Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 19:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 687 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sranda musí bejt
PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 20:22 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Akusta: Ne, dovolená je přesně podle mých představ. Denně tři - čtyři hodiny plavání, jinak ležím nasolený pod borovicí. Psal jsem totiž večer. Večer chlastám Ožujsko a válím se na kanapi s noťasem.

Jedna díra. Co na tom chceš srovnávat? Já vrtám denně. Kotvy, hmoždinky, průrazy. Na jádrovým vrtání nic není, to je jen a pouze o vrtáku. Jádrovým vrtákem s diamantovou korunkou ti lochnu průraz klidně s bulharskou vrtačkou z roku 70. Jak ale vypadají písty, úderníky a hlavičky po dvou letech práce (v kamenném prachu, po stovce opotřebených vrtáků a když půl roku zapomínáš mazat hlavičku tukem) u Hilti kontra u Bosche bych ti mohl vyprávět. Taky jedeme příklepovýma vykružovákama 80mm do betonu. Na stavbách třeba do mokrých ještě nevyzrálých litých základů a věnců (jestli máš představu, co dělá mokrý beton při vrtání). Kolik Boschek už jsme vyhodili mechanicky na hadry... Boschka bruska mi už taky na firmu nesmí.
Tím nijak nerozporuju, že ti v tom tvém ajťáckém nasazení bude sloužit roky, což nejspíš bude. Na těžký provoz ale nemá a vypovídací hodnotu to nemá žádnou.
Jestli tě to uklidní, tak jednu modrou Boschku mám doma. Je skvělá a nezničitelná. Například jsem s ní vyvrtal 10mm díru do 1mm plechovýho panelu.

Ale protože Sranda Musí Bejt:
Při odjezdu na dovolenou jsem po dvou měsících nepoužívání zapnul v autě navigaci. Tablet s Androidem, navigační program BeOnRoad a k tomu podklady OpenStreetMap. Až dosud perfektní opensource navigace grátis. Jenomže si ta kurva po zapnutí usmyslela, že chce za každou cenu aktualizovat a nešlo to vůbec nijak odmítnout a používat. Tak jsem ji zase strčil do kastlíku. Cestu znám pozpaměti, tak co. Po příjezdu na místo jsem se připojil ke Světasíti a znova to zapnul. Navigace oznámila, že není jiné cesty než kompletní aktualizace. Tak to stahovalo soft, musel jsem znovu ručně a dost kostrbatě vybrat mapy, pak to zase hodinu beželo a napsalo že jako 100% hotovo. Pustím navigaci a co nevidím: Ze zobrazení beze zbytku zmizely vodní plochy (třeba moře a jezera, což vypadá dost zajímavě). Zmizely hlasové pokyny (vem je ďas, stejně mě ta ženská srala). Zmizela mi všechna nastavení a uložená místa (nu což, bylo jich asi tak šest a najdu si je znova). No ale zmizela i navigace v pruzích a když jsem si chtěl nanovo uložit Domov, tak v Náchodě od předvčerejška neexistuje Pražská ulice.
Když jsem se pídil po podrobnostech - jako třeba kam zmizela ta navigace v pruzích a podobně, vždycky to má jednu stejnou odpověď: Navštivte vévévé.tamatam.net a zakupte placenou verzi.
No a pak jsem si ještě zkusil přenastavit v systému klávesnici QWERTY na QWERTZ. Po kliknutí na OK na mě na chvilku vyskočila hláška APLIKACE PŘESTALA REAGOVAT, načež se tablet vypnul a už nejde žádným způsobem zapnout.
Zlatej manželčin telefon s Windows...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 21:10 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Bohužel je to tak... BeOnRoad byla dobrá navigace, ale po té aktualizaci stojí totálně za hovno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 21:35 
Moderátor

Prej to koupil Sygic...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 21:41 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Nikdy jsem nedůvěřoval opensource řešením. Naštěstí jsem se v prvopočátcích masového rozšíření navigací dostal dědictvím k aplikaci TomTom do mobilu (tehdy Nokia N70, k níž se musel ještě přikoupit extra BT GPS modul) a od té doby jsem se držel TomToma. Má sice nějaké nedostatky, jako neexistence čísel popisných (na vesnici či menším městě, kde nemají orientační čísla nepoužitelné) a mizerné pokrytí Balkánu, ale jinak super, u poslední už i doživotní aktualizace map zdarma (oni si to vyberou jinak, tady třeba placeným příjmem dopravních informací), dodnes slouží u kolegy. S posledním autem jsem si koupil onboard navigaci, která má sice spoustu vychytávek ale za ten ranec, co to stálo (celé multimediální centrum asi 70 klacků), to nestojí. Ale co, za něco se ty prachy utratit musely. Ovšem při pohledu na její primitivní grafiku vzpomínám na zlatého TomToma. Jinak jsem na tom začátku vyzkoušel i jakési iGo, co běhalo na nějakém pratabletu, tam bylo tak úchvatné userfriendly menu, že jsem bez přítele na telefonu sice dokázal zadat cíl ale už ne spustit navigování na něj, a pak Garmina, kterého jsem nazval silničním bavičem. Z jeho hlášek mi utkvěly v paměti dvě:
1) Sjeďte z dálnice a najeďte na dálnici (pokus na kříži D1 x D2 prohnat mě na cestě do Olomouce odbočkou na Bratislavu).
2) Na konci ulice pokračujte po chodníku (někdo neměl název ulice na konci ulice, na které jsem byl a uvedl tam "Chodník".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 22:53 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Já používám slovenský Sygic (placený, ale pouze 16,52 EUR) a zatím se zdá, že nemá chybu ... :D
Ještě jsem si k tomu za 8,26 EUR koupil cvičně na rok databázi kamer a dalších kontrol. Ale ta navigace je na furt ... a protože má mapy stažené, nepotřebuje data !

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 23:04 
Moderátor

To je snad samozřejmost, že jsou mapy offline.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 23:57 
Řádný člen

ransom píše:
To je snad samozřejmost, že jsou mapy offline.

Pro chytré jako Ty a většina lidí zde jo, ale každý to neví. A jsou i navigace, o data potřebují ... např. skvělý Waze ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2016 00:44 

já používám GPSMid - na historickým telefonu Samsung B2710, je to JAVA aplikace s open street map podklady. Aktualizaci mám pod palcem já, telefon není na netu a funguje to ok. Na turistiku na tom stejným aparátu TrekBuddy. Telefon snese 1m pod vodu, prach, bláto, mnoho pádů na zem, šlápnutí nohou prasečí váhy a vydrží týden bez nabíječky. Jakejsi krám s androidem jsem vlastnil 11dní, dýl to se mnou nevydržel, a to prej byl IP68 - nesnesl ani 2minuty v bazénku, cca 10cm hluboko.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2016 05:19 

Mně nedávno pobavila hláška TomToma "Na konci ulice se otočte a jeďte domů". Tím na mně teda moc dojem neudělal :D A chybějící ČP vidím jako docela velkou nevýhodu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2016 08:11 
Moderátor

TomTom měl ještě jednu šikovnou vlastnost: Šipka ukazovala doprava a hlasový pokyn zněl doleva.
Ne, TomTom ne. Blbá navigace v pruzích třeba.

BeOnRoad s OpenStreetMap byla opravdu výborná navigace, než ji koupil a totálně zkurvil Cygic.

Kodl: To není historický telefon. Mám ho taky. Co ten už zažil... Jediný, čím se mi podařilo poškrábat displej, byly závitníky v kapse. Tu a tam vezmu kompresor a vyfoukám z díry u sluchátka kovový prach, nebo ho umeju pod vodou. Občas se v noci budím hrůzou - co budu dělat, až mi doslouží???
A to nemám Samsunga jako značku ani trochu rád.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2016 16:49 

Takže pánové, BeOnRoad opravdu koupil Sygic a opravdu ji totálně skur***. Ale nezoufejte, a odinstalujte to. Původní BeOnRoad v původním provedení a funkčnosti existuje dále, ale převzal to jiný subjekt a nyní se to jmenuje Offline maps & navigation: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.aponia.bor3.offlinemaps
Používám to v práci a je to opravdu ta původní BOR se vším všudy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2016 17:09 

Vím o tom a zkoušel jsem. Nevím, ale mně to fungovalo dost špatně. Pomalé reakce, špatně zaměřovala GPS... za dva dny jsem to odinstaloval.
Teď zkouším tohle. Zatím se docela osvědčila.https://play.google.com/store/apps/deta ... ty.android Ale TomTom...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2016 19:57 
Moderátor

Helemese, zkusím. Díky!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2016 20:35 

TheKytu:
Já ty Offline maps & navigation používám profesionálně (jako kočí náklaďáku) v 7" tabletu a nemám s tím problém.
Ano, s tou českou navigací "Na cesty" souhlasím, mám ji taky nainstalovanou, používá mapy TomTom, a nutno říci, že Speciálně pro tuto českou navigaci TomTom uvolnil mapy CZ a SK ZDARMA! Ostatní už jsou ale placené.
Jinak další výborná a zdarma navigace, která stojí za to, je Map Factor https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator s mapami OSM.
Mimochodem- mapy OSM používám jako řidič z povolání už spousty let, a musím říci, že se rapidně zlepšily, takže se není čeho bát.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2016 20:52 
Řádný člen

Žena poslala manžela v den výročí koupit do obchodu hlemýždě a víno.
Samozřejmě se cestou domů zastavil v hospodě, že si jako dá Jedno pivko...

Najednou jsou 02:00 ráno, manžel se motá domů nalítej jak dělo
a říká si: "Ajajaj...jak tohle doma vysvětlím?"

Přede dveřmi dostane nápad, rozestaví hlemýždě za sebou v 20 cm rozestupech
a zazvoní... Otevře nasraná manželka, smrt v očích a chlap se otočí na hlemýždě
a povídá: "No pojďte vy kurvy líný, ještě 2 metry a jsme doma." :lol: :lol: :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2016 23:13 
Řádný člen

Kraj:
Akusto hlemýždi dobrý. :D
ransom píše:
Šéfův brácha - co jsem ho zmiňoval výše - si byl někde v nějaké vísce na jižní Moravě prohlídnout motorku. Krosku čtyřstovku bez papírů, stejnou jako co už měl doma. Půjčil si mašinu na projetí a sotva vyjel pár minut za ves, pověsili se na něj policajti. Tak jim kousek ujel, pak to zalomil kus do lesa, tam krosku schoval do křoví a vydal se poklusem přes les zpátky. Mohlo to být tak pět kilometrů. Jenomže po cestě škobrtnul o větev, vyválel se v blátě a rozříznul si o něco dlaň přes celou šířku až na šlachy. Takže se po půldruhé hodině objevil u zoufalého prodejce celý od bláta a od krve, že je spokojený a že motorku bere.

Koukám, že nečtu pozorně.Vážně dobrý.Ten tvůj šéf je vážně kousek.
IT technik jde na nákup.Na vzkazu od manželky kde mimo jiné stojí koupit 10 rohlíků.
Prodavačka na to rohlíky už bohužel nejsou.Nevadí tak 10 chlebů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2016 23:57 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
scarabeo: Že ty jsi ajťák? Něco podstatného Ti v tom chybí - "10 rohlíků a kdyby nebyly, tak chleba". A co jovky, jovky koupit neměl?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2016 01:29 
Řádný člen

scarabeo píše:
Akusto hlemýždi dobrý. :D

A co tohle :

Tatínek se ptá svého osmiletého synka:
"Co bys letos chtěl k narozeninám?"
"Menstruační tampóny."
"Víš ty vůbec, co to je?"
"Nevím, ale v televizi jsem slyšel, že se s tím dá dobře hrát tenis, plavat, jezdit na kole i skákat padákem."

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2016 08:35 

Kraj: ČR - Liberecký
Víte jakej je rozdíl mezi krájení cibule a koně?
Žádnej.
U obojího brečíte, ale do guláše to prostě patří !

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2016 08:43 
Moderátor

Jakej je rozdíl mezi vagónem pšenice a vagónem utečenců?
Pšenice se nedá vyházet vidlema.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 687 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]