Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: sestava do 10tisic? Regaly/Studio?
PříspěvekNapsal: 12 čer 2011 08:34 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Ahoj, resil jsem to uz i na jinych forech, na jednom jsem se dostal k finalni kombinaci

Heco Victa 301 + Yamaha V367

na druhem

Behringer b2031a + nuforce UDAC2 (nebo nejaky jiny prevodnik D/A ?)

nemohu se stale furt rozhodnout.. co myslite?

Vyuziti : nic profesionalniho, posloucham hodne hudbu na pc, obcas zahraju hry a kouknu na film..

Jde mi o dobrou kvalitu zvuku.. neplanuji moc zadne rozsirovani sestavy k TV apod.. (to dodavam k memu prvnimu vyberu.. protoze V367 je univerzalni reseni do budoucna..)

Tim chci rict, ze hudbu posloucham kdyz sedim u PC, coz mi bylo receno, ze je pro me ideal studiovky, protoze ty jsou delany na kratky poslech, kdezto regaly je lepsi poslouchat z vetsi dalky..

Na Behringerech se mi nelibi, ze jsou dost velky a maji 30kg.. ale kvalitou zvuku nejspis budou lepsi.. ale zas nemam predstavu o kolik, aby to melo opravdu ten efekt mit doma tezky bedny..

Naposlouchano moc nemam.. Hifi malinko, Studiovky vubec. Z Hifi jsem slysel jen male regaly jako Dali Concept 1.. tudiz velikostne jako Wharfedale 10.1., Heco Victa 201 apod.. - studia co v Praze znam, tak az na jedno kde jsem poslechl tyto mensi maji sestavy od 30 tisic, coz je mimo muj ramec..

Doporucujete neco jineho nebo byste neco upravili na mem vyberu?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: sestava do 10tisic? Regaly/Studio?
PříspěvekNapsal: 12 čer 2011 10:15 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Já bych tedy z výběru pro stereofonní poslech OKAMŽITĚ vyloučil ten RX-V 367. To se ve stereu nedá poslouchat, to je plecháč. Když, tak AX-397 nebo RX-397.
Jinak tady za 10 papírů NOVÉ kvalitní bedny a zesilovač k tomu, to prostě nejde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 čer 2011 10:31 

Nad RX 397 jsem take premyslel..

a co si myslis o tech studiovkach s tim D/A? je to lepsi varianta nebo bys doporucil zustat u tech regalu + RX 397?

nebo neco uplne jinyho? (ty behringery mam moznost koupit za 4,5K, jeste se zarukou 2 roky.. takze bych oproti regalum s recieverem usetril 2K..). ale jak jsem psal, jsou to bedny jak krava, aby to melo smysl..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2011 16:44 
Řádný člen

Ty Behringery jsem slyšel jednou, už dost dávno a pamatuji, že mě docela příjemně překvapily. Ale neměl jsem čas to s ničím srovnávat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 19:29 

Na Behringerech se mi nelibi, ze jsou dost velky a maji 30kg...

...no a právě to je jeden ze znaků vysoké kvality, hihi. Behringer je těmato studiovkama vyhlášený, jsou určený právě do studia (nebo k PC) pro near field (poslech z 1m) - výborný až vinikající. Vyrábí je buď jako pasivní B2031P nebo menší B2030P anebo jako aktivní verze B2031A a menší B2030A.

Pasivní jsou již skoro legedami. Kámoš je má u TV, protože je po upgrade nechtěl prodávat pod cenou. A poslech ze 3m je taky velmi dobrý. Navíc jsou mg.shieled. One of the BEST.

Aktivní verze má stejné osazení +zes. Co jsem četl recenze, tak konkurence je na tom se zes. o trochu lépe a myslím, že i cenově.

PASIVY - velmi doporučuji ve své kat. (5-6 tKč) 1.-2. místo, navíc jsou v našich krajích rozšířené, takže se dají pořídit i případně později prodat. Výroba v Číně není na závadu. Stejně jako jiní i Behringer tam přesunul výrobu, a na místě hlídá kvalitu.

AKTIVY - pokud budou za přijatelnou cenu bral bych je, nemají zásadní chyby. Pokud kupuješ nové, eště bych trochu zapátral na nejtu a vychytal dle ceny (např. TAPCO, KRK, aj.). Přeci jen odečti si ceny P a A a dostaneš cenu zes. Podle toho můžeš i trochu usuzovat jak na tom bude výsledný zvuk.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 19:47 

AD cena: 2031P za 5450 Kč, 2031A za 8300 Kč tj. za zesik si počítají za 2850 Kč, co od toho očekávat ? A nemůžeš ho upgradovat.
Osobně jsem volil repro P + (jiný) kvalitní zesilovač. Dnes už za 5tKč seženeš kvalitní stereo zesilovač z druhé ruky. A celkově budeš na 10.

Ještě do USB zapojit M2TECH (podle toho si ale vyber zes. !) a budeš zvukově opravud velmi vysoko (za 12-13 to je vskutku easy cena) .

Osobně nemám rád aktivní repro, ne že by hrály nějak zásadně špatně, ale nemám k nim osobní vztah. (Jo ve vyšší cen.kat. je tomu naprosto naopak.)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 20:10 

Když už dáš 10 000 za definitivní audio, které má sloužit, jistě dáš i o trochu víc, pokud to bude stát za to. Mé též překvapily naprosto všechny reproduktory prodávané a deklarované jako "studiové monitory", i když ne vždy je to pravda. Behringer nemá dobré jméno, zrovna bych ho asi nevybíral, ale svůj smysl to mít oproti kinovejm a PC šuntům mít může.
Pak tu máš také možnost pořídit dvě menší bedničky a subwoofer, záleží kolik také potřebuješ výkonu, ale cena už bude vyšší zcela jistě, a tak geniální řešení to zas není. Ony ty monitory basují opravdu hezky a na ucho maximálně přirozeně i hluboko, takže pokud nejde o techno a dnb, je subwoofer spíš cetka do počtu.

Definitivní názor mám takový, že by bylo nejlepší vzít alespoň ten Behringer, nebo nejlépe něco ještě lepšího.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 21:04 

No, na to, že BiG_Father chtěl:
Vyuziti : nic profesionalniho, posloucham hodne hudbu na pc, obcas zahraju hry a kouknu na film..
Jde mi o dobrou kvalitu zvuku..

.. tak jsou nová repo v kat. 5-6 tKč a zachovalý zesik za bůra z druhý ruky, může být odpovídající řešení. Sestava za 10 je prostě za 10. A za 15 už je dost daleko (o 50% držší). Alespoň jak soudím dle vlastních začátků. A jesli jsou lepší repro než uvedený Behringer ? Určitě ! Dají se jich najít spousty. Ale na začátek jsou dost dobrý - vždyť se jedná o poloprofi bedny a proti palsťákům nebo imitacím za 3,5 je to skok o třídu. Časem lze bez velkých problémů obměnit repro, zes, přidat sub - je to variabilní. Když si pořídím aktivní repro, tak pak budu shánět repro a zesik. Tak jsem k tomu alespoň přistupoval při výběru. Beden jsem vyzkoušel několilero, zes. jen pár, ale ten původní dosud zůstal. Teď jsem na cestě a hledám bedny, spíše výsledný zvuk, tedy sound. Je to na dlouho...

Behringer nemá dobré jméno...
jj souhlas, ale konkrétně ty B2031P a B2030P jsou povedený, to není ťápnutí vedle.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 22:20 

Jistě dino, ale není snad záhodno mezi "Jde mi o dobrou kvalitu zvuku" a "profesionální audio" dávat rovnítko? Kde jinde jim o to snad může jít víc?

Tvůj názor je vítán, každý má svou cestu poznání, avšak "tohle ti stačí" nám zde rozhodně nestačí, a radši narazíme na odpověď tazatele spíš ve stylu "tohle už nezaplatím", než aby se řešilo kam hluboko s kvalitou, cenou a bazarem se dá klesnout dokud se zvuk nezačne hnusit...
Levnější bývá skočit hned o tříd několik, a to definitivně.
Rozhodně to je ale dobrý návrh, který si zaslouží odpověď BiG_Fathera - můžem vybírat a radit i v bazarové audiotechnice, nebo to musí být pěkné, nové?
Je to ohromný střet realit. Někteří lidé tu hledají konkrétní výsledky, s přihlédnutém na cenu, a jiní hledají výsledky jen do dané ceny, což je odsuzuje k hledání v neznámých vodách. Vlastně ani netuší jak dopadnou, protože vědí jen tu cenu, a to je zvrácené :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 23:01 

...Levnější bývá skočit hned o tříd několik, a to definitivně.
jj souhlas, nemáš něco k dopo ať si rozšířím/e obzory ?
Lepší přístup je: získáte takovoto kvalitu (ale to je na poslech) a za ní zaplatíte asi tolik. Ale jakou kvalitu (zvuk, sound či feeling) je mnohem obtížnější popsat. Většinou každý chce potvrdit, že nekupuje úplnou volovinu (model, typ, cenu).

Odbočka: teď jsem si přehrál jeden starej kousek
Aretha Franklin - Walk On By
(pouhé vzdálené přiblížení lze najít na webu:
http://www.youtube.com/watch?v=xgHlzIAWkgA

ale z repro tu na mě dýchá lehkost zpěvu, smyslnost, nádechy, touhy, emoce...
a přiznávky trumpety, pevná basa, jemný ale rychlý virbl, plný sytý hlas s krásnou barvou, jako kdyby tu zpěvačka stála, až mi z toho běhá mráz po zádech. Možná, že tenhle styl není pro všechny to pravé ořechové, přeci jen má pár desítek let za sebou, ale přesto má skladba, co říci i po letech, protože takováhle muzika umí pohladit, téměř nepopsatelné...

... no to musíťě slyšát páne hrábě (Tajemný hrad v Karpatech)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 23:14 

No, já kopu poněkud v jiné kategorii, i když tímto tématem jsem se zas na monitorech poněkud zasekl. Mají svůj smysl pokud nejde o absolutní akustický výkon. Ve výkonových aplikacích se v českých vodách snad nic hotového zaplatitelného na doma sehnat nedá.

Hifisty považuju za smečku darebáků :twisted: , a z profi (monitory) v zaplatitelné kvalitě se mi líbí produkty napříč modelovými řadamy firmy Mackie, i když nechápu bytostně, jak může někdo do monitoru, nedejbože na přední stěnu jako třeba Adam audio umístit klasický bassreflex, a nejen to...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 23:52 

Tak např. česká firma s italským konstruktérm Xavian začíná u regálovek s opravdu krásným zvukem u modelu Primissima (11 tKč) (a už jsme přes limit), dále pak o třídu výše skvěle povedená Mia (19 tKč), dále pak úžasná séri XN 125 (od 20tKč výše) a pokačovat se dá ještě výše... Vše je k poslechu v hifi studiu. A to je ještě slušná firma. U zahraničních se platí podstatnější část za zančku. Ale je potřeba k tomu sladit celou sestavu. Anebo nezbývá než jít cestou DIY nebo 2nd hand (od známých).

Mackie neznám, ale stálo by za to postavit vedle sebe MACKIE MR8 MK2 a B2031A na porovnání, cenově jsou blízko u sebe. Ty B203xy jsou osazeny velmi povedenými měniči. Celou řadu ale neznám, ale bylo tam pár průšvihů. Ale cílem jsou stejně papíráky, a ty prostě něco stojí...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 03:22 
Řádný člen

Kraj:
Já bych ty monitory nepodceňoval. Nesmí se zapomínat na to že jestli to má stát na stole a používat pro blízký poslech tak ty monitory jsou na to určené a tomu odpovídá návrh jejich výhybek, zatím co u běžných beden se předpokládá poslech vzdálenější. Toto se nevyhýbá ani dosti drahým HiFi bednám. Například na Highendu jsem se setkal s poměrně malými bednami které by sváděly pro blízký poslech ale bohužel z první řady vzdálené dobře 2m od beden to bylo zcela neposlouchatelné jak to bylo uřvané. Teprve když jsem se přesunul až za poslední řadu skoro až ke zdi (cca 5m) tak se bedny rozehrály celkem pěkně. To jen takový malý příklad by´t poněkud extrémní ale vážně to platí. Pokud chcete poslouchat v blízkém poli vybírejte mezi bednami které jsou na to stavěné. Pak i blbej Behringer poslouží lépe než něco dražšího a třebas i kvalitnějšího co na to stavěné ale nebude.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 11:48 
Řádný člen

On konkrétně tenhle Behringer vůbec není "blbej", není potřeba mít předsudky. I Behringer má něco dobrý a něco špatný.
Právě ty Xaviany nejsou bedny na poslech v blízkém poli a navíc to nesjou regálovky ale "stojanovky" - jsou určené na umístění na stojanu ve volném prostoru.
Na blízký poslech jsou taky vynikající monitory Alesis (a stojí dneska pár šupů), dělají se aktivní i pasivní, s digitálním svtupem i bez něj.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 srp 2011 12:09 
Řádný člen

Kraj:
Nemyslel jsem to ve smyslu že by tento konkrétní typ byl špatný ale právě ve smyslu toho že tato firma je "nedostatečně značková" z pohledu mnohých.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 srp 2011 01:28 

No neb BigFather se neozval, dovolil bych si přispět s malou troškou do mlýna (než mě to semele úplně na prach).

- Behringer vůbec není "blbej",
- tato firma je "nedostatečně značková"

filosofií fy. B. je dodat max. kvalitu za minimální cenu. Z tohoto pohledu jsou její výrobky obvykle na hraně. Přeci jen jich musí prodat velké množství, aby se uživila, a tak je spektrum zaměřeno na "nejširší uživatele". Takže jak pro začátečníky až středně pokročilé proč ne ?
Pro profíky to asi nebude anebo jen výběr konkrétních specifických modelů/výrobků.

Např. vyšší řada nad 2031 s těmá páskáčema už je třeba trochu průšvih (sub.názor). Ale za tuto cenu to není zase tak hrozné.

Dle zkušeností a dle oporučení je model B 2031P vskutku velmi povedený (cena 5-6 tKč 8/11) . Takže s klidným srdcem: dopo i DINO.

A fimě B. se přesně tak daří jak si naplánovala (viz. hosp.výsledky) prodá velké množství v přijatelné kvalitě - něco ujde - něco OK - něco Super. Stačí jen hledat a najít...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 srp 2011 03:05 
Řádný člen

Kraj:
Co je špatného na tom páskovém modelu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 srp 2011 05:15 

DinosaurJr:
To je hezký úhel pohledu.
Největší obraty obchodníci dolují právě z největšího šmejdu. Jinak by u nás museli vietnamci a tesco dávno zařvat. Každopádně se vůbec nebráním představě, že tu a tam mají opravdu povedený produkt na své peníze.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]