Poslední návštěva: Právě je 13 čer 2021 08:20


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 466 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 09:29 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Karlovarský
Všechno k tomu mám, pouze jsem si nebyl jistý, jestli je na to ten mikrofon vhodný.. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 09:39 
Řádný člen

Registrován: 02 pro 2012 15:54
Příspěvky: 891
Kraj: ČR - Liberecký
Je to sice primarne nastrojovy mikrofon, ale dle PDF to zadnej pruser rozhodne neni. A jestli plati tato frekvencni odezva, neni co resit. (od 3-7kHz bude lehce ubirat - do 2dB a pak 8-15kHz pridava, s peakem kolem 4dB na 10k - je to takovej klasickej prubeh kapslovyho mikrofonu).


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 09:44 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 5323
Kraj: SR - Trenčianský
Na základní ověření, zda nemáš otočenou nějakou polaritu, nebo chybu v zapojení to stačí. Že někde na okrajích pásma bude ta charka vypadat trochu jinak není až tak důležitý. Samozřejmě nelze očekávat, že to bude i ve středu přesně kopírovat to, co jsem naměřil já. Tesly maj velký rozptyl parametrů...ale +- by to sedět mělo.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 10:07 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Karlovarský
Ok, tak to bych mohl zvládnout. A bedna se připojuje ke zvukovce přes zesilovač?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 10:24 
Řádný člen

Registrován: 02 pro 2012 15:54
Příspěvky: 891
Kraj: ČR - Liberecký
Ano, jeden vystup do zesilovace, jeden vstup z mikrofonu do vstupu karty. V REWu v nastaveni vyberes idealne ASIO ovladac a nastavis jen ty prislusny kanaly, kam zapojis vyse zminene signaly. Vice zde ve videu na YT.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 10:43 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Karlovarský
Tak super, dneska večer to vyzkouším :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 23:33 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Karlovarský
Provedl jsem nějaký pokus v tom REWu, ale bůhví co jsem to prováděl :lol:

Mimochodem doufám, že tu to vlákno nezasírám, kdyžtak mě zaražte.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018 20:48 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Karlovarský
Nevím zda jsem v tom grafu skutečně něco naměřil, a nebo je to nějaká hovadina (protože ta červená křivka se mi zdá úplně mimo). Ale manželka dneska řekla, že jí to zní podobně jako předešlé Ars 1038. To mě vyburcovalo a připojil jsem je k porovnání. Oproti Tm380 zněly jako nádražní tlampač.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018 21:05 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 5323
Kraj: SR - Trenčianský
Teoreticky si něco naměřit mohl, ale musíš si uvědomit, jak strašně nízké máš rozlišení na ose y. Jeden dílek má 50dB. Zkus to naškálovat tak, aby to bylo třeba po 10dB...a pak bude samozřejmě potřeba vyloučit ještě vliv místnosti, t.j. měřit bezodrazově. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 17 lis 2018 20:42 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Karlovarský
Tak pokus číslo dvě


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 17 lis 2018 21:28 
Uživatelský avatar

Registrován: 12 dub 2014 16:06
Příspěvky: 349
Kraj: ČR - Jihomoravský
Ukaz nastaveni v Preferences/Soundcard a pak okno Measure.
V tvem mereni je, pro zacatek, spatne prubeh Soundcard cal. Ma to byt byt rovna cara, ktera se na koncich bude trochu ohybat. Budto to udelej znovu, nebo jeji aplikaci na mereni zrus v Pref/Soundcard.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 18 lis 2018 20:11 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Karlovarský
Příloha:
pref.jpg

Příloha:
measure.jpg


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 18 lis 2018 20:34 
Uživatelský avatar

Registrován: 12 dub 2014 16:06
Příspěvky: 349
Kraj: ČR - Jihomoravský
Mas asi blbe nastaveni vstupu a vystupu.
Jake mas moznosti v ASIO device?


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 24 lis 2018 01:39 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Karlovarský
Učinil jsem ještě pár pokusů, kalibrace zvukovky mi jako rovná čára nikdy nevyšla, spíš se to vzdáleně podobalo tý křivce mikrofonu z internetu, a samotný měření mi z toho většinou vyjde pěkně rovný, když dám jeden dílek 5 decibelů, tak se to i podobá grafu od Unicorna. No je to zajímavý, ale už na to peču :D

Jinak tady mám nějaký fotky ze stavby.
https://johnycoat.rajce.idnes.cz/TM380/


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 25 pro 2018 20:45 
Řádný člen

Registrován: 10 bře 2013 22:44
Příspěvky: 100
Kraj: ČR - Zlínský
Zatim marne premyslim jestli vyhraje ARN 6604 nebo ARN 226-05. Mozna se rozhodne az si to pustim ale mam zatim jen jednu bednu.
Jinak teda zafrezovavat to ARE je neco priserneho. Zkousel jsem nanecisto metodu ctyr kruznic, ale ve finale stejne zvitezila metoda 'pevna ruka'. Podle cary.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 26 pro 2018 10:15 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1536
Kraj: ČR - Jihomoravský
To Montgomery: díval jsem se na desku výhybky, ta souvislá plocha mědi pod cívkou není dobře, to je závit na krátko. Doporučuju rozříznout plochu pod cívkou na víc malejch dílků. Já dělám raděj cesty než plochy, z tohohle jedinýho důvodu. A nebo zvednout cívku nějakej cm nad desku.

To Tucnak01: Ještě umýt acetonem tu stříbrnou nádheru a je design hotovej...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 26 pro 2018 11:04 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 5323
Kraj: SR - Trenčianský
kodl: Já bych v tom zas tak velkej problém neviděl. Při tolerancích těch měničů to zas nebude tak fatálni...ale já třeba plošný spoje pro výhybky vůbec nepoužívám. Udělám to buď na kus překližky, nebo lexanu, do středu dám kontaktní lištu a hotovo. Tím pádem tyhle věci nemusím vůbec řešit. :)
Obrázek


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 26 pro 2018 11:55 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9536
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Vskutku elegantně a vynalézavě odporné! Gratuluji. Sám proto svoje vlastní výhybky radši nikde moc neukazuju.
Připomenu jen, že je lépe sehnat někde starou překližku lepenou kostním klihem. Novodobé materiály se syntetickými klihy potlačují analogovost.
Na příští srazy můžu pro případné zájemce opět schovávat odřezky šedého elektroizolačního Meduru tl. 4mm. Dobře se s tím dělá. Ještě se hodí mezifázové izolační plácačky z jističů Modeion BL1xxx (obrázek), ale tam je trochu omezující předem daný formát - 205x137mm.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 26 pro 2018 14:08 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Karlovarský
Hm, dělal jsem souvislé plochy, aby výsledný průřez cest byl co největší. Při pročítání různých staveb jsem na tento problém s mědí pod cívkou nikde nenarazil. Tak teď se mi bude špatně spát, dokud to nepředělám :) Jak maximálně široká cesta tedy pod cívkou může být?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 26 pro 2018 15:56 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9536
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Neprožívej to.
Kodl: Nechal jsem se vyprovokovat, vzal jsem první vzduchovou cívku co mi ležela po ruce a připojil k RLC metru. Výsledek? Na sucho 2,808mH, Q=6,88. Podložená deskou cuprextitu 2,808mH, Q=6,88. Vsadím se, že to slyšet nebude.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 466 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group