Poslední návštěva: Právě je 05 srp 2020 09:14


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 637 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 21 dub 2020 22:28 

Registrován: 03 led 2020 19:30
Příspěvky: 51
Bydliště: Mokrá Lhota Benešov
Kraj: ČR - Středočeský
Co se týká reprobeden od Yamahy tak jsem žádný dobrý neslyšel tedy v normální cenové kategorii.Měl jsem kdysi obchod a prodával jsem Yamahu Rotela a jiné značky.Yamaha má slušné receivery ale není to hifi ale staré zesiky m60 m55atd hrají špičkově ale to jsou 80-90léta.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 21 dub 2020 22:31 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4982
Kraj: SR - Trenčianský
Tak je to bezmála 40 let starej pekáč. To, že je opravovanej vůbec nic neznamená...záleží jen, jak byl opravovanej. Já mám auto z roku 1990, kde už byla opravovaná automatická převodovka. Je to důvod nekoupit ho?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 22 dub 2020 07:45 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4623
Bydliště: Čerčany
Kraj: ČR - Středočeský
Lada5: Telsat? Jinak je to typická dojmologie prodejce, co si vezme na krám dva AV receivery. Stereofonní zesilovače od Yamahy (série AX) jsou hifi naprosto mimo jakoukoliv diskusi. Naopak, ty AV receivery jsou srágory nevídané.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 22 dub 2020 14:25 
Uživatelský avatar

Registrován: 14 úno 2019 22:05
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Vysočina
laminat píše:
Lada5: Telsat? Jinak je to typická dojmologie prodejce, co si vezme na krám dva AV receivery. Stereofonní zesilovače od Yamahy (série AX) jsou hifi naprosto mimo jakoukoliv diskusi. Naopak, ty AV receivery jsou srágory nevídané.


Tak jsem ze zvědavosti kouknul na výše zmiňovaný Telsat a tohle jsme našel
https://www.telsat.cz/e-shop?/NORDOST-FREY-2-repro-3m
79.290,- Kč za 2x3m reproduktorového kabelu? To je metr za 13.215,- Kč.
Jistě chyba v desetinné čárce ...
Tak aspoň, že - Cena již zahrnuje zákonný recyklační poplatek :-)
Dále se mimo jiné píše - ... virtuální vzduchové dielektrikum ... to je sakra co?
A vše končí větou - Použití konzistentních technologií a materiálů v sérii NORSE 2 vám umožňuje snadno vytvořit koherentní kabelové řešení, maximalizující hudební výkon vašeho systému.

Tak, já jsem včera navštívil místní elektru a pro připojení repro vybral 2x5m kabelu CYSY 4x2,5mm v ceně 32,- Kč/m.
Věřím, že zkroucením dvou a dvou žil na koncích kabelů vznikne dostatečně konzistentní a koherentní kabelové řešení pro můj hudební systém. :-)

_________________
Hanz-x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 22 dub 2020 14:33 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4623
Bydliště: Čerčany
Kraj: ČR - Středočeský
Přesně kvůli takovýmhle kecům jsem musel obchod s elektronikou po dlouhých letech opustit, protože jsem už odmítal jet na téhle vlně keců na jedné straně, čínských sraček na druhé a neexistujícího normálního hifi mezitím. Nordost naštěstí nevyrábí žádné koherentně-konzistentní elektrické lokomotivy, které by zvyšovaly kvalitu přepravy kontejnerů mazi Hamburkem a Prahou na ezoterické bázi.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 22 dub 2020 15:38 
Řádný člen

Registrován: 03 lis 2018 19:21
Příspěvky: 65
Bydliště: Vsetín
Kraj: ČR - Zlínský
To- HanzX Věř tomu, že i kabely za bezmála 80tis mají své kupce, když jim k tomu podáš tu správnou omáčku.
Možná, že kdyby takovým nakukal, že mají reprosoustavy před východem slunce pomatlat hovnama,
, čímž dramaticky zlepší zvuk v celém pásmu, tak by se jich taky pár chytlo. Přestalo by i smrdět :-D

_________________
Technics sl pg 470A, Cambridge audio dac magic 100, BVA a300se, LSM, URS3100


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 22 dub 2020 15:53 
Řádný člen

Registrován: 18 úno 2016 00:03
Příspěvky: 1895
Bydliště: Slovakistan
Kraj: SR - Trenčianský
Ľudskú tuposť pekne ilustrujú diskusie pod článkami az247.cz
To je neskutočné, koľko hlupákov naletí a uveria... :(


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 22 dub 2020 22:34 

Registrován: 03 led 2020 19:30
Příspěvky: 51
Bydliště: Mokrá Lhota Benešov
Kraj: ČR - Středočeský
40let starej pekáč ale blbě opravenej.Hraje každej kanál jinak


Naposledy upravil lada5 dne 23 dub 2020 21:55, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 22 dub 2020 22:56 

Registrován: 03 led 2020 19:30
Příspěvky: 51
Bydliště: Mokrá Lhota Benešov
Kraj: ČR - Středočeský
Nevím co sem pletete nějakej telsat.My jsme museli mít na krámě v té době hodně široký sortiment od značky kterou jsme prodávaly.Jinak bychom to zboží nedostaly mimochodem jsme prodali i Nautilusy asi jedny z prvních u nás a prodával jsem Dudka Shan Sněhuláky atd.taky asi jeden z prvních a tehdejší levnější ax od Yamahy proti tomu byly čajíčky.Receivery byly všechny slabší ale po revoluci to bylo pro spoustu lidí něco jako z jiného světa,hrozný byly technicsy ale kvalitní věci byly pro normální lidi příšerně drahý.Jo a všechno co jsme měly na obchodě jsme museli zaplatit cash abychom měli lepší cenu a jinak do 30 dnu zaplatit.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 23 dub 2020 06:19 
Uživatelský avatar

Registrován: 14 úno 2019 22:05
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Vysočina
angelo02 píše:
To- HanzX Věř tomu, že i kabely za bezmála 80tis mají své kupce, když jim k tomu podáš tu správnou omáčku.
Možná, že kdyby takovým nakukal, že mají reprosoustavy před východem slunce pomatlat hovnama,
, čímž dramaticky zlepší zvuk v celém pásmu, tak by se jich taky pár chytlo. Přestalo by i smrdět :-D


Já tomu věřím, že se někdo takový najde, myslím na ty kabely, na ten rituál před východem slunce nevím, ale asi taky ... :-)
Jenom to prostě nechápu!!

_________________
Hanz-x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 23 dub 2020 06:22 
Uživatelský avatar

Registrován: 14 úno 2019 22:05
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Vysočina
lada5 píše:
Nevím co sem pletete nějakej telsat.My jsme museli mít na krámě v té době hodně široký sortiment od značky kterou jsme prodávaly.Jinak bychom to zboží nedostaly mimochodem jsme prodali i Nautilusy asi jedny z prvních u nás a prodával jsem Dudka Shan Sněhuláky atd.taky asi jeden z prvních a tehdejší levnější ax od Yamahy proti tomu byly čajíčky.Receivery byly všechny slabší ale po revoluci to bylo pro spoustu lidí něco jako z jiného světa,hrozný byly technicsy ale kvalitní věci byly pro normální lidi příšerně drahý.Jo a všechno co jsme měly na obchodě jsme museli zaplatit cash abychom měli lepší cenu a jinak do 30 dnu zaplatit.


Ok.
A co to tedy bylo za krám?
Myslím obchod.
Telsat sem pleteme proto, že to téma Laminat nadhodil a mají fakt zajímavý sortiment. :-)

_________________
Hanz-x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 23 dub 2020 08:37 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4982
Kraj: SR - Trenčianský
Chlapi, nemám nic proti rozvíjení debaty na tohle téma...ale pokud je to možné, založte k tomu thread někde v sekci pokecu. Tady by bylo vhodné mít spíš informace k URS3100.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 23 dub 2020 21:47 

Registrován: 03 led 2020 19:30
Příspěvky: 51
Bydliště: Mokrá Lhota Benešov
Kraj: ČR - Středočeský
Jo omlouvám se nechal jsem se unést je to mimo téma,obchod TVAV ale už je dlouho zrušenej.Kabely jsme prodávali normální cinch max do 500 bandridge apod.repro kabely jamo nic drahýho.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 23 dub 2020 23:33 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4623
Bydliště: Čerčany
Kraj: ČR - Středočeský
TVAV v Podolí?

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2020 09:31 
Uživatelský avatar

Registrován: 14 úno 2019 22:05
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Vysočina
Ahoj,

možná zase řeším "zbytečnosti", ale zeptám se. :-)
Fastony na výhybce a kabelech k reproduktorům ... pájíte, nebo krimpujete, nebo je to fuk?

_________________
Hanz-x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2020 09:33 

Registrován: 29 pro 2017 11:19
Příspěvky: 84
Bydliště: Okr. Litoměřice
Kraj: ČR - Ústecký
:P
Krimpovat a zapájet.
;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2020 09:42 
Uživatelský avatar

Registrován: 14 úno 2019 22:05
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Vysočina
Drasta59 píše:
:P
Krimpovat a zapájet.
;)


Super, dík. :-)
Ale ... když si tedy před akcí pocínuji kabely, tak to pořádně nejde krimpovat.
A když si před tím kabely nepocínuji, tak sice krimpování proběhne, ale už to zase pořádně nepropájím.
Otázka je, jestli kombinace metod přinese součet výhod, nebo nevýhod. :-)

_________________
Hanz-x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2020 09:50 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1564
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Pokud máš kleště tak je podle mě už pájení zbytečné. Cínu jen malinko aby to drželo a pak krimplovat. Když mi kámoš půjčil kleště tak jsem krimploval. Když jsem je neměl tak jsem jen pájel. Podle mě je to jedno. Nakonec jsem došel k tomu, že to nejsou spoje které bych chtěl každý den několikrát rozpojovat, takže pájím na přímo. Příjde mi to nejlepší a nejjednodušší.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2020 10:00 
Uživatelský avatar

Registrován: 14 úno 2019 22:05
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Vysočina
scarabeo píše:
Pokud máš kleště tak je podle mě už pájení zbytečné. Cínu jen malinko aby to drželo a pak krimplovat. Když mi kámoš půjčil kleště tak jsem krimploval. Když jsem je neměl tak jsem jen pájel. Podle mě je to jedno. Nakonec jsem došel k tomu, že to nejsou spoje které bych chtěl každý den několikrát rozpojovat, takže pájím na přímo. Příjde mi to nejlepší a nejjednodušší.


Ptal jsem se právě proto, jestli si mám koupit, nebo půjčit kleště.
Případně, že se dozvím, že jenom tahle jediná metoda je správná.
Takže to propájím a vyřízeno. :-)

_________________
Hanz-x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2020 10:15 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4982
Kraj: SR - Trenčianský
Nejlepší je fastony nepoužívat. Kdo je použije, stačí krimpovat. Lisovaný spoj je lepší, než pájený.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 637 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: rotan, zdeno a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group