Kdysi jsem koupil od kamaráda tyto bedny. Nevím, jestli si je někdo vyráběl podomácku, nemají žádný výrobní štítek, nicméně tapeta a přední síťka připomíná některé výrobky Elektroniky Praha.
Rozměry beden jsou zhruba 48cm x 32,5cm x 22cm.
Jsou osazené reproduktory ARN 668 (8ohm), ARE 689 (4ohm), ARV 168 (8ohm)
Nejsem úplně spokojený se zvukem, přijde mi, že mají dost potlačené středy. Proto jsem se podíval, jestli nemají poškozenou výhybku.
Výhybka vypadá jakoby byla použita ze stavebnice Tesla ars745s, hodnoty na kondenzátorech sedí a provedení je totožné (jen jsem nevyfotil plastový kryt), ale na vývodech jsou přerušené některé propojky, na druhou stranu je tam pár součástek navíc (napájených přímo na vývody, a to hlavně odpory a jeden kondenzátor, viz. obrázky dole). Impedance reproduktorů jsou taktéž odlišné od ars745s.
Chtěl jsem se tímto zeptat, jestli ty bedny někomu nepřipomínají něco, co má doma, a jestli od nich nemá třeba dokumentaci se zapojením výhybek, příp. jestli to zapojení úplně dole je aspoň zhruba správně. Přijde mi, že ty dodělávané odpory jsou tam spíš na škodu, ale nevím, jestli to tak třeba fakt nemá být.
Děkuji.
Petr

Fotka jedné mé výhybky.

Kousek z dokumentace ars745s:

Zapojení výhybek u mě:

Rozkreslené schéma: