Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rperoduktory 2.1 k PC
PříspěvekNapsal: 06 zář 2011 21:54 

Kraj: ČR - Olomoucký
Zaprvé mě štve, že nezměřili odevzdaný maximální výkon. Když už takovou recenzi vypustím, tak se aspoň trochu podívám i dovnitř ne???

Zadruhé jsou ty satelity škaredy, že bych si je ani do dílny nedal.

Co se týče té sestavy, tak dost čumím, že satelity jsou řešeny Bi-ampingem a DSP. To je ode mě velké + (i když i to se dá zmrvit). Zajímal by mě systém chlazení, i když D-Class se moc chladit nemusí.

Myslím že ale text dole říká docela dost o této problematice:

Kód:
Dvoupásmové satelity ale vypadají na to, že by mohly zajistit i slušný přednes hudby, ovšem daleko mohutnější subwoofer dává tušit, že tu půjde především o reprodukci mohutných výbuchů, než o vyvážený hudební přednes. A navíc, pokud máme uplatnit jednoduchou poučku, která ve světě zařízení pro reprodukci hudby platí více než kde jinde, za cenu kolem 5000 Kč s daní nelze čekat Hi-Fi kvalitu, ale nechme se překvapit.

Kód:
malé satelity posílené subwooferem, který bývá dost často slabým článkem, jehož přínosem je leda hluboké dunění. Nicméně v tomto případě tomu naštěstí tak není. Basový reproduktor rozhodně pouze neduní, ale hraje a také není na své základní nastavení nijak předimenzován, to spíše naopak. Nicméně je také velmi znát, že frekvence hrané středovými a basovým reproduktorem se nepřekrývají a k dobrému zážitku tedy nepřispěje to, že hudba se na vás hrne především z malých satelitů a pak jsou slyšet nízké frekvence linoucí se od podlahy, což se projevovali především u klasické hudby (Smetana - Vltava). To je ale problém snad všech sestav tohoto typu, tedy 2.1.

Zde jsem ale při poslechu rocku měl silný pocit, že mezi reprodukovanými středy a basy něco chybí, a to něco podstatného. Jako by subwoofer byl schopný zahrát jen velmi úzké frekvenční rozpětí, což při poslechu hudby Blacka Francise vylepšil ekvalizér nastavený na Pop. Zvuk byl pak rázem bohatší a podstatně se zúžila propast mezi středy a basy.

Nakonec nastoupil těžký kalibr - Amon Tobin a jeho album Isam (pro tento žánr již ani vzdáleně nepasuje žádný mód ekvalizéru), kde se naplno ukázaly slabiny Corsairu SP2500. Byly celkem očekávané a týkaly se především prokreslení zvuku ve středech a výškách, ale také jeho celkové homogenity, za což opět může rozdělení na satelity a subwoofer. Zvuk jednoduše nebyl tak bohatý, jak by měl.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 zář 2011 16:25 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Samo slovo SUBWOOFER znamená, že to má doplnit jen nejhlubší tóny k bednám, které už samy o sobě nějaký ten bas zvládnou...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 zář 2011 21:22 

Ano, vždy mě mrzí, že se výrobci slušných satelitů bojí jak čert kříže. Všecko to musí sedět k úžasnému "minimalistickému" 24" LCD a iPodu. Z reproduktoru s 3" membránou opravdu nejde dostat žádný bas, ba ani žádný rozumný střed. Všecko na stejné brdo. Ještě jsem neviděl 2.1 PC soustavu s 6,5" středobasy.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 zář 2011 04:19 
Řádný člen

Kraj:
Protože to už by vyžadovalo seriozní výhybku ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 zář 2011 09:39 

Vždyť to je nahlavu! Aktivní vyhybku ala čajna tam zvládnou při té seriovosti dát ani ne za pár stovek. To není o penězích.. Místo toho je to oplácané displeji, nepoužitelným processingem DTS a efekty, super über dálkovým ovládáním ala iXindl, propojovacím terminálem s deseti různými rozhraními, zachvilku jak někde v NASA, Přibude wifi, ale oni ty reproduktory prostě normálně neudělaj. Nad takovým výrobcem bych chtěl stát s fošničkou v ruce, a kontrolovat, jestli dělá co má když konstruuje REPROSOUSTAVU.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 zář 2011 10:38 

Kraj: ČR - Olomoucký
Třeba zrovna ten corsair má biamp... co by se mu ku**a stalo, kdyby ty satelity udělal alespoň 4"-6,5" středobasem, pořádným výškáčem a vypadalo to jak normální bednička a né jak nějaká kosmická loď. Každej chce být cool a pak z těch továren lezou takovydle srance.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 zář 2011 19:32 

Měl jsem kdysi Altec Lansing CS21. Bylo to myslím také se 4”, a rozhodně to mělo mezi basem a středovrchy pořád dost velkou díru.
Ten 4” byl schopen velkých výchylek, ale nebyl v bedně ekvalizován, a středům to stejně nedělá dobře. Se 4” se dá přemýšlet u tří a čtyřpásmových reprosoustav, kde se dělící frekvence mezi reproduktory mohou nastavit na poněkud jiné hodnoty, nikoli však u dvoupásma s takzvaně “subwooferem”, který musí končit nejpozději na 80Hz, spíš 60Hz.
Jak je vždy vidět, designu a módě je dnes podřízeno úplně všechno a na výjímky všichni, jinak by v normálních reproduktorech existovala nějaká nabídka.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Reproduktory 2.1 k PC
PříspěvekNapsal: 11 zář 2011 19:11 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Chlapci kdysi sem vlastníl http://www.okcomputers.cz/zbozi/redstar-rs205-black/ nepřišlo mi to špatne za tu cenu navic je to ve dřevě tak to mělo docela solidní basy ale pokud chceš koupit nejake genius za 1000 +- tak bych radši přišetřil a sehnal si jak řikaly hoši nejake ty 9204 a nejaky zesik... ale myslim si že za 460 kč ty redstary nejsou špatne. tedkom vlastním Tesla Ars 1014 a Tesla Azs223 to se da sehnat do 2 000 +- bydlím v 5 patře a sousedé ze sedmého patra si na mě stežují za velkou hlasitost a basy.. navic ten zvuk tesly a geniusu se nedá absolutně srovnat..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 zář 2011 20:18 

Hele a co takhle navrhnout nějakou "slušnou" 2.1 sestavu a nechat si to bouchat v Čajně? :D

Ne, to se fakt nedá nic vybrat, aby to mohlo aspoň teoreticky trochu hrát. Všechno stejný šunty, pidi satelitky. Sehnal bych si fakt nějaký starší Tesly.

U těch 2.1 opravdu nejde o to jak to hraje, ale jak to vypadá a jak to umí dunět. A poslední dobou jak to umí připojit iVěci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 zář 2011 21:13 

Už jen malý kousek chybí té nejvyšší 2.1 soustavě Edifier aby to byly solidní PC reproduktory.
Snad se ještě někdo pochlapí. Já si nechám 2.1 zbouchat od Martina. Akorát to tedy nebude za čínksý peníze :-(

Já zas musím na Redstar hodně nadávat. Několik modelů jsem slyšel, a spokojen jsem nebyl.
Jeden jsem i měřil, a to teprve byl šok! Konkrétně Redstar RS-214.
Oproti konkurenčnímu levnějšímu geniusu menší trafo s menším napětím (stejné operáky TDA2030), poloviční chladič, horší provedení, a reproduktor, posuďte sami! :

Reprosoustavu má máti ještě u svého PC, a ten problém reproduktoru je opravdu hodně slyšet.
Takej hučák jste neviděli, neslyšeli. Ozvučnice je ještě kevšemu bassreflexová.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 zář 2011 07:31 

Já mám teď v práci k počítači bedýnky supraphon RK 10, které jsem renovoval kolegovi a zesilovač jsem použil z Sp - K16 (Genius) bedniček. Pprostě jsem kuchnul jednu bednu se zesilovačem a vytáhl z ní i druhý kanál :lol: Zní to legračně, ale kvůli pitomé směrové charakteristice těch RK10, kterou zapříčiňuje výškáč ARV 261 špatně navázaný na ARE667, jinak výborně hrající širokáč, se dají použít právě jen nablízko. Když si to člověk narve přímo do hlavy, zvuk je docela příjemný. Toť jen tak pro inspiraci. Ty eliptické širokáče by se daly zakomponovat do poměrně úzkého sloupku, který by neurazil a o basy také úplná nouze není...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 zář 2011 08:33 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Do bedny velikosti RK 10 bych narval ARN 567 a ARV 161 a získám o dvě třídy lepší výsledek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 zář 2011 08:45 

Já to myslel vzhledem k té mojí úpravě zesilovače z Geniusů, kde je pouhý ubohý šváb a nedá to skorem žádný výkon. ARN 567 na to má malou citlivost, i když tato Tvoje kombinace je díky lepšímu výškáči poslouchatelnější. Ten ARE667 se mi na poslech pozdává velice :) A vůbec RK 10 jsou k počítači moc široké, natož aby se tam rval ARN 567.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 zář 2011 13:28 

Nevím no ja bych určitě do nejakych těch redstaru a geniusu nešel když už to stoji 1 000+ protože za to seženeš s bazaru neco lepšiho.. ale za těch 400 co sem ukazoval to nebylo špatne.
Něco jak ty Redstar 214 sme měli ve škole a ty moje redstary 2x10 hraly lepe tk nwm no .
Ale za 400 kč bych to bral hralo to na svojí mini velykost docela hlasitě . ale určitě bych nešel do geniusu redstaru logitech nad 1 000.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 zář 2011 15:46 

Opět o úhlu pohledu a prioritách. I já někdy musím měnit názor:
Totiž měl jsem pro tátu upravdnýho TW junior od Opampa + TVM soustavu.
Junior už podruhé šel kakat, a za druhou opravu bych mohl mít snad funglovky od Geniusu, s příplatkem pak ty nejvyšší řady. Asi mám na to smůlu, ale zde očividně má slova o záruce nakonec dopadla na můj vlastní hřbet. Je přirozené, že nikdo okolo (Thales) mi nevěří :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 zář 2011 19:26 

Ale tak pokud ti stači jenom nejak ozvučnit místnost za pár kaček tak bych kupoval ty http://eshop.comprint.cz/d.190240.html nebo ty redstar 2x10w jestli chceš investovat vic tak nejake Tesly. Vic neni co řešit

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2011 16:49 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
To ovšem musel mít ten TW nějaký problém, co mně vydržely různé Transiwatty, bylo až neuvěřitelné, zejména s ohledem na to, že to jsou zesíky bez jakékoliv ochrany. Takže by to snad měl opamp nějakou zárukou pokrýt?

Ještě když jsem se tímhle oborem živil, tak jsem obchodního zátupce s Redstarem vyhnal s jeho nabídkou za pět minut, něco tak mizerně hrajícího se fakt jen tak neslyší. To už ty Geniusy a Logitechy se jakž-takž dají.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2011 16:55 

jako neříkam že že redstar jsou nejaka dobra značka která vyrábí dobre repro. slyšel sem hrát ruzné redstary a byly hrozne ale za 400 kč na ozvučnení pokoje se to dá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2011 17:52 

Kraj: ČR - Plzeňský
Ja jsem ozvuceni pokoje vyresil jednoduse, minuly tyden lezel vedle popelnice funkcni genius 2.1 a taky supr zesik aiwa i s tunerem a ekvalizerem. :-) :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2011 18:40 

tomu se říka Lucker :D

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]