Poslední návštěva: Právě je 21 srp 2019 20:11


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016 14:39 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4616
Kraj: SR - Trenčianský
Na posluchovou akci ve Streženicích přinesl Scarabeo taky soustavu B&W DM110 na proměření a případný nový návrh výhybky. Měniče se změřili (vzdálenost 1m, referenční osa zvolena os výškáče) a soubory jsem si uložil. Pak se změřila i celková osová charka soustavy. Při pohledu na ní jsme usoudili, že nemá význam se s tím zaobírat a o moc lépe to už hrát nebude...no nějak mi nedalo se na ty soubory nepodívat a nepohrát si s tím...
Co bych o tom celým řekl na základě toho, co jsem naměřil? V první řadě to, že soustava není nijak odbytá, naměřená celková chára byla velmi pěkná (doložil bych obrázkem, no nemůžu ho najít) a i bassreflex je naladěn velmi rozumně. Škoda akorát těch nezapuštěných měničů a hranaté ozvučnice. Pochválit musím středobas, se kterým lze velmi dobře pracovat, je velmi dobře tlumen a nemá defacto žádný defekty na charce. Taky po směrovostní stránce je perfektní. Tak nějak si představuju reproduktor. Ostatně je to vidět i na jeho naměřených směrovkách. Trochu hůř je na tom výškáč. Je tam dvojí impedanční hrb - první na 900Hz, což je fajn. No druhý se nachází na 2500Hz a způsobuje propad na charce - vzhledem k dělicí frekvenci to sice až tak nevadí, no komplikuje to výhybku.
Udělal jsem i nový návrh. Kdyby se náhodou někdy Scarabeo moc nudil a neměl kam strkat peníze, tak ji může zkusit. :lol: Vzhledem k tomu, že se jedná o bedny, které jsou už v základu patrně udělané docela dobře, tak jsem novou výhybku pojal trochu složitější - nesnažil jsem se jí za každou cenu zjednodušit. Určitě se zde vyskytne nějaký dotaz na směrovky. Tu rovnou napíšu, že žádný směrovky nebudou a tím pádem nebude ani žádný odbavování se nad tím, jak je to s kalotou ve dvoupásmu na hovno. Že je to na hovno já vím i bez toho, ale nikdo tam určitě žádný trychtýř strkat nebude. :D Takže výhybka laděna pro 0° a na ostatní kašlu - nic extra tam nikdo nevymyslí. Je jedno, kam to celý posunu, ty problémy zůstanou, protože je to prostě 7+1, kde ta 1" kalota nemá ty směrovky opravdu nic moc.
No a na závěr obrázky: Směrovky středobasu (0-90° po 15°), směrovky výšky (stejným způsobem), celková chára pro 0° (simulace), impedance (simulace), schema výhybky.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016 15:54 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7986
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Původně v té jednoduché tovární výhybce byly nějaké bipoláry a piditlumivečky, myslím že s feritovým jádrem. Jak moc se to změnilo nebo nezměnilo po výměně za svitky a vzduchové tlumivky, to ví jen Scarabeo. Řešilo se to tu před časem.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016 23:08 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1241
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Je to tak jak píše ransom. Staré scvrklé bipoláry a malinká cívka s magnetem pro středobas vyměněny za svitky a vzduchové cívky Byl tam poté opravdu výrazný posun směrem nahoru.
Přiznám se, že jsem byl zprvu ve Streženicích trochu zklamán , že už s tím nic víc nepůjde.
Na druhou stranu , ale vlastně rád protože se mi zdálo že to nehraje snad vyloženě nějak špatně.
Manželce jsem musel před Streženicemi slíbit, že ze 110 nebudu nic dělat. Protože jí ty bedny vyhovují tak jak jsou. Ona trochu nedoslýchá, tak jí odladěné bedny na poslech TV moc nevyhovují no....
Tak jsem pak dostal takový šílený nápad, že to budou jediné mé bedny které budou mít dvě výhybky. I kdybych měl tu druhou dát do kastlíku zvenčí abych tím neužíral objem bedny.
TLU v každém případě Ti za vše moc děkuju. ;) je to pro mě velké překvapení.
Díky tobě jsem si už odpověděl sám pro sebe na otázku zda je lepší dvoupásmo s tlakovým driverem nebo třípásmo s kalotou.
Teď mi tedy ještě zbývá zjistit jestli jsou DM 110 lepší s tovární výhybkou nebo tou z tvé dílny.
Už jsem myslel, že nebudu chvíli nic dělat. No už ale úplně vidím ten přepínač Bowers & Wilkins / TLU. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016 06:58 
Řádný člen

Registrován: 06 led 2014 11:42
Příspěvky: 176
Kraj: ČR - Ústecký
...a jak zní Tvá odpověď ? :-)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016 09:48 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1241
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Obě soustavy hrají velmi dobře. Každá z nich má asi nějaké své přednosti.Pro mě je ale vítěz URS.Celkově je pro mě jejich zvuk příjemnější. Přesto to ale vůbec neznamená,
že by Totemy byly špatné.To jistě ne. ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016 16:24 
Řádný člen

Registrován: 06 led 2014 11:42
Příspěvky: 176
Kraj: ČR - Ústecký
O.K., mě jen zajímalo Tvé vnímání rozdílu mezi kalotou a driverem obecně...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016 21:00 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1241
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Já bych si tu nerad nějak naběhnul. :D
Určitě nedokážu popsat odborně nějaký přesný rozdíl mezi kalotou a driverem a ani se o to nechci pokoušet.
Tak se pokusím alespoň vlastními slovy.
Totem : dokáže zahrát nižší tóny - oproti URS reprák s obrovským magnetem a oproti URS mnohem větší objem - sloupové provedení.Někdy dokáže výrazněji podat střední pásmo ale nevím jistě jestli lépe? Ve výškách trochu pokulhává za URS nevím jak by to bylo z driverem Fane ?
URS :
Nejdou možná tak nízko jako Totem, ale i tak velmi dobré. Hlavně vzhledem k velikosti regálů. Trochu jsem zredukoval tlumení a i to se celkem pozitivně projevilo a ještě budu něco zkoušet.
Středy velmi přirozené a příjemné a taktéž výšky.
Když bych se pokusil to vše přeci alespoň nějak shrnout.Tak mi prostě přijde , že Totemy mají na rozdíl od URS někdy jakoby "slitý nebo smrsklí zvuk".


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 01:10 

Registrován: 01 pro 2012 17:16
Příspěvky: 221
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Zajímavé,jaký je osazení té modifikace T100? SPH255+Dexon BRX25?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 07:21 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4616
Kraj: SR - Trenčianský
Ve 35L regálech samozřejmě nepředvede ten DC250-8 na basech zdaleka všechno, co umí. V tomhle bude mít pochopitelně Totem navrch. U 70L sloupové verze však už tenhle rozdíl patrný nebude. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 10:13 
Řádný člen

Registrován: 06 led 2014 11:42
Příspěvky: 176
Kraj: ČR - Ústecký
Scarabeo, mě jen zajímalo Tvoje vnímání rozdílu mezi kalotou a driverem vzhledem k tomu, že je máš vedle sebe. Když jsem přivezl domů první Totemy, tak jsem už staré bedny neměl, takže jsem neměl možnost řádně porovnat. Toť vše :-)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 12:48 
Řádný člen

Registrován: 02 pro 2012 15:54
Příspěvky: 721
Kraj: ČR - Liberecký
Pak tu ještě ale mame kaloty s nejakym vhodnym, decentne vypadajicim zvukovodem (aka trychtyrem :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 14:46 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1241
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Mirku jo a je možný tam dát driver Fane s ním by to mělo být prý lepší.
Basinga : prostě pro mě tedy kalota bez trychtýře hraje líp. ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 17:08 

Registrován: 01 pro 2012 17:16
Příspěvky: 221
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Právě stavím TWR s CD131 tak jsem zvědav jaké to bude oproti tomuhle:DJsou to Sony ss e 620.Značku Sony nemusím ale tohle se jim docela povedlo :D


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 21:53 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1241
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Měl jsem dost podobně vypadající Pioneery. Myslím, že nějaký rozdíl tam asi určitě bude. :D
TLU jak budou výhybky, tak napíšu jak to hraje.Kdyby to náhodou bylo dobrý, tak se pak srovnáme jo ? :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 22:22 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4616
Kraj: SR - Trenčianský
Ty už ses se mnou srovnal víc, než dost. Tohle jsem Ti spíš dlužil já. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 17 zář 2016 12:12 
Řádný člen

Registrován: 06 led 2014 11:42
Příspěvky: 176
Kraj: ČR - Ústecký
Scarabeo, nesháníš tohle?

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... nac-repro/


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 17 zář 2016 20:39 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1241
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
TLU,tak tedy ještě jednou opravdu moc děkuju. ;) Pokud bychom se někde výhledově viděli,tak to ale jěště trochu proberem....Můžu třeba donášet pivo. ;)
Basinga: vypadá to dobře, ale docela by mě lálakla i možnost přepínání zesíků.Jak psal Ransom. ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 17 zář 2016 21:15 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7986
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Basinga: To není přepínač ale připínač. Z blbosti tím můžeš připojit všechny repráky naráz, ať se zesilovač třeba posere. Při porovnávání je ale potřeba přepnout z jednoho směru na druhý a při přepínání zesilovačů nesmí za žádných okolností dojít ke spojení výstupů navzájem.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 18 zář 2016 10:10 
Řádný člen

Registrován: 06 led 2014 11:42
Příspěvky: 176
Kraj: ČR - Ústecký
Určitý stupeň inteligence pro obsluhu je nutný :P .


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: DM110 pro Scarabea
PříspěvekNapsal: 18 zář 2016 10:31 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7986
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Já třeba jsem tak moc inteligentní, že se za to někdy před prostými lidmi stydím.
Ale kolik už jsem toho z blbosti odprásknul!

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Naposledy upravil ransom dne 18 zář 2016 10:53, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group