Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 23:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pioneer CS-E531 repase- Opraveno
PříspěvekNapsal: 30 lis 2010 16:37 

Kraj: ČR - Zlínský
Ahoj, nedávno jsem si pořídil tohle repro a jsem více než spokojen, ale mám jeden problém. U středového reproduktoru je zřejmě vyschlý kondík nebo jiná krpa protože při vyšších hlasitostech chrčí při klavírních skladbách. U houslí a jiné hudby to poznat nejde. Měnič je OK, hodil jsem ho tam z druhé bedny a je to stejné. I nezrepasovaný AZS 222 je OK, prohození L-R na konci na to nemělo vliv.

Moje otázka zní má cenu kompletně předělat výhybky když origo má elektrolytické kondenzátory a všechny cívky jsou s feritovým jádrem? Nebo jen jednoduše vyměnit kondík u středů? Předělání by nemuselo být teoreticky až tak náročné protože jsou tam napsané hodnoty. Tzn nechat namotat cívky se vz. jádrem a pak kondy které nevím čím nahradit. Taky je možné že kondy jsou OK, nejsou nafouklé a ani netečou i když to nemusí být známka 100% funkčnosti vzhledem k tomu že repro má už 32let.

Díky za rady

Naposledy upravil Fox_25 dne 22 pro 2010 02:00, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Pioneer CS-E531 repase
PříspěvekNapsal: 30 lis 2010 17:07 
Řádný člen

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Kondiky ti pošle a dá do kupy ať ti sedí hodnoty LUKYSS má eshop s součástkama,když daš seznam určitě pomuže.Obávám se že asi bude repro v háji ,ale mužu se pléct. Já měl to podobné a po výměně cívky to bylo jiné kafíčko do oška.Někdy stačí málo a je repro napálené že to ani nepoznáš.
Kluci ti snad v zápětí poradí i víc .

Edit: co vím tak cívky můžeš použít co máš to kondíky sou na tom hůř ať zbytečně neutrácíš ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2010 01:02 

Tak teď jsi mě nahlodal. Jedno repro hraje OK, tak jsem dal středový měnič z toho dobrého do špatného a opačně. A je to stejné z čehož jsem usoudil že je chycená výhybka. Pokud by byl v háji středový měnič tak je to jiné kafe, pochybuju že by se někdo pustil do jeho repase protože je tak trochu zvláštní.

A díky za odpověď.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2010 16:20 

Tak jsem "pokusně" kondík vyměnil, 100V 10mF bipolár za 63V 10mF svitek a středy jsou lepší. Ale chrčení, spíše šustění neustalo a dělá to výškáč. Tentokrát je to měničem protože když jsem je prohodil z druhé bedny tak to přestalo. Když jsem jej rozdělal tak se tváří jako nový. Nikde nic poškozeného, snad jen uvolněná skelná vata v něm.

Víte o někom ze zlínského kraje kdo by ho uměl opravit?

Edit: Vyřešeno, byl to izolační papír který chránil drát od cívky až po vývody kvůli zkratu na magnet. Byl uvolněný tak jsem na něj dal stočený ubrousek takže se už nemohl hýbat. Nikdy bych neřekl co taková "kravina" dokáže.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]