Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 17:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: vyrovnani frekvencni charakteristiky
PříspěvekNapsal: 13 říj 2014 19:34 

Kraj: ČR - Středočeský
ahoj, dal jsem do kupy bedny, orientacne zmeril fr.char. nevim si rady ve trech vecech. Reproduktory jsou ARZ669 a ARV161. Schema pouzite vyhybky prikladam: Je puvodne pro ARN5604 a ARV161, ale je udajne pouzitelne i pro moje repro. Pouze citlivost vyskace jsme upravil a to tak ze R1 1,65ohm a R2 5,5ohm. Je to pouze podle ucha tak jak mi k sobe sedly ty repraky (asi 3-5db). A) neumim merit impedanci, je mozne ze bych vyberem hodnot techot odporu zhorsil imedanci toho vyskace? Pokud ano, umite mi rict jine hodnoty odporu tak aby meli stejne snizeni citlivosti? B) co se tyka basu, ve variante 01 je tam mirne zvlneni ,ale jinak je charka nezubata az do 30hz, po pridani tlumeni ve variante 02 se charka narovna, ale mezi 50 a 30hz vice zubata. jakou variantu pro basy mam zvlit lepsi? C) co se tyka stredu a vysek. ve variante 01 je tam za delici frekvenci 2000hz citelny propad. pokud ale otocim plaritu ARV je to vyrovnanenjsi. Mel bych asi zvlolit variantu 02 ze? ... a je mozne nejak vyrovnat ten propad na 6000hz a snizti hrb na 10000hz (neni to zpusobene spatnou volbou tech utlumovacich odporu?)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: vyrovnani frekvencni charakteristiky
PříspěvekNapsal: 24 říj 2014 15:31 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
To měření na basech je divný. To nemáš dobře. A otočení polarity výšek nemá na pásmo pod 100 Hz žádný vliv. Jak si to měřil? Další věc - nelze použít výhybku koncipovanou pro ARN5604 i pro ARZ669. Vždyť to jsou rozdílný repráky. Je pochopitelné, že ta výhybka nebude fungovat dobře.
Hrby a propady nahoře jsou vlastností ARV161. Snad si si nemyslel, že to je rovný reprák...na vyrovnání jeho charky alespoň v ose bys potřeboval trochu sofistikovanější kompenzace, než dva rezistory. :lol: Tím se fakt netrap. Je to takový, jaký to je a lepší to nebude.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]