Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 12:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: VAS vs. objem ozvučnic
PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 19:45 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak, tak, Já zase sháněl půl roku AD161, a bez šance. Hromada známých má ještě starý, ale velmi kvalitní a výkonný fotoblesky, kde je měnič s tímhle germaniem, a bohužel to křemíkem nahradit nelze. Teda lze, ale účinnost jde do kytek- místo 15s do pak nabíjí 2 minuty. A celý to překopávat nemá smysl.
Jo, Mazo, taky jsem poprvé, když jsem vyndal repráky z bedny, nechápal, proč najednou nehrajou. Ale to ještě nebyly ARN. Dokonce i Mrtvý moře bylo ještě naživu :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 21:59 
Řádný člen

Kraj:
A potřebuješ ten trand ještě? Něco bych asi našel. Přinejhorším bych našel i nějakou vhodnou náhradu.

Jinak s reprákama jsem začínal tak že jsem z místní černé skládky natahal domů různé ARE a ARO. protože byly špinavé šup s nimi do umyvadla plného vody a vydrbat mýdlem. Vyšistil jsem je dobře, jen to mělo tu nevýhodu že už to pak často nebyl reprák :mrgreen:

Jinak když nepočítám plastové repráčky co byly k jakémusi rádiu a podobné věci, se kterými jsem technicky neměl mnoho společného, tak asi první co jsem samostatně realizoval byly dvě ARE589 v koutech. Pamatuju si že jeden byl černý (vymontovaný z rozhlasu po drátě), druhý modrý (opět z černé skládky) a ten černý mi sežrali potkani co mi zdrhli z terárka. Nějak jim chutnal. Pak byly nějaké německé bedny z bazaru co sjem vyměnil za joysticky, bohužel se v nich rejpal nějaký debil a pomrvil je. Na to jsem přišel až pozdě. No a pak jsem si postavil svoje první opravdové bedny - ARO667 + ARV261 co jsem získal od jednoho člověka z dílny po jeho dědovi a hned pěkně z 20mm laťovky s dýhou. Pak klasika kterou si prošel asi každý - ARN2226-03/4 + ARV104-00/4.

Naposledy upravil Thales dne 03 bře 2012 22:20, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 22:16 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Díky, už ho nepotřebuju. Dělal jsem pak místo toho externí dvojčinný ultra rychlý měniče kvůli sériovýmu snímání s rychlostí nabíjení pod vteřinu. A dnes už stejně většina z nás nemá na focení čas.
No a co se začátků týče- já tomu dnes hovím jen díky tomu, že hned v mých úplných začátcích někdo ze západu dotáhl nějaký prospekt hifivěže a tehdy jsem řekl, že takovou si udělám. A tenhle poměrně vysoký cíl mě trvale popoháněl vpřed. Znamenalo to nejdřív nastudovat jak fungují součástky, jak fungují v celcích, nakoupit knihy, např. "Gramofon, jeho provoz a technické využití", "Stavba doplňků pro magnetofony", "NF zesilovače", "Elektroakustika do kapsy", "Amatérské měření", "Příručka techniky HiFi", "Příručka zvukaře fonoamatéra", a mnoho dalších. A pak po mnohých jednodušších konstrukcích konečně 5 let práce na HiFi věži. A fungovala do letošního ledna, kdy jsem ji rozebral, protože přecházím na All in one, nebo-li HTPC. Ta moje věž je na mým webu zde: http://www.radio-foto.net/radio/vez.jpg Původně tam byl dvojitý tape deck, ale ten časem nahradil CD přehrávač na fotce.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]