Tak ako som povedal nieje to moja stavba ( tiež som social

) Podlaha bude z masívu takže v podstate hola podlaha - možno nejaký ten malí koberček no to teraz fakt neviem. Viem že sú firmy ktoré sa týmto zaoberajú, viem že sú špeciálne materiály. Niekde som našiel rôzne tlmiace materiali aj z grafom útlmu v dB v závislosti na frekvencii.
Budú tam bicie, gitary ... a ktovie čo ešte. Nejakú plochu tam zaberie aj biliardový stôl. Že regál z knihami niečo urobí nepochibujem no zatiaľ je ta stavba vo fáze že v hornej , riešenej miestnosti ešte nieje dokončení obklad superdoskou, elektrina, niektoré priečky no už sa tak trochu premýšľa aj nad akustikou pretože ak by sa predsa len rozhodlo že sa nejaké tie štvoráky superdosky nahradia nejakím špecialním materialom tak je najvyši čas sa poinformovať no ako píšem musí to byť niečo čo by v najlepšom prípade nestalo nič alebo len málo alebo do ceny 6-7 eur za m2, bolo vhodné aj vzhladovo - tak aby si to človek nemal problem dať aj do svojej obyvačky

.
Myslím že môj predpoklad že ak bude miestnosť "holá" tak to bude robiť problémy je správna ( ? ). Neviem či je horšie alebo lepšie že je to podkrovie a strop nemá rovnú plochu oproti klasickej miestnosti - kváder - kocka vid. nákres. Myslím že čo sa týka basou tak nejakí útlm by urobila už samotná stena kedže nieje murovaná, ale vrstvena superdoska,izolácia,superdoska.
Vešať po stenách koberce atď. no neviem nieže by som teraz kričal že toto snáď nie no niečo také by sa urobilo už asi len v prípade že po týždni hrania na nástroje - posluch hudby atď. by človek nadával že sa to hnusne odráža atď. tak vtedy to beriem ako slamku ktorej sa topiaci chytá
Takže ak nejaké riešenie na steny tak odporúčaš rohy a hlavné najrozmernejšie plochy ?
Čo sa týka toho obkladu, celé to vzniklo tak že strýko rozmýšľal kvôli dekorácii použiť práve tie obklady, a ako mi to tak vysvetľoval napadlo mi že by tím vznikli rôzne plochy a to už nejakí vplyv na akustiku má i keď to nerobí útlm no zvuk sa odráža už ináč ako od rovnej plochy tak mi napadlo že by to už mohlo mať "nejaký" prínos a zabili by sa takto 2 muchy jednou ranou.
V prílohe posielam foto síce murovaného obkladu no niečo "podobné" by vzniklo tím obkladom len by to bolo viac tehličkové (5x12cm rovnej plochy ďalších 5x12 tiež rovná plocha ale z iním uhlom...)
No ako si písal toto by útlm zrejme nerobilo, nieje to pohltiví materiál.
Našiel som firmu no nedopátral som sa k cenníku materiálov
http://www.akustika.sk/index.php?id=5&kt=1&skr=a . Nemám ani predstavu koľko by stál 1m2 niektorého z ich produktov - napr toho lacnejšieho. Máš prehlad o približných cenách na trhu za podobne materiály ?