Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 11:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hifi repro a zes.
PříspěvekNapsal: 01 dub 2010 01:52 

Kraj: ČR - Zlínský
Čau, během pár měsíců se chystám do stavby repro. Moje představa je akorát že budou třípásmové a na výšku bych chtěl použít páskový měnič. Jaký použít středový a basový měnič netuším. Korpus bude z masivu, přesněji lípa nebo si opět nechám poradit. Zde je limit na měniče a výhybky 20Kkč

Zesilovač bude buď edgar TP105VR nebo NAD c372, uvidím který se mi bude zvukově líbit.

Zdroj signálu bude gramofon a PC přes DAC THETA DS Pro basic III odkaz nebo CA dacmagic, uvidím podle financí.
Nahrávky budou většinou flac/vaw 24bit 96/192Khz (audio CD a MP3 proti tomu nezní dobře)
Styl z 90% vážná barokní hudba, opera, pak rock ale ten není prioritní.

U toho DAC bych se chtěl trochu zastavit. THETA DS Pro basic III zřejmě padne kvůli omezení na 48Khz, ale má cenu se hnát za vyšší vzorkovací frekvencí? Sice na své bídné sestavě poznám rozdíl mezi audioCD a vaw 24bit 192Khz, ale nevím jak to bude na nové sestavě. Teď přehrávám přes foobar ASIO, 96Khz 24bit. Ale to vše degraduje SB XFi Fatality gamer.

Díky za rady.

EDIT>pokud jsem ve špatné sekci prosím o přesunutí.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Hifi repro a zes.
PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 01:18 
Řádný člen

Kraj:
Ono jde hlavně to že univerzální reprobedny neexistují. Jednak na každý styl se hodí něco trochu jiného a jednak každý má své osobní úpreference. Co jednomu bude znít perfektně tak druhý bude hledat něco jiného. Hrozně moc také dělá výhybka a v neposlední řadě místnost. Pokud nemáš představu o zvuku jaý by si chtěl pak je nejlepší si pár věcí obejít a naposlouchat to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 17:16 

Jakš takš představu o zvuku mám, můj zesilovač technics A700MK3 který má na menší hlasitost hezký měkký zvuk který není ukřičený.

K tomu třípásmové repro z masivu osazené nouzově na basech měničem starbass, středy jsem ukradl z geniusů 5.1 z předních repro. a výšky neznámé. Původní měniče prostě umřely, přežily jen výšky a mě se do těchto beden nechtělo házet moc peněz. Jen mě mrzely původní basáky, zahrál jsem si na magora který chtěl zkusit co dokáže zes. 2X80W sinus a pustli jsem si naplno nějakou tucárnu. Co mě nejvíc podivilo moje super@bastl repro hrálo líp než HECO Victa 500(nejen podle mě). Ale o to moc nejde.

Pak jsem měl 2 týdny půjčený dacmagic který ukázal jaká je utopie poslouchat vážnou hudbu na herní zvukovce. Až jsem se divil jak dokáže hrát starý integrovaný zesilovač navíc hodně zatracovaný. Opět se to nejvíc projevilo na HD nahrávkách.

Místnost mám šířka 5 metrů, délka 11 metrů a výška cca 2,3m. Rozložení věcí bude téměř podřízeno audiu, jen někam musím dát postel, pianino a taky malá kuchyňka + PC atd.

Jaký očekávat zvuk, no to nevím, beru to tak že to bude věc výzkumu. Je jasné že očekávat něco super na poprvé je asi utopie. Lazení výhybek, tady počítám s tím že jak bude korpus, měniče tak že prostě zajedu ke zdejšímu klubákovy i s novým zesem který je dělá a bude se ladit. Jinak si to zatím neumím představit. A samozřejmě je mi jasné že univerzální repro neexistuje, kromě lowend kde jsou tak trochu jiné kritéria. Zatím jsem rád že jsem si ujasnil jaký styl se na tom bude hrát. Taky je samozřejmé že domácí chlastačku tohle audio nezažije, z toho jsem už vyrostl a mimo to jsem abstinent.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 18:07 
Řádný člen

Kraj:
Takže skelety na bedny se budou dělat nové? Jaký máš rozpočet (čistě na reproduktory protože materiál, práce atd je věc tvé šikovnosti jak si to seženeš a zařídíš). A napiš co posloucháš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 18:36 

Vše je v prvním příspěvku. Limit na měniče a výhybky bude 20 000kč. Skelet bude dělat kamarád až po vypočítaní objemu atd z masivu, mám možnost lípa, třešeň. Hrát se na tom bude výhradně vážná hudba, baroko, klavír, vokály, občas opera + rock(landa atd) ale to je podružné. A z 90% to bude pohánět elektronkový zesilovač.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]