Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mereni nearfield vs amplion u subwooferu
PříspěvekNapsal: 18 led 2015 09:46 
Řádný člen

Kraj: ČR - Liberecký
Kdysi jsem se pidil o info k prehistorickym 10" RTO250 (pametnici asi vzpomenou na fi KTE, kde se prodavaly :) Mno a jelikoz mam ted prostor si trosku hrat s merenim repro (kdyby to nekoho zajimalo, jak si udelat cas a prostor, je to jednoduche, staci poslat/byt poslan babou k vode :-D )
Zkratka zmeril jsem si onehda TS parametry, ty nasypal do Amplionu, nasel doma cca 50L bednu, tu vycpal nejakou Rockwool izolaci, zmeril v Holmu metodou nearfield - NF(mikrofon asi 1cm od vrchliku). Nevim jestli to je nahoda, nicmene, simulace se pomerne slusne shoduje s merenim, otazkou je, da se tomu skutecne merit ?

Kazdopadne poslechove ten sub nehraje spatne (mam to delene na 90Hz/12dB). Vcera kdyz jsem tim podeprel Totemy 100 a pustil Hanse Zimmera, mno tak jsem si pripadal jako v kine :-D

Jinak TS toho repro mnou zjistene:
fs 29,9 Hz (v bedne 50L pak Fc=50Hz - dle mereni impedance)
Qms 2,891
Qes 0,861
Mms 42,04 g
Vas 246,19 litres

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Mereni nearfield vs amplion u subwooferu
PříspěvekNapsal: 18 led 2015 10:14 

Kraj: ČR - Středočeský
Dobrý. Ještě pro něj můžeš najít vhodné umístění, měřením včetně vlivu místnosti z okolí místa poslechu. To už je ale asi snazší dělat v Artě (režim Spectrum Analyzer) - stačí pustit šum a pro dané uspořádání lineárně průměrovat, s co největším frekvenčním rozlišením. Nejlépe při tom mít signál přivedený zároveň do všech beden, i těch Totemů. Můžeš při tom zkoušet hýbat i s jeho hlasitostí a dělící frekvencí. Vlastní frekvenční chára toho samotného subu až tak zajímavá není - uvidíš, co s tím udělá poslech přes místnost.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]