Poslední návštěva: Právě je 26 srp 2019 02:25


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 02:44 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
Cavte borci,
chcel by som sa opytat aky box navrhujete pre dva subwoofery Alpine SWR 1222D,uzavreta alebo bassreflex?
Teraz ich mam v uzavretej ozvucnici a nehraje to moc dobre,pri vyssej hlasitosti subwoofery ako keby nestihaju a maju zly zvuk .

Presna specifikacia :
http://support.alpine-usa.com/products/ ... -1542D.PDF

Napojene su na zosilnovac ESX Signum 2000D .

Dakujem.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 08:50 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7993
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Nenapsal jsi nic o velikosti té uzavřenky. Přímo v tom datasheetu máš doporučené uzavřené i basreflexové boxy, včetně ladění basreflexu.
0,85ft3 je nějakých 24 litrů, čili 48 litrů pro dva kusy.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 10:34 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
Objem tej uzavrenky som nepocital...ja som ju nerobil .Ked som to dostal už to tak bolo.
Vnutorne rozmery sú: 16x38x32x41 sirka boxu je71 cm .
Je to klasicka konstrukcia do auta kde je jedna strana skosena do uhla.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 10:43 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7993
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Bez obrázku z těch rozměrů nikdo nebude rozumný. Objem hranolu snad spočítáš, ne? Učili jsme se to někdy v šesté třídě.
To má pro každý reprák samostatnou komoru?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 11:03 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
Pridal som prilohu v akom tvare je robeny box.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 11:12 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 758
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
to čo si dal su vonkajšie rozmery ? aka je hrubka dosky ? sú oba reproduktory v jednom spoločnom priestore alebo oddelené prepážkou ?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 11:15 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
Vsetko je napisane vyssie....rozmery su vnutorne.a je to rozdelene prepazkou.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 11:29 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 758
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
Pardon, nevšimol som si že to sú vnútorne rozmery

takže objem je cca 86 L ? ak rátam správne pre obe kusy - teda 43L pre jeden


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 11:54 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 758
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
.


Naposledy upravil mereksk dne 11 úno 2018 12:11, celkově upraveno 2

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 11:58 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
Dorobit bassreflex neni problem .Vies aj aky dlhy?a aky priemer?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 12:03 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 758
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
EDIT prave som si všimol že tam mam chybu pri zadavaní TSp, preto som predchadzajuce spravy editoval . Používaš to v akom zapojení ? cievky seriovo alebo paralelne ?


Naposledy upravil mereksk dne 11 úno 2018 12:12, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 12:10 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
Zapojenie je na 2ohm.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 12:26 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 758
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
reproduktor je dvojcievkovy - tie zapajaš ako ? paralelne ? a potom oba reproduktory tiež ? alebo ako


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 12:33 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
Nechapeme sa asi. Kazdy reproduktor ma 2cievky po 2 ohm.mozes ho prepojit bananikmi aby mal 1 ohm alebo 4 ohm.kedze ja mam dva subaky kazdy ma 4 ohm a su spojene = dokopy maju 2ohm impedanciu.

Ako som pisal vyssie impedancia do zosilovaca je 2 ohm.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 12:49 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
mereksk píše:
EDIT prave som si všimol že tam mam chybu pri zadavaní TSp, preto som predchadzajuce spravy editoval . Používaš to v akom zapojení ? cievky seriovo alebo paralelne ?


Myslím ze aj Fs bolo ine...malo byt 28Hz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 12:52 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 758
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
Trocha som bojoval z programom a detmi ktoré ma tu dosť vyrušovali tak sa ospravedlňujem za to že mi to trvalo a musel som to 3 krát prerabat. Už by to malo byť ok. Tak teda tu su simulácie toho ako to máš teraz a toho ako odporúča výrobca pri použití BR ( objem cca 50L - ladenie 28HZ) Nech som skúšal čokoľvek rozumne dobre mi to teda nijak nevychádzalo.

Bassreflex k tomu reproduktoru vôbec nie pri akomkolvek objeme a ladení tak vzniká hrb jak svina. Pri closed 43L tam je hrb 4,7db na 45hz.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018 18:43 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
Diky za grafy ale ja sa tomu moc nerozumiem.
Co znamena ten hrb pri 45Hz?

Ako potom moze vyrobca odporucit box aj closed aj vented ked oba su na pi.. ? :D

Teraz do toho tlacim mozno 500W RMS a pri niektorych typoch bassou to znie ako kebyze ten reprak to nezvlada zahrat a je pocut skor take tlcenie.

Vsimol som si ze je to v pripade ked sa membrana repraku pohne smerom dozadu ked ide z kludu alebo jemneho kmitania.

Dik


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 13 úno 2018 21:03 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 758
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
Na pi.. z hľadiska vyrovnaného posluchu, no výrobcovia auto "hifi" to takto bežne robia , subw. búcha hlasnejšie, čo tam potom že hlavne len na niektorých frekvenciách, pri napr. db.drag je to takpovediac žiaduce no na kvalitnejší posluch nie. Pri tomto reproduktore ale nepomôže iní objem alebo bassreflex- . Možno box typu bandpass ale z tým sa zaoberať teraz nebudem keďže takto na diaľku ....a ani nemám moc času, jedine že by chcel niekto iní. Myslím si ale že to čo opisuješ je možno spôsobene niečim iným.

Možno už ide na hranici samotný zosilňovač.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 13 úno 2018 21:12 

Registrován: 11 úno 2018 02:33
Příspěvky: 13
Kraj: SR - Bratislavský
Asi som nasiel chybu ktora sposobovala ten problem pri vyssej hlasitosti.
Na zosilnovaci sa da nastavovat od 0.2 V do 9V RCA Input,ked to prepisknes tak to dava strasne vela Volt na vystupe pre repro a potom repro nestihaju .

Je mi to docela divne ze tie subwoofery idu na polovicny vykon a tam je asi aj ich hranica.Ked zvysim input voltaz alebo sa prida co i len minimum na bass booste na 75-80% hlasitosti tak zacne tzv. klipping ze subak to proste nestiha hrat a zacne buchat.

Kazdy ma podla specifikacie 500W RMS x2= 1000W RMS vykonu a aktualne tam ide cca 400-450W RMS vykonu zo zosilnovaca.

Myslel som ze tie repro budu kvalitnejsie alebo lepsie povedane znesu viac vykonu ako polovicu.

No mozno bude aj chyba inde...co si otom myslis ty??

Dakujem.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer box pre 2 subwoofery
PříspěvekNapsal: 14 úno 2018 06:33 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 758
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
Píšeš že aktualne do nich puštaš cca 400-450W - a toto nejako meriaš alebo podla čoho to usudzuješ ?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group