Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 18:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Třípásmové Tesly a náhrada?
PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 14:36 

Kraj: ČR - Pardubický
Třípásmové Tesly jsem kdysi vyrobil s ARN 664, ARV 161 a střed. Hraje to slušně, jen mám dojem, že přednes nemá takovýten drajv . Zesilovač mám NAD. Chtěl bych se posunout o trochu dál, jak byste s tím srovnali třeba Dexon Allegro 130? Nebo AQ Tango 85. Záměrně jsem nastavil laťku níž a zvolil CZ výrobce.
Měl jsem možnost slyšet AQ dvoupásmovky s TVM basákem a šlapalo to dobře, jen ta barva zvuku basáku se mi nelíbila.Tím říkám, že to AQ umí, ne že ne.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Třípásmové Tesly a náhrada?
PříspěvekNapsal: 02 led 2014 18:36 

Koukám, že se nechytáte. Tak zjednoduším dotaz: Jak by si stály v dnešní konkurenci ARS 934 nebo ARS 830?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2014 18:42 
Administrátor

Ještě ti chybí v CZ výrobcích taky TOTEMy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 led 2014 19:28 

LuKyss píše:
Ještě ti chybí v CZ výrobcích taky TOTEMy.

Ale jo, všechno je ve výběru, i Totem. Ale nejdřív potřebuju slyšet-Hraje ti to hnusně.
Asi tak: Vy všichni tady znáte parametry TVM a Tesla, o každé reprosestavě byste mohli psát do časopisu. Přesto mi nikdo nejste schopen zhodnotit jak asi může na dnešní poměry hrát poctivá třípásmová Tesla. Vezmeme to tedy by extrém. Bedýnečky Xavian Bonbonus za téměř 9 000 Kč. Nadšené ovace, prý nízká cena. Já to mám ve 40 ti litrech objemu. Na čem si líp poslechnu Věru Martinovou, dejme tomu.?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 led 2014 19:59 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Když ta tvoje otázka je položená dost nesrozumitelně.
Jestli chceš vědět, jak si stojí ty tvoje bedny, tak jsi o nich neřekl vůbec nic. Nehledě na to, že zvuk tvé amatérské konstrukce na rozdíl od továrních Tesel nikdo nezná.
To není popis, ARN664, ARV161 a střed. Jakej střed? Jaký výhybky? Jak je to uspořádaný?
40l je pro ARN664 už moc. 30l je tak akorát.
ARS 934 za mnoho nestojí, chybí jim středové pásmo. ARS830 taky a navíc je basák v moc malé bedně. Takže navzdory tomu, že pěkně basujou, nemají šanci obstát. Nadchnou jenom buchcinkáře.
Dvoupásma osazená TVM stojí taky za houby, protože jim taky chybí střední pásmo - ty repráky to nezvládají dobře. Dexon Allegro - no, dejme dejme tomu. AQ nevhodně kombinovali repráky a šidili výhybky - aspoň dokud stavěli z TVM. Nevím, čemu přesně říkáš drajv, ale co já jsem od nich slyšel, to bylo agresivní, hlavně při větších hlasitostech. Teď berou jiný repráky, ale bůhsuď, co z nich vychází. Horší než z těch TVM to snad nebude.
Poctivá třípásmová Tesla? Z továrních opravdu moc nevybereš, skoro každá byla něčím zabitá. Asi nejpříjemnější sériové trojpásmo s Teslou, co jsem slyšel, byly RS238B s ARX368 a 1PF06871.

Martinová - takže pop country, trocha elektriky a hodně vokálu, basový základ to potřebuje taky... Totemy by byly sázkou na jistotu. Ze starších konstrukcí by to líp než ARS930 zvládly třeba 1PF 06729 nebo 1PF06871 díky použitým širokopásmům, nebo nějaký podobně vyrobený novotvar (nic složitého ani nákladného). Z nových retro konstrukcí třeba to trojpásmo od Unicorna.
Oslavné recenze továrních beden neber příliš vážně, většinou to jsou strašlivý plky a jak to hraje doopravdy, nezjistíš jinak než poslechem a porovnáním. Na druhou stranu, pokud se ti něco opravdu líbí, nemusíš brát vůbec ohled na to, co ti řeknou druzí.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]