V nedeľu 8.6. som usporiadal u nás v obci Streženice, v spolupráci s užívateľom Godz a Martinekk z Trenčína, posluchovú akciu.
Boli odprezentované DIY reprosústavy, od malých dvojpásmových regáloviek, až po najväčšie trojpásma s 15" basovým meničom, ktoré boli hlavným lákadlom. Tieto reprosústavy som vyrábal v priebehu pol roka a na meranie, odladenie a návrh výhybky sa podujal práve Godz. K reprosústavám dodám, že ako basové meniče sú použité prerobené Tesla AR9918 s novým kmitacím systémom, upravenými pólovými nástavcami a nanovo namagnetované. Túto úpravu prevádzal Martin Kurpel. Na stredoch sú reproduktory Audax HM170Z18 a ako výškové osvedčené reproduktory ETON 26HD1.
Druhé najväčšie reprosústavy boli Mamuty Martina Kurpela, kde na basoch bol rovnako upravený reproduktor. Tentokrát ale TVM ARN312, na stredoch Audax HM130C0 a výška Visaton MHT-12. Veľkým prekvapením z môjho pohľadu boli reprosústavy Totem 100, ktoré sú všade prezentované, ako "za málo peňazí veľa muziky" a toto pri týchto reprosústavách platí dvojnásobne.
Ako zdroj signálu sme používali HTPC, neskôr NB s externou zvukovou kartou. K použitým komponentom môžem spomenúť špičkový DAC od babaudia a GG, ktorý tu má aj svoje vlákno, rovnako tak predzosilňovač od PeterSPX. Ďalej bol vyskúšaný DAC od f. Casea aj s predzosilňovačom. Čo sa týka zosilňovačov, tak tých bolo viac ako dosť. Od Hitachi, DPA222 s rýchlymi koncovými tranzistormi, cez DPA380, Pioneer A-445, Studiomaster 1000, až po SPaudio A200. Počúvanie a porovnávanie prebiehalo od 10tej hodiny, až do neskorých večerných hodín. Zároveň počas akcie prebiehali aj merania prinesených reprosústav, ktoré prevádzal Godz.
Nesmiem zabudnúť spomenúť aj ľudí, ktorí nás poctili svojou návštevou. Boli to najmä ľudia zo susedného fóra, ktorých poznáte pod nickmi Slimák, Bubuxin, Babaudio, GG, Cough, XLmaros... Ďalej merali ku nám cestu hostia aj z Nitry, Žiaru nad Hronom, Trenčína, Dubnice, Púchova, Považskej Bystrice Čadce, dokonca až Michaloviec.
Týmto by som chcel poďakovať všetkým zúčastneným, že si našli čas a strávili jednu peknú nedeľu u nás v kutlúrnom dome. Niektorí priniesli aj rôzne komponenty a prispeli tak k skvalitneniu tejto posluchovej akcie a som rád, že som mal možnosť spoznať veľa zaujímavých ľudí, ktorí v tomto obore majú naozaj čo povedať.
Ak by sa chcel niekto vyjadriť k tejto akcii, kľudne sem môžete napísať svoje postrehy, či pripomienky.
Pripájam odkaz s pár fotkami z akcie:
http://uloz.to/xZGQYfP5/posluchovka-rar