Tak v takej cene s 18" jedine Hadexacky
http://hadex.cz/q378-repro-458mm-18-bas ... -3khz-5db/Za dane peniaze to nie je zle a v podsatate za menej ani nič rozumné kúpiť nejde.
Z lacných no drahších je ešte relatívne dobrý tomanovsky
https://www.thomann.de/cz/the_box_speaker_185008a.htm Je to repro spravený na štýl bemy 18G400 a 18LX60 - podobne membrány, magnet aj koše (možno pokus o kópiu), pokiaľ nemáš dosť výkonný zosil (aspoň 500W/8ohm resp. 1000W/4ohm), volil by som 4 ohmový repro dá sa tam nahnať nejaký ten decibelík napr. tento Selenium WPU1809/4 cena je tam fajn merania vyzerajú tiež fajn má ľahšiu membránu tak bude živší. Ešte by som možno skúsil MasterAudio LSN18/4.
Keďže sa jedná všetko o repra so slabšími parametrami budú chcieť väčšiu bedňu cca 170-200l, ten Hadex podla deklarovaných parametrov aj menej v 160l by to už malo hrať.
Pokiaľ väčší rozmer vadí asi by som volil 15" 15PW5/4 spomenutý vyššie. Vystačí si aj so 120l bedňou, no optimum by bolo tak 140l. Robil som subbasy s 15PW5 síce klasické 8 ohm verzia a hralo to celkom uspokojivo, ja som tomu doprial až 155l čistý objem, basreflex bol s velkou plochu až 12 či 13cm vysoká štrbina na celu šírku bedne, bola to dosť almara, ale bol k dispozícii iba zosil CF1000 z výkonom 2*500W/4 ohm na 4ks basákov, tak som chcel s toho vyžmýkať maximum a bola s tým spokojnosť celkom serózne to uhralo aj dedinsky kulturák čí sálu MsKS, no vonku to už bolo o držku, na foklor OK ale na pop/rock kapely to išlo stále na limit možností, satelity boli tesla V6804, neskôr Em delta15+sel d210 budene dvoma kusmi disco 240... no to boli časy...iné...no na tú dobu to hralo celkom silno aj relatívne slušne zvukovo.
Ono platí pravidlo že čím lacnejší repro a slabší zosilňovač resp. príkon, tým väčšia musí byť bedňa aby to bolo zvukovo na basoch uspokojivé. Ďalšie pravidlo je také, že ovbykle repro s väčším priemerom za rovnakú cenu zahrá toho viac na basoch než z menším priemerom samozrejme v adekvátnej bedni.
Za stofku je ťažké niečo radiť také serióznejšie subbasové reprá začínajú okolo 200-250ojro...