Poslední návštěva: Právě je 17 pro 2018 01:53


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 07:57 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7621
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Montgomery: A jak ti to hraje?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 08:33 
Řádný člen

Registrován: 08 kvě 2013 18:01
Příspěvky: 1927
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Montgomery:
A kterou verzi máš? 4 ohmy, 8 ohm, s kompenzací baffle-step nebo bez?

_________________
Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 08:40 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 56
Kraj: ČR - Karlovarský
Na nízkou hlasitost bych zvuk popsal jako velice příjemný, s poměrně hřmotnými basy, ale přijde mi, že teprve na vyšší hlasitosti se ukazuje, jak výborná ta kombinace Mirage a Are5808 je. Problém je, že zatím bydlíme v bytě, a mám strach tomu dát trochu grády (četl jsem, co dokáže udělat se sousedskými vztahy T-365 :) )

Akusta: Stavěl jsem to schéma hned v prvním příspěvku na první stránce, tedy 4 ohmy s kompenzovaným baffle-stepem, pokud se nemýlím.

Mám doma mikrofon AKG P-170 Perception, tak jsem přemýšlel, jestli by se s jeho pomocí nedala ověřit správnost konstrukce. Jsem totiž od přírody paranoidní :D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 09:22 
Řádný člen

Registrován: 02 pro 2012 15:54
Příspěvky: 650
Kraj: ČR - Liberecký
Neni nic jednodussiho nez koupit kabel XLR-XLR, pichnout to do nejaky zvukovky, co ma zaroven phantomovy napajeni (napr. muj oblibenej a levnej Behringer UMC204HD), mikrak dat do nakyho stojanu za 4 stovky, pustis REW a zmeris si to :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 09:29 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 56
Kraj: ČR - Karlovarský
Všechno k tomu mám, pouze jsem si nebyl jistý, jestli je na to ten mikrofon vhodný.. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 09:39 
Řádný člen

Registrován: 02 pro 2012 15:54
Příspěvky: 650
Kraj: ČR - Liberecký
Je to sice primarne nastrojovy mikrofon, ale dle PDF to zadnej pruser rozhodne neni. A jestli plati tato frekvencni odezva, neni co resit. (od 3-7kHz bude lehce ubirat - do 2dB a pak 8-15kHz pridava, s peakem kolem 4dB na 10k - je to takovej klasickej prubeh kapslovyho mikrofonu).


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 09:44 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4345
Kraj: SR - Trenčianský
Na základní ověření, zda nemáš otočenou nějakou polaritu, nebo chybu v zapojení to stačí. Že někde na okrajích pásma bude ta charka vypadat trochu jinak není až tak důležitý. Samozřejmě nelze očekávat, že to bude i ve středu přesně kopírovat to, co jsem naměřil já. Tesly maj velký rozptyl parametrů...ale +- by to sedět mělo.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 10:07 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 56
Kraj: ČR - Karlovarský
Ok, tak to bych mohl zvládnout. A bedna se připojuje ke zvukovce přes zesilovač?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 10:24 
Řádný člen

Registrován: 02 pro 2012 15:54
Příspěvky: 650
Kraj: ČR - Liberecký
Ano, jeden vystup do zesilovace, jeden vstup z mikrofonu do vstupu karty. V REWu v nastaveni vyberes idealne ASIO ovladac a nastavis jen ty prislusny kanaly, kam zapojis vyse zminene signaly. Vice zde ve videu na YT.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 10:43 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 56
Kraj: ČR - Karlovarský
Tak super, dneska večer to vyzkouším :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018 23:33 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 56
Kraj: ČR - Karlovarský
Provedl jsem nějaký pokus v tom REWu, ale bůhví co jsem to prováděl :lol:

Mimochodem doufám, že tu to vlákno nezasírám, kdyžtak mě zaražte.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018 20:48 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 56
Kraj: ČR - Karlovarský
Nevím zda jsem v tom grafu skutečně něco naměřil, a nebo je to nějaká hovadina (protože ta červená křivka se mi zdá úplně mimo). Ale manželka dneska řekla, že jí to zní podobně jako předešlé Ars 1038. To mě vyburcovalo a připojil jsem je k porovnání. Oproti Tm380 zněly jako nádražní tlampač.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018 21:05 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4345
Kraj: SR - Trenčianský
Teoreticky si něco naměřit mohl, ale musíš si uvědomit, jak strašně nízké máš rozlišení na ose y. Jeden dílek má 50dB. Zkus to naškálovat tak, aby to bylo třeba po 10dB...a pak bude samozřejmě potřeba vyloučit ještě vliv místnosti, t.j. měřit bezodrazově. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 17 lis 2018 20:42 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 56
Kraj: ČR - Karlovarský
Tak pokus číslo dvě


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 17 lis 2018 21:28 
Uživatelský avatar

Registrován: 12 dub 2014 16:06
Příspěvky: 307
Kraj: ČR - Jihomoravský
Ukaz nastaveni v Preferences/Soundcard a pak okno Measure.
V tvem mereni je, pro zacatek, spatne prubeh Soundcard cal. Ma to byt byt rovna cara, ktera se na koncich bude trochu ohybat. Budto to udelej znovu, nebo jeji aplikaci na mereni zrus v Pref/Soundcard.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 18 lis 2018 20:11 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 56
Kraj: ČR - Karlovarský
Příloha:
pref.jpg

Příloha:
measure.jpg


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 18 lis 2018 20:34 
Uživatelský avatar

Registrován: 12 dub 2014 16:06
Příspěvky: 307
Kraj: ČR - Jihomoravský
Mas asi blbe nastaveni vstupu a vystupu.
Jake mas moznosti v ASIO device?


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM380"
PříspěvekNapsal: 24 lis 2018 01:39 

Registrován: 16 kvě 2017 08:23
Příspěvky: 56
Kraj: ČR - Karlovarský
Učinil jsem ještě pár pokusů, kalibrace zvukovky mi jako rovná čára nikdy nevyšla, spíš se to vzdáleně podobalo tý křivce mikrofonu z internetu, a samotný měření mi z toho většinou vyjde pěkně rovný, když dám jeden dílek 5 decibelů, tak se to i podobá grafu od Unicorna. No je to zajímavý, ale už na to peču :D

Jinak tady mám nějaký fotky ze stavby.
https://johnycoat.rajce.idnes.cz/TM380/


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: lakatospejlos a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group