Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 20:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zesilovač
PříspěvekNapsal: 19 úno 2011 20:02 

Kraj: ČR - Jihočeský
Dobrej :D nadšenci muziky. Poraďte mi prosím, jestli tento zesilovač je dobrý ( budu ho mít k pc připojenej ). http://inzerat.i-bazar.cz/1845076-zesilovac-1000w/ Předem děkuju za odpověd. Já tomu moc nerozumím. vim akorát jak to připojit, ale nevim jak je dobrej. V tom nemám nějak jasno.

//Petr Berka - Krocane, dej si na tu gramatiku pozor!

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Zesilovač
PříspěvekNapsal: 19 úno 2011 20:55 

Kraj: ČR - Zlínský
1. je to nějaký no name - takže to bude nejspíš postaveno ze špatného materiálu ( na druhou stranu já mám megakick - taky šit ale je po sinclairovem repase - skoro mi to cele překopal ....)
2. jak k pc? je to autozes takže na 12V a jestli chceš využít 12V větev z PC tak hodně štěstí ....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 01:15 

lojzek píše:
1. je to nějaký no name - takže to bude nejspíš postaveno ze špatného materiálu ( na druhou stranu já mám megakick - taky šit ale je po sinclairovem repase - skoro mi to cele překopal ....)
2. jak k pc? je to autozes takže na 12V a jestli chceš využít 12V větev z PC tak hodně štěstí ....

A ty parametry co to má ty sou natom jak? no a k pc nebo k mp3 mam udělaný trafo nato a i k pc to de připojit a je to dobrý lepší než si kupovat odost dražší repráky a zesilovač stolní..:) sem stim spokojenej..:) a vypadá to mnohem líp než nějaký obyčejný zesíky..:)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 01:37 

Kraj: SR - Košický
Neviem či PC zdroj to utiahne lebo na 12V je väčšinou okolo 8-10A, pri vyššej hlasitosti by mohla vypínať rýchlopoistka. Je tam 30A poistka a tie sa dymezujú asi tak na 2 násobok normalného prúdu, čiže potrebuješ zdroj čo dodá aspoň 15A /12V...ináč nebude hrať tak ako má.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 01:52 

djmayo píše:
Neviem či PC zdroj to utiahne lebo na 12V je väčšinou okolo 8-10A, pri vyššej hlasitosti by mohla vypínať rýchlopoistka. Je tam 30A poistka a tie sa dymezujú asi tak na 2 násobok normalného prúdu, čiže potrebuješ zdroj čo dodá aspoň 15A /12V...ináč nebude hrať tak ako má.

Hele utáhne mi to uplně v poho. I to trafo je napsaný na 7,5 V a kdyz sem to měřil tak mi to naměřilo 10,5V a stači to bohatě..:)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 02:22 

Kraj: ČR - Olomoucký
7,5V střídavého napětí dá po usměrnění a filtraci 10,5V stejnosměrného. Nemám tušení jak na tom ten zesilovač bude fungovat. má v sobě nábojové pumpy a malé napětí by je mohlo silně rozhodit.

To už bude chytřejší ten zesilovač napojit na PC zdroj. Na normální poslech by to mělo být v pohodě, ale jak přidáš moc na hlasitosti, tak ti zdroj vlivem špičkových proudů vypne. Pokud to myslíš vážně kup si alespoň 600-700W zdroj do PC co má víc napájecích větví a zesilovač dej na samostatnou větev.

600W zdroje standartně dávají 30A do 12V větve. Stojí kolem tisíce, což tě ale vyjde dráž jak ten zesilovač.

Tak nevymýšlej hovadiny a kup si za dva litry hifinu.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 15:08 

kalvoj píše:
7,5V střídavého napětí dá po usměrnění a filtraci 10,5V stejnosměrného. Nemám tušení jak na tom ten zesilovač bude fungovat. má v sobě nábojové pumpy a malé napětí by je mohlo silně rozhodit.

To už bude chytřejší ten zesilovač napojit na PC zdroj. Na normální poslech by to mělo být v pohodě, ale jak přidáš moc na hlasitosti, tak ti zdroj vlivem špičkových proudů vypne. Pokud to myslíš vážně kup si alespoň 600-700W zdroj do PC co má víc napájecích větví a zesilovač dej na samostatnou větev.

600W zdroje standartně dávají 30A do 12V větve. Stojí kolem tisíce, což tě ale vyjde dráž jak ten zesilovač.

Tak nevymýšlej hovadiny a kup si za dva litry hifinu.

NO tak mi sem prosim hoď nějakej dobrej zesík za dobrý prachy prosim ja ja se nevyznám v těch parametrech.. :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 15:27 

Z mojich skúseností sa písanému výkonu u automobilových zosilov a reproduktorov z ďaleka nedá veriť. Mal som možnosť premerať zosilňovač čo mal napísane 2*200W/4ohm mostík 800W/4ohm (vyprovokovala to hádka s kolegom ktorý si nedal povedať že zosil takého výkonu sa za tú cenu vyrobiť nedá). Na 4 ohmovej ohmickej záťaži som pri zapojení jedného kanálu nameral 21V, keď boli budené oba kanály súčasne tak to bolo 19,3V čo odpovedá približne 95W, v mostíku to bolo 27,5V čo odpovedá 190W... takže od tých papierových 800W to má hodne ale hodne ďaleko... Dodám že zosil bol napájaný z auto batérie a motor bol zapnutý čiže alternátor ju dobíjal, bol pripojený asi metrovými káblami prierezu 8mm2 (2*4mm2 na jednu vetvu).

Preto som si takmer istý že tých 2*500W to určite nebude a mám obavy že aj 2*170 W je veľmi optimistické číslo...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 20:40 

No jasný, a co to bylo za značku??

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2011 11:04 

Kraj: ČR - Zlínský
Na kastli bývají většinou uvedeny výkony PMPO, tedy výkony, které v praxi ten zesilovač nikdy nedosáhne. Například Magnat Rock 400 má na kastli hrdě napsáno 400W a přitom naměříte 2x80W...
Jinak jsou pro napájení autozesilovačů doma velmi vhodné toroidní transformátory, určené pro 12V halogenové osvětlení interiérů. Teď se všude cpou elektronická trafa a toroidy se vyprodávají za směšné ceny, já jsem např. koupil toroidní trafo 230V/11,5V/200VA za 150,-Kč ve firmě ELVO ve Zlíně-Malenovicích. Pak už stačí jen 35A usměrňovací kostka a baterie filtračních kondenzátorů o celkové kapacitě cca 30.000uF/lze vyskládat i z mnoha menších, tím líp/. Výsledné výstupní napětí je asi 14V, takže stačí někde sehnat levné kondíky s velkou kapacitou na napětí 16V. Někdy bývá nutný softstart, to pokud máte v bytě starší a vyhřáté jističe. Takový zdroj v pohodě utáhne s plným výkonem dvoukanálový autozesilovač 2x80W/4ohm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2011 18:30 

Sinclair už keď je tu reč o auto zosilňovačoch tak ako je na tom podla teba GROUND ZERO GZTA 2.250MK2 ?? samozrejme ak ho poznáš . :?:

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]