Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 11:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak připojit Gramo?
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2010 09:02 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ahoj. Jsem absolutní začátečník, tak se předem omlouvám, jestli budu někoho svým dotazem konsternovat. Potřeboval bych poradit s připojením gramofonu tesla NC 430, který jsem nedávno zakoupil. Mam klasickou věž, která má pouze AUX vstup. Je mi jasné, že musím použít korekční předzesilovač pro magnetodynamickou přenosku. A předělat DIN na CINCH nebo použít redukci. Problém je jinde. Chci do stejné věže připojet i OUTLINE z počítače. To znamená dva výstupy na jeden vstup... Jak na to? Hádám, že si ještě budu muset pořídit nějakou skříňku... :-) Předem dík za všechny reakce. I za ty kritické :-)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Jak připojit Gramo?
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2010 11:25 

Korekční předzesilovač můžeš vestavět do gramofonu, jeho napájení nejlépe adaptérem na zásuvce, aby nebručel přenosce pod nosem, na výstupu předzesilovače přepínač, kterým volíš signál z gramofonu nebo z Line Out PC, konektory na zadní stěně gramofonu, přepínač podle dostupnosti vpředu, pokud se dá. Věž bude ušetřena a povede k ní jen kabel do AUX. Ideální by bylo angažovat k tomu někoho z okolí, neb osobní inspekce na místě bude velmi vhodná.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2010 11:48 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Dík. Takhle nějak jsem si to představoval, akorat to možná má ještě jeden háček. myslím si, že signál z PC by měl jít do AUX taky přes předzesilovač, bo jinak to jde strašně málo hlasitě a to mám na zvukovce nastaveno všechno na max. Pak ale nevím jestli je nějaký předzesilovač pro dva vstupy (jeden z toho pro magnetodynamickou přenosku), a druhý normál. Nebo musím mít dva předzesilovače a před vstupem do věže ten přepínač. Mimochodem nevím jak si mám ten přepínač představit. Šel by sem třeba hodit nějaký odkaz? Dík. Už nebudu otravovat. :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2010 18:10 

Line Out z PC by měl mít dostatečnou úroveň, tedy pokud ta věž není total shit. Přepínač je easy. Má 6 kontaktu (jak 6 na kostce) z těch prostředních to jde ven, na ty krajní to je vstup z preampu gramce nebo z toho PC. To máme pájka, cín, stíněné kabely, smršťovačka, konektory.... Bude to stačit pane Lorenc?

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]