Thales ja sa nesmejem sústave ako takej a už vôbec nie že by som mal niečo proti tomu. To si zas takto chybne pochopil z čoho?
Práveže som sa na to díval a dosť starostlivo... Je to podľa mňa továrenská výroba, jasné 60. roky. Kombinácia reproduktorov vtedy osvedčená a často používaná. Nie sú to náhodou ARV 231? Zo súčiastok sa mi tam zdá byť pôvodný len ten krabicový kondenzátor a pravdepodobne bol umiestnený hore na prednej stene - ako je tá červená jednotka (asi sú to tam na bokoch pôvodné dierky po skrutkách). Tie ostatné veci sú tam zrejme dorábané. Myslím si to preto, lebo v továrenskej výrobe by sa snažili čo najviac to zjednodušiť, takže ak by tam aj tie ostatné súčiastky boli pôvodné, ich rozmiestnenie by tomu tiež zodpovedalo. Neťahali by hore-dolu toľko káblov. Z tej poslednej fotky je ťažké sa v tom zapojení vyznať. Vedel by niekto nakresliť z toho schému? (ten smajlík v prvom príspevku, ak si si nevšimol, patrí k tomuto).
Zadná stena: je z kvalitnej preglejky, asi je pôvodná. Vtedy bývalo dobrým zvykom, že na zadnej stene bola nálepka so schémou zapojenia a samozrejme so všetkými ostatnými štandardnými informáciami. Tu nie je, čo je škoda. Ak sa na hlboké tóny používali tieto veľké ARO alebo ARE 6, tak zadná stena bola väčšinou z perforovaného papiera, čo samozrejme nie je 100% pravidlo. Tu je zadná stena pevná. A v jej hornej časti je výrez (bassreflex) - že by primárna funkcia toho výrezu bola zavesenie celej bedne na stenu? To sa vtedy robievalo bežne, že sa do zadnej steny vypílil výrez - alebo aj viaceré - a zvnútra boli prekryté takými plechovými vaničkami. Tým bolo možné bedňu zavesiť na stenu. Tu je to však príliš veľké... neviem, asi to niekto tiež upravoval a pri tej príležitosti to nechal otvorené.
Chcel by som vedieť, čo je to za typ a počuť, ako to hrá. Či už len s kondíkom alebo s (asi dorábanou) výhybkou. A dúfam, že už sa k tomuto nebudem musieť vyjadrovať

...