Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 02:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: reprobedýnky - chlazení
PříspěvekNapsal: 30 říj 2011 19:29 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Asi to bude nejlepší. Ale na druhou stranu kdyby sis na tom vyzkoušel ladění, věděl bys co dělat, až se ti dostane do ruky opravdový reproduktor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2011 23:38 

Kraj: ČR - Olomoucký
Martine fakt tě nechápu. Místo toho abys plodil opovrhující sračkověty stačilo napsat: Bassreflex tam nedělej, nemá to cenu. Chladič udělej tak, aby byl připevněný na vnější stěně a chladil se o okolní vzduch. To je ale pro takového profíka jako ty problém co? Můžete mi říct, jak se má pak takový člověk poučit a přejít na jinou cestu, když místo rady slyší řadu ponižujících arogantních vět.
Máš sice pravdu že to skvěle fakt hrát nebude a basovat tuplem ne ale na to se on neptal. A navíc. Jako takovej extra profík bys měl vědět, že ve spotřebce je všechno poddimenzované a i v takových malých šustibednách zesilovače topí jako prase takže poznámka s 0,5W je scestná.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 00:43 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
velice hodnotný příspěvek.

prostě mám venouše plný zuby, to co předvádí už ani není vtipný, jen obtěžuje a odvádí od jiných, daleko zajímavějších témat, měl kvúli tomu i týden banána.

k tomu profíkovi, já jsem hovno profík, jsem amatér samouk , ale to co venouš bych si nikdy nedovolil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 01:38 
Řádný člen

Kraj:
Tak ať si ten basreflex udělá z hliníku a má to dva v jednom :D
Tady také jeden hustohustej týpek měl potřebu chladit tak si pomohl svépomocí:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 09:44 

martin77: Nebyl jsi to primárně Ty, kdo se dožadoval zrušení korekcí, buzerace a mazání nevhodných příspěvků? :twisted:
Tady vidíš, kam to vede. Venoušovi bych klidně jeho téma nechal. Jen ať je jen jedno, a své blbinky ať nerozesírá po celém foru. To je celé. Toto jedno vlákno pak nemusíš číst...
Pokud bude naslouchat a bude se učit, nebude porušovat pravidla fora a otravovat lidi všude možně, není důvod mu odpírat právo na vstup do tohoto fora. Mladej, nezkušenej, chudej. To je výsledek práce takového člověka, a nad tím bych se moc nerozčiloval.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 10:46 

Venouši, nechceš ty repráky zahodit a nechat si jen ten mini zesilovač? Jestli máš ještě čtyři repráky ARE 667, tak bych si ze dvou z nich udělal takové mini openbaffle. Prostě jen přední deska + okraje takových 10 cm. Zes v tom bude dýchat a s použitím těchto docela citlivých širokáčů uděláš slušný rambajs při malém příkonu. ARE jsou na poslouchání samy o sobě celkem fajn. Ty PC repráky stejně zahrajou tak od 100 Hz a s bassreflexem tam navíc nad touto frekvencí napácháš příšerný hrb na charakteristice.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 13:31 
Zabanovaný

ne nebyl Petře, to bylo něco jiného, nesrovnávej hrušky s bramborama.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 20:03 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
no tak já bych se chtěl martina trochu zastat, vím jaké to je když se s někým takovým jako jsem já baví profesionálnější lidi. ;)

open baffle jsem zkoušel z toho udělat a reproduktor skákal a skákal a basy žádné ( skoro )

jo o těch AREčkách mi nemusíš ani říkat ;) už jsem se přesvědčil a opravdu se mi ten zvuk líbí 8-)

bude to znít bláznivě ale ty bedýnky jsem zkoušel a dokážou slyšitelně zahrát i 32hz doopravdy ;)
a víte proč? Díky mé specialitky: protahování závěsů

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 20:14 
Moderátor

Venouši, to je pičovina. Když si do nich budeš pouštět jednotlivé tóny, tak těch 32Hz možná uslyšíš. Ale když to změříš, tak zjistíš, že to má na těch 32Hz pokles 30dB. Takže ano, mohl jsi je tam slyšet. Ale ve skutečné reprodukci je neuslyšíš, protože mezi vším, co bude znít okolo, zaniknou. Frekvenční rozsah se udává pro pokles 10 nebo 6dB. Někdy i jen 3dB. To by ses dostal hádám tak na 130Hz.
Taky je možné, že jsi slyšel jen druhou nebo třetí harmonickou, jak ti začly drbat.

A protahování závěsů ti pomůže asi tak jako natahování pinďoura. Nebo si fakt myslíš, že jsi přišel na něco, na co dosud nepřišel žádný výrobce na světě? Takové pitomosti můžeš vykládat leda neznalým kamarádům.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 20:18 
Zabanovaný

škoda kluci, že tu nemáte funkci ignore..

Naposledy upravil martin77 dne 11 lis 2011 16:59, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 20:20 

ne to si fakt nemyslím že jsem přišel ne něco nového, no ale přece když dáš takovému malému chcrchláčku větší volnost tak i trochu víc zabasuje

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 20:22 

Kraj: SR - Košický
Venouši. Tipujem že si v živote nepočul 32 HZ . Ved z tím má problém aj ARN8608 čo tu mám v 70L Br ladení na 30hz. Tích 33 HZ je jeho hranica a to je 12" z Fs cca 24hz. Ako je písane vyššie počul si zrejme nejaký zvuk no 32 hz to nebolo a nebolo a nebolo a už to neriešte. Venouši nechaj si len túto tému ďalšiu nezakladaj a všetko čo ta bude zaujímať píš sem. Verím že časom prídeš k rozumu no len ak si necháš poradiť od ostatných a nebudeš sa hádať o takých volovinách ako teraz.

A pre ostatných - trochu trpezlivosti. Nikto z neba učení nespadol, každí nejako začínal i ja ked som mal 10 rokov som sa hral podobne. Chlapca začalo niečo zaujímať a nevie čo a ako a všedko je preňho veľký objav. Ti ktorí nechcú nech nečitaju, a ostatní ak majú chuť môžu čo to venoušovi pomôcť a vysvetliť ved aj na to je tu toto fórum, ak sa nemýlim.

Naposledy upravil mereksk dne 31 říj 2011 20:39, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 20:25 

:oops: ach jo :oops:

dobře

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 21:11 
Moderátor

Martine, klid. Máš děti?

Venouši, prostě je to tak. Kdybys to neměl tak daleko, pozval bych tě domů a mohli bychom to porovnat. Mě to hraje od 40Hz a to je kurva hluboko na to, že mám bedny jenom 44litrů velké.

Naposledy upravil ransom dne 31 říj 2011 21:16, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 21:15 

Kraj: ČR - Plzeňský
Venouši, hlavně si pořid knihu K.Tomana o bednách a všem okolo. Taky projeď vsechnu teorii tady a nw audiowebu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 21:16 

Přesně jak psali ostatní, z těch chrchlů poleze tak leda houbelec a ne basy - už těch 100Hz bude u Genihnusů sbožné přání. Něco jiného jsou 12cm velké středobasy s litým košem a magnetem jak hovado, co dávali do Radiotechnik S-30B, ty fakt jedou sakra hluboko i přes tu zanedbatelnou velikost, ale stejně vyzářená energie nic moc. Fyziku prostě neo*ebeš... Vykašlal bych se být tebou na to zkoušení hovadin, a přečetl si místo toho nějakou knížku o dané problematice, nebo na netu je toho už dneska taky dost. Bez nějakého základu to prostě nepůjde.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 21:19 

teorii tady už mám projetou

teď mi už jen vrtá hlavou co teď s těma bedýnkama mám je pár dní a už je nechci :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 21:23 

Pokud to má být ke kompu, osobně bych ti poradil, bedny vyhodit vč. zesu a pořídit si nějakou Teslu, nebo Transiwattku zesák a k tomu si postavit solidní 2 pásma - nejlépe něco z odladěných projektů... Konečně bys pak poznal, co znamená pojem kvalitní zvuk. 8-)

A ještě se u toho něco naučíš a nebude to vyloženě preje*aný čas... Navíc výsledek to bude mít taky nezanedbatelný, zatimco do teď se honíš za ničím, z toho, o čems psal a dával fotky nikdy nic kloudného nepoleze...

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 21:35 

no jo a v tom je ten problém, kdybych je dělal sám ty bedýnky tak není problém se jich zbavit ale problém je v tom že mi to dělal taťka a vyhodit mu jeho práci je dost blbé :|

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2011 21:41 

Kraj: SR - Košický
Hm.... veď nemusíš nič vyhadzovať zapoj si ich zatiaľ k PC kým nezoženieš nejaké bazarové Tesly a zos. Potom ich dáš bokom. :roll:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]