Poslední návštěva: Právě je 16 úno 2019 17:21


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 29 zář 2009 20:36 

Registrován: 01 úno 2009 15:44
Příspěvky: 26
Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti (po zvukové stránce) se zesilovačem Transiwatt 140 Studio? Je lepší, než třeba Tesla AZS 222?
Díky za rady.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 30 zář 2009 01:53 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6247
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
Záleží z jakého hlediska to budeš brát. Když se nebudeme koukat na výkon, který má TW dvojnásobný, tak ve výchozím stavu bude asi TW hrát o něco lépe. Záleží v jakém je stavu. Když se AZS potuní pak mi přijde o něco lepší. Každopádně oba jsou to staré stroje a potřebují servis i když jim navenek zdánlivě nic není.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 06 říj 2009 13:41 
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2008 08:35
Příspěvky: 738
Bydliště: Havířov
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zdravim, mám problém s TWM 140, ve zvuku se problém v podstatě neprojevuje, ale příliš hřejou 3 usměrňovací diody u zdroje, tak samo výkonové odpory u koncáků na levém kanálu vyloženě pečou.. vim že jimi prochází velké proudy hned po zapnutí a že "topit" mají, ale je to až moc... Koncový stupeň je jinak trvale studený na obou kanálech. Schéma jsem sice už našel, ale není kompletní, jediné, co jsem podle něho zjistil , že na kanále, kde odpory hodně topí je zhruba to poloviční napětí, na druhém, kde ale odpory jenom hřejou je o dost vyšší... Mělo by být cca 30V a je tam 42V. Abych se mohl pustit dál do proměřování, chybí mi schéma s kompletní tabulkou hodnot. V mém schématu jsou sice měřící body zaznačeny, ale hodnoty k nim nejsou. Měl by prosím někdo kompletní schéma, které by byl ochotný poskytnout?

_________________
Zesy: Proton AA-1150+P-1100, Dual CV 1462, NAD 912, Transiwatty
Bedny: VA Bear Towers, [ARS 844, 1058, 821], RRR S-30B, RFT B3010, Totem 70
Suby: ARN 312, ARN 930
Ostatní: DRM 540, DVD 3910, DCD 715, CT 1462, SM 260, NC 500


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 06 říj 2009 18:12 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6247
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
Máš dva shodné koncové stupně. eden je funkční, druhý ne. Co ti brání abys vzal měřák a oba porovnal? To je přece totéž jako bys to měl na papíře.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 06 říj 2009 19:44 
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2008 08:35
Příspěvky: 738
Bydliště: Havířov
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Asi jsem to málo zdůraznil, na levym se abnormálně hřejou ty 2 výkonové odpory takže už tam logicky musí být někde problém přestože to ukazuje tu polovinu napětí, která tam má být a pravý sice nehřeje, ale není normální, aby na něm bylo 42V, když tam má být alespoň o 10 míň, když jasně píšou 1/2 napětí co je za zdrojem... Víc hodnot v tom schématu neni kde porovnat. Tak kde mám ten funkční konec, podle kterého bych to mohl porovnat? Ty usměrňovací diody už jsem vytáhl a proměřil, jsou dobry, tak jsem je pořádně očistil, i tu část desky, kde byly, dal jsem na ně novy matky a dal zpět, tam už teď žádný přechoďák nebude...

_________________
Zesy: Proton AA-1150+P-1100, Dual CV 1462, NAD 912, Transiwatty
Bedny: VA Bear Towers, [ARS 844, 1058, 821], RRR S-30B, RFT B3010, Totem 70
Suby: ARN 312, ARN 930
Ostatní: DRM 540, DVD 3910, DCD 715, CT 1462, SM 260, NC 500


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 10 říj 2009 23:37 
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2009 07:12
Příspěvky: 382
Bydliště: Luhačovice
Kraj: ČR - Zlínský
Ten kanál, z jehož odporů 150R se kouří má proražený KU611 nebo KC507, který je s ním zapojen v Darlingtonově zapojení. Pochopitelně je třeba zkontrolovat i koncové tranzistory, ale pokud ještě nelítají pojistky, vypadá to, že budou dobré. Výjimkou nebyly ani KU611, proseklé kolektorem přes slídu na kostru /na ten plech/.
Funkční konec bude nejspíš ten, jehož odpory hřejí mírně, "středové" napětí na plusu výstupního elytu je okolo 30-34V. Pokud náhodou nezesiluje nebo málo, zaměř se na elektrolyty, které se nacházejí poblíž zdrojů tepla, budou vyschlé. Všechny axiální elektrolyty typu TE986-988 je možno nahradit "modrými" axiálními elyty Tesla TF010-011 /220uF-63V a 220uF-40V/ k dostání buď v Tipě nebo u Denkla.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 12 říj 2009 08:18 
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2008 08:35
Příspěvky: 738
Bydliště: Havířov
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Díky moc, jak zas bude chvilka klidu, pustim se do toho dál... KU 611 jsem našel doma, kdyby byl špatný, KC 507 mají v nabídce v Elfaxu, který mám za rohem, jenom ty kondy jsem zatim nenašel v té Tipě, možná jsem jenom málo hledal, nebyl moc čas, tak zkusim znovu, typ jsem si opsal. Stejně první je řeba to proměřit, pak kupovat a shánět.

Ještě jeden dotaz bych ale měl... Ta filtrace 4G když je dobrá, tak asi nemá žádný význam kupovat hned náhradní, ale co třeba ty koncové trandy? Neuvažuju teď o nějaké souvislosti s tim topením, jenom mě napadlo, že by třeba časem mohly ty konce odejít, mezitim se přestanou KD 607 a 617 vyrábět a neměl bych náhradu... Nebo to je taky blbost schovávat jakože kdyby něco, nepřišly mi v tom Elfaxu nijak extra drahy.

_________________
Zesy: Proton AA-1150+P-1100, Dual CV 1462, NAD 912, Transiwatty
Bedny: VA Bear Towers, [ARS 844, 1058, 821], RRR S-30B, RFT B3010, Totem 70
Suby: ARN 312, ARN 930
Ostatní: DRM 540, DVD 3910, DCD 715, CT 1462, SM 260, NC 500


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 12 říj 2009 13:48 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6247
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
Myslím že ty koncové trandy jen tak neodejdou. Pokud nedostaly z nějakých důvodů fest na prdel tak tam budou ještě hodně hodně moc dlouho. Ty filtrace bych zrovna vyměnil. Určitě je tam kondenzátor TC937 a to je zrovna dost blbej kond. Nahradit TE925 4G7/63V a nebo pokud se ti podaří sehnat větší kapacitu ve stejné řadě tak tou. Větší fitrační kapacita tomu zesilovači jen prospěje.

KD6x7 se nevyrábí už někdy od roku cca 92-93 (nevím přesně).


Naposledy upravil Thales dne 27 říj 2009 05:06, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 25 říj 2009 07:18 
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2009 07:12
Příspěvky: 382
Bydliště: Luhačovice
Kraj: ČR - Zlínský
KU611+KC507 v Transiwattech odcházely poměrně často. Starší kusy jdou dolů s Uceo, napájení TW140 je cca 66V, rezerva KU611 ani KC507 tam není téměř žádná.

V TW140 žádné TC937 nejsou, jako filtrační jsou tam použity axiální TE678 1G/70V 4ks paralelně, které bývají vadné jen zcela výjimečně. Je vhodné paralelně k nim připojit další 4ks téhož typu kondenzátoru /dá se za pár kaček koupit u Denkla/.
Podmínka je, aby přidané paralelní kusy byly zapájeny do stejných pájecích bodů, jako původní čtyři. V praxi to znamená původní čtyři vypájet, odsávačkou odsát cín, zvětšit otvory na 2mm a pak dvojice zapájet spolu.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 05:03 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6247
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
TW140 Studio mám a zrovna z něj na mě kouká pěkně růžový TC937. Možná jiná verze/revize.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 15 pro 2009 05:23 
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2009 07:12
Příspěvky: 382
Bydliště: Luhačovice
Kraj: ČR - Zlínský
Kecáš jako obvykle. Když už, tak by to musel být typ TC939 na 150V, protože v konci TW140 je napájení cca 65V /TC937 je na 50V/.....jako výstupní bývaly v TW140 používány TE676-TC677 1G/35V, později TF023 2G2/40V jako v Aurách.
Podařilo se už někomu odhalit schéma mixážní části TWM140? Mně nikoliv...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 17 pro 2009 05:24 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6247
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
No jo no tak kecám. Vůbec jsem odtud nevyndaval TC937 (nikoliv TC939) ze zdrojové části a TC937a 1G/50 co byly jako výstupáky. Tak se mi to asi jen zdálo.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 17 pro 2010 11:56 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 zář 2008 15:51
Příspěvky: 950
Bydliště: Holomóc-Mrsklesy
Kraj: ČR - Olomoucký
Dostal se mi teď jeden pod ruky. Strašně málo používanej. Ještě jsem ho nějak víc nezkouma ani neměřil, ale funguje. Na co bych se měl zaměřit při renovaci?

_________________
http://mbelektronika.cz/
http://www.sound-agency.cz

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 02:44 
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2009 07:12
Příspěvky: 382
Bydliště: Luhačovice
Kraj: ČR - Zlínský
Při renovaci TW140 je třeba vyměnit spoustu pasivních prvků, které podléhají stáří a teplu, vyzařovanému odpory v kolektoru budiče. Bohužel je ta spousta prvků definována jako axiální provedení, což je dnes dosti velký problém a všechny nahradit moderními radiálními prvky prostě nelze už z funkčního hlediska. Moderní axiální prvky mají zcela jiné charakteristické parametry, které při neuvážené náhradě mohou vést až k likvidaci koncových stupňů, popř. k nestandardnímu chování.
Na to, aby TW140 začal hrát jako moderní zesilovač je třeba dosti razantních změn v hodnotách a párování pasivních prvků, které se v době vzniku zesilovače nebraly nijak vážně, ale dnes jsou nevyhnutné.
TW140 jako jediný z celé řady Transiwattů používá tzv. Williamsonův korektor, který je sice funkčně vynikající, ale je navržen v době konstrukce TW140,tzn. před více, než 25 lety a svými hodnotami a tolerancemi hodnot dnes nevyhovuje, stejně jako obvody fyziologie, regulace hlasitosti nebo např. i filtrace zdroje. Je třeba si uvědomit, že v době výroby TW140 neměl výrobce možnost si součástky nijak vybírat a v podstatě musel dělat z toho, co dostal, resp. co měl rok dopředu nasmlouváno, i když se kupř. v průběhu výroby objevily už daleko modernější součástky.
Na rovinu a zcela záměrně říkám, že nebudu popisovat, co je nutné udělat, aby se TW140 choval jako moderní zesilovač, odpovídající požadavkům a standardům 21. století. Otevřeně říkám, že kolem stovky Transiwattů 140 Studio už jsem za cenu okolo 1.800Kč upravil tak, že jsou s nimi jejich majitelé výjimečně spokojeni a nevyměnili by je za sebemodernější stroj stejné výkonové a cenové kategorie. TW140 má obrovskou výhodu ve variabilitě použití a v množství vstupů, do kterých lze vzhledem k jejich značné univerzálnosti připojit téměř cokoli.
Standardní TW140 má při nevybíraném a zestárlém materiálu výkon pod 50W/4ohm, mnou upravené exempláře mají souběh do sterea v toleranci +/-1dB a výstupní výkon okolo 75W/4ohm na kanál. Vyžaduje to samozřejmě přísný a přesně definovaný výběr koncových a budicích tranzistorů, o pasivních součástkách v korekcích i jinde to samozřejmě platí dvojnásob.

Pokud tedy nejsi značně zkušený elektronik s příslušným vybavením, raději se do žádných úprav na vlastní pěst nepouštěj, nemusí to dobře dopadnout a po dokončení práce to zklamání nestojí za tu vynaloženou námahu. Více na http://www.electronicservis.cz .


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 26 pro 2010 18:57 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 zář 2008 15:51
Příspěvky: 950
Bydliště: Holomóc-Mrsklesy
Kraj: ČR - Olomoucký
O znalosti a zkušenosti bych se nebál, teda snad uplně blbej nejsem :). Doma disponuju dílnou se základním vybavením (měřáky, gencl, oscilo....) Pokud bych chtěl tak mám přístup do kompletně vybavené labiny. Přemýšlím ale jestli se mi vyplatí strávit nad tím svůj drahocennej čas kterej skoro nemám, nebo to poslat za cca 2k tobě :). Stačilo by mi schéma, nebo alespoň základní popis. Nejde mi ani tak o výkon jako o kvalitu.

Mám v plánu přidat další vstupní modul se symetrickými vstupy a kvalitními OZ. Škoda že je vše na jednom prasácky velkym DPS.

_________________
http://mbelektronika.cz/
http://www.sound-agency.cz

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 27 pro 2010 06:14 
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2009 07:12
Příspěvky: 382
Bydliště: Luhačovice
Kraj: ČR - Zlínský
Možná /téměř zcela jistě/ to bude jednodušší to poslat ke mně. Jak jsem již předesílal, disponuji značným množstvím originálních dílů, které se už dneska velmi špatně shánějí /ušetříš za několikatero poštovné a ještě neseženeš všechno/. Kde to lze, dávám o něco modernější materiál, ovšem opět v axiálním provedení.
Symetrické vstupy by byl asi trochu problém, ale symetrické výstupy jsou řešitelné pomocí symetrizačních transformátorů-pochopitelně kvalita značky Tesla, ostatně i ty symetrické vstupy by šly těmito transformátorky řešit /např. zdublovat univerzální vstup, otázka je, zda by na zadní panel všechny potřebné XLR a transformátory vešly. Zkusit to můžeme.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 03 led 2011 20:58 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 zář 2008 15:51
Příspěvky: 950
Bydliště: Holomóc-Mrsklesy
Kraj: ČR - Olomoucký
Počítej, že do týdne zesilovač putuje k tobě :). Nemám na to čas. Kdyžtak mi napiš nějaky info do SZ :).

_________________
http://mbelektronika.cz/
http://www.sound-agency.cz

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 07 led 2011 18:40 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 18 říj 2009 22:24
Příspěvky: 194
Bydliště: HK
Kraj: ČR - Královéhradecký
Nechci zakládat nové téma..
Přivezl jsem dnes TW140P jako nový, na bedny hraje krásně čistě, ale když jsem k tomu připojil sluchátka, tak ten zvuk je otřesný, naprosto bez hloubek a jen zkreslené výšky.. taky mě překvapilo, že nelze používat sluchátka a bedny najednou.. :/ měl by někdo radu co s tím?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 19 led 2011 01:41 
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2009 07:12
Příspěvky: 382
Bydliště: Luhačovice
Kraj: ČR - Zlínský
Vyházet hovňáky a hlavně nové elyty v okolí těch 150R výkonových odporů, ty jdou nejdřív do prdele teplem. Pak zkontrolovat filtraci a dát nové výstupní elyty.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Transiwatt 140 Studio
PříspěvekNapsal: 26 led 2011 22:10 

Registrován: 24 led 2011 06:52
Příspěvky: 8
Bydliště: LIBEREC
Kraj: ČR - Liberecký
ZDAR TRANSIWATT 140 MÁM DODNES STAČILO VYMĚNIT VŠECHNY ELYTY , TY 4 VÝKONOVÉ ODPORY JSEM NAHRADIL NOVÝMI KERAMICKÝMI A ZESIK MAKÁ JAKO Z PRAKU POKUD HRAJU VELKÉ SÁLY ZE SLUCHÁTKOVÉHO VÝSTUPU TO NACPU DO KONCÁKU S VELKÝMI BEDNAMI A JE VYSTARÁNO : ...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group