlovek: Kašli na to, oni to zjavne nepochopia. Nechci vedieť, čo mám chuť im obom napísať a vôbec nejde o to, že by som bol zástancom nejakého prašivého Microsoftu...

Netřeba nic psát Majo :lol: Hádat se nebudu ... bylo by to zbytečné. Ale neměním názor, získaný mnohaletou zkušeností. Ale jako chytrej člověk, jak Tě znám, by ses ani do takového boje nepouštěl. Jsi pragmatik a kdybys měl stejnou zkušenost, napsal bys to samé.
Ale neřešme to.

neclovek píše:
Stabilita mňa ako koncového používateľa netrápi....

Na to nemám co dodat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 17:51 
Řádný člen

Akusta píše:
neclovek píše:
Stabilita mňa ako koncového používateľa netrápi....

Na to nemám co dodat.

Trocha presnejšie sa vyjadrím - keď mi raz za čas nejaký program alebo aj systém crashne, tak sa z toho nejdem posrať, reštartujem ho a beží znova.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 18:35 

sagitarius: ano, bohužel, windows 95,98,98SE,XP a napůl 7, pro mě byly velice intuitivní záležitost, a opravdu na rozjetí všeho - VŠEHO - stačilo pár hodin. Jednoho kásného dne jsem se naštval, a při hardwarovém kolapsu PC jsem se rozhodl zkusit Linux. No, trvalo to den, a stále jsem se nemohl ani připojit k síti. Widle? Nekde mezi automaticky a čtyřmi intuitivními kliknutími. A to byl jen jediný aspekt. Nakonec jsem to rozjel. V té době byl linux v plenkách, ještě neměl v sobě podporu skoro pro nic, ani kodeky na přehrávání nejběžnějších audio a video formátů (třeba MP3). Bylo na tom práce jak na kostele, a tak jsem se po třetím dni rozhodl mít PC bez OS? a radši jsem si počkal na Widle.

Nevím co s tím děláte, mě Win7 ještě na Intelu nikdy nespadly. Jede mi to také nonstop, a vypínám to jen na bouřku nebo když klekne HW.
Víš, já i věřím, že to umí být stabilnější než widle, ale widle mi dávají už dost stability, a nestojí mi bojovat celé dny až týdny o to, aby to bylo trošku lepší. Jistě, dnes jsou distribuce víc kompatibilní a dál, ale směřovat to někam k nadávkám do hlupáků, jenom proto, že se chci zabývat něčím jiným než laděním systému, když vím, že mrkvosoft mi dává velice intuitivní a funkční interface, to mi nepřijde objektivní.
Můžeš začít šikanovat lidi za to, že chodí do restaurací, za to, že si nevyrábí vlastní auta, atd. No, je potřeba pochopit, že při moderním způsobu žití je potřeba některé záležitosti diverzifikovat nákupem jednoduchého prostředku. Všechno si nestihneš sám udělat a nakonfat. A nebo to bude taky to jediné, co za ten týden zvládneš. To nechci....

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 20:36 
Řádný člen

Petr Berka píše:
... při hardwarovém kolapsu PC jsem se rozhodl zkusit Linux. No, trvalo to den, a stále jsem se nemohl ani připojit k síti. Widle? Nekde mezi automaticky a čtyřmi intuitivními kliknutími. A to byl jen jediný aspekt. Nakonec jsem to rozjel. V té době byl linux v plenkách...

Ano Petře, mně se sedmičky taky líbí a aktuálně všem nepoučitelným likviduju jejich nechtěné desítky ze strojů ... atd. W7 jsou aktuálně nejlepší z Woknous systémů. Až na ty aktualizace. Ale to jde řešit.

Ale napsal jsi to dobře ... tehdy byl Linux v počátcích. Dnes je to silný systém, který je taky Plug´n´Play ... Pokud jde o stanici - very simple. Vrazíš instalační médium a pustíš. Nainstaluje se samo. Nechceš-li nic modifikovat (rozdělení disku, výběr programových komponent apod.), jede to samo. Dnes by se Ti to nestalo, to co tehdy.
A vybereš-li dobrou distribuci (SUSE, Debian apod.), je to pohoda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 21:21 
Řádný člen

Kraj:
Já jsem manželce nainstaloval na nový počítač 10 a od té doby mám doma peklo. :D
Na pracovním mám 7 a pohoda. Sedmička je fakt lepší. Měl jsem se raději zeptat no ....
Mám ještě dva starší noťase oba s XP na jednom na kterém jen hraju a tak nějak ještě lovím You Tube apod. jsem odstranil Eset, aby vůbec mohl ještě běhat a zakázal aktualizace a běhají oba s XP jak z praku. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 21:29 
Řádný člen

ESET nemusíš odstranit ... jen případně nastavit. Jinak je to nejméně zatěžující antivirový SW.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2016 21:43 

No dostali jsme se tu od zvukovky opět k operačním systémům... :D
Já teď používám na starším ntb Win 8.1 a jede to zatím naprosto bez problémů. S Win 10 jsem měl docela problémy. Neustále to padalo a prostě nefungovalo správně. Myslím si ale že to je tím starším notebookem, teď už prý na starší zařízení ani nejdou nainstalovat. Doma na stolním PC taky jedou úplně v pohodě. Sedmičky už mně nějak omrzeli, protože docela rád používám appky z Windows Storu. A líbí se mi ty dlaždičky pro debily, jak jsem tu někde četl :)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]