Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PC > zes. TESLA 820 A > repro. Elektronika Praha RS 334
PříspěvekNapsal: 04 zář 2012 14:04 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Dobrý den
Mám dotaz ohledně zapojení aparatury PC > zes. TESLA 820 A > repro. Elektronika Praha RS 334. Zesilovač má staré vstupní konektory DIN 5 ... jakožto začátečník se ptám jestli mi bude fungovat zapojení, vyrobím li si kabel jack3,5/DIN5 a připojím k PC na obyčejnou integrovanou zvukovou kartu. A dále se chci zeptat jelikož se v audiu tolik nevyznám a nevím co mám od tohoto zapojení očekávat. Reproduktory vypadají kvalitně ovšem celý HW je již 25 let starý, myslíte že bude reprodukovaný zvuk kvalitní? Děkuji za odpovědi a omlová se pokud jsem se netrefil do správné sekce na fóru.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: PC > zes. TESLA 820 A > repro. Elektronika Praha RS 334
PříspěvekNapsal: 04 zář 2012 15:21 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ak sú reproduktory spolu s tým zosilňovačom funkčné a konektory takéhoto kábla prepojíš správne, neexistuje dôvod, aby to nefungovalo. Predpokladám, že vieš, ktoré kontakty na konektoroch majú byť prepojené. Ak nie, tak na stereo jacku je špička ľavý kanál (L), prostriedok pravý kanál (R) a zvyšok je "zem". A na DIN 5-kolíku ide ľavý kanál pokiaľ si dobre pamätám zvnútra na 3, pravý na 5 a zem na 2, resp. keď si ho otočíš opačne, kontaktmi k sebe, tak L celkom vľavo, zem hore a R medzi ne.
Čo sa týka kvality, tak niekto tú 820A chváli, iný na ňu nadáva, ale podľa mňa neurazí a dá sa používať. A s tými reproduktormi je to to isté. V porovnaní s plastovými PC-chrchlákmi alebo komerčnými šmejdmi z hypermarketu odvedú určite lepšiu prácu, lenže ja osobne mám averziu voči stredotónovému ARZ 460x. Takže tu sa ku kvalite nejako podrobne vyjadrovať nebudem, len dodám, že tam by mohol byť osožný na jeho tlmenie prepínač intenzity stredov... Ale celkovo myslím, že to budeš mať v pohode.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: PC > zes. TESLA 820 A > repro. Elektronika Praha RS 334
PříspěvekNapsal: 25 zář 2012 17:46 

Presne na celej tejto zostave pocuvam doma a zvukovo je to v pohode T820A ma svoje chyby ale mne sa z nej zvuk paci aj napriek tomu sumu ciastocne sa to da eliminovat vyradenim elektronickych korekci stlacenim tlacidla LIN na tej T820A. Vystup z PC pripoj do vstupu UNIV.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]