Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 20:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co má doma správný audiofanda?
PříspěvekNapsal: 09 úno 2013 21:28 

Kraj: ČR - Pardubický
Není to žádné HiFi, ale nemám rád ticho a tak si často něco pouštím a to buď na LP či CD. V současné době se pokouším renovovat své staré třípasmovky a tak tam na těch fotkách jsou takové náhradní třípasmovky a z nich je zvuk o něco horší, ale dá se to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 úno 2013 23:45 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Ale ta relativně velká sbírka gramodesek upoutala mou pozornost :) když bych to tak porovnal.. mám tak čtvrtinovou sbírku :D Dal bych potom vědět jak dopadl můj koutek :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 00:18 

Ta sbírka LP desek je několikaletá práce a pamatuji, když jsem ještě jezdil za totáče na různé burzy, to byla paráda, dalo se tam sehnat téměř vše a hlavně ta atmosféra !!!!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 00:33 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Nojo, byla doba, kdy jsem měl doma LP desek kolem šesti stovek... Poslouchat muziku, to byl obřad. Brát je do ruky, to bylo skoro jako hrabat se v knihovně. A když se v přítmí točily a hrály, to bylo něco. Ty burzy taky stály za to.
Dnes mám ode všech těch kapel kompletní diskografie na HDD, člověk jenom klikne a hraje. Kdepak by se mi o tom tehdy snilo. Trojalbum ELP jsem choval jako svátost...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 07:27 

Jojojo, přesně tak, elpíčka se braly do rukou v bílých rukavičkách a kromě mě, na něnikdo nesměl ani šáhnout a ty burzy, policajti nás vždy vykazáli ze sálu, kde jsme měli zaplacené místo k prodeji a pak venku od nás kupovali desky, které potřebovali sami, nebo je kupovali pro rodinu a své známé. A to stálo třeba jedno elpíčko od čtyřset a dokonce i tisíc kaček. To byl tehdy dost velký mazec, ale co by audiofanda tenkrát pro svou radost neudělal. Dnes je to již pro někoho jen fantasmagorie, na netu si můžeš stáhnout téměř vše, nač si vzpomeneš a někdy i ve skvělé kvalitě, takže i já doplňuji občas svou sbírku v MP3

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 09:29 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
To všechno jo, jen zrovna Mp3 není v žádném bitrate zrovna ten správný příklad "kvality"... To je tak do auta nebo na cesty, chalupu apod... Pravda některé věci prostě jinak, než v Mp3 nejsou a někdy stejně nezbude, než si nějakou raritku prostě koupit, ale na druhou stranu je už spousta věcí dostupných ve FLACu, něco i v SACD a DVD-A, což je dle mě lepší volba.

Jinak sestavička náhodou moc pěkná ;-)

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013 10:04 

Děkuji za pochvalu, jak jsem již tady někde psal..., není to žádné HiFi, je to jen relax, protože nemám rád ticho. Začínal jsem vlastně tuzexovou soustavou a to zesilovač Technics SU-8044 + tuner Technics ST-8044 a gramo Technics SL-Q3 (ten používám dodnes) Zesilovač a tuner jsem dal do dětského pokoje, kde leží ladem (ke škodě) a práší se na to :lol:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]