Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 06:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Propojení reciever - TV - Blu-Ray - satelit
PříspěvekNapsal: 19 zář 2015 11:22 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Prosil bych o radu ohledně propojení uvedených komponent, kdy mám televizi Philips, Blu-Ray Samsung, satelit Technisat a Reciever YAMAHA HTR-2067.... v čem mám vlastně problém? ...přítelkyně nějak není schopna obsluhovat reciever do kterého mám zapojeny vstupy přes HDMI satelit a Blu-Ray a z recieveru mi jde kabel do televize (rovněž HDMI)
...problém je v tom, že když je reciever vypnutý (i ve standby), tak do televize nepropouští signál ze satelitu i Blu-Ray (asi reciever toto nepodporuje)
...takže jak toto vše propojit s minimálním počtem kabelů, popřípadě aby to vše fungovalo bez recieveru a s minimem kabelů........díky za rady a náměty :-)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Propojení reciever - TV - Blu-Ray - satelit
PříspěvekNapsal: 19 zář 2015 15:52 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Nastrkej všechno přímo do televize a z ní optikou zvuk do receiveru. Na receiveru ti pak stačí jen jeden vstup a koneckonců ho někdy ani nemusíš zapínat. Další výhoda je, že bude zvuk synchronní s obrazem (nehrozí posun vlivem zpoždění při zpracování obrazu z HDMI v televizi).
Pokud naopak něco někdy jenom posloucháš (třeba audio CD na Blu-Ray přehrávači) bez použití TV, vyžeň z toho zvuk do receiveru taky optikou nebo (koaxem).
Pro konkrétnější rozbor bys musel uvést konkrétní typy všech přístrojů, aby bylo jasné jakými I/O vlastně dohromady disponuješ.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2015 17:22 

Ahoj a děkuji za odpověď, svou otázku jsem možná špatně formuloval, ale myslím, že jsi pochopil na co se chci zeptat,,,,chci s co nejméně kabely ( mám od stolku, kde mám všechny zařízení vedené kabely k TV malou trubkou 4cm)...to propojit (bohužel to vypadá, že reciever nepodporuje pass trough hdmi (v českém manuálu uvedeno, že podporuje a v anglickém nepodporuje a Yamaha na dotazy nereaguje)....mi nakonec stačí, když televize půjde bez recieveru při sledování ze Satu.
Reciever půjde pouze když budu přehrávat filmy z Blu-Ray (na televizi mám možnost vypojit obraz) a filmy přes DNLA vedené z PC do TV (přítelkyně nemusí sledovat filmy z Blu-Ry a ani z PC :-))

....snad jsem to napsal dobře a má to trochu hlavu a patu hmm....

Reciever Yamaha HTR 2067 má čtyři HDMI vstupy a jeden HDMI výstup (podpora ARC, HDMI CEC, 3D a 4K)....1x optický vstup + 1x koaxial

Televize Philips (3D, 4K) má 3x HDMI 1.4 a 1x HDMI 2.0, 1x optický audiovýstup (Vlastnosti rozhraní HDMI 3D, ARC, zpětný audio kanál 4K, HDMI CEC)

Blu-Ray Samsung 3D, 1x HDMI výstup, 1xoptický výstup HDMI CEC

Sat- Technisat, 1xHDMI a 1x optický výstup HDMI CEC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2015 19:43 

Tak mě ještě napadá....pokud z satu a Blu-Ray přehrávače natáhnu HDMI kabely do televize a z televize do recieveru natáhnu optický kabel, půjde mi přes tu optiku signál DTS? díky za odpověď

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]