ReproMania.NET - Pro lepší zvuk
http://www.repromania.net/domains/repromania.net/forum/

Co vás dnes potěšilo?
http://www.repromania.net/domains/repromania.net/forum/viewtopic.php?f=32&t=3121
Stránka 257 z 314

Autor:  Ládys [ 15 led 2020 17:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

A co Sygic v mobilu s jejich modulem Dashcam - po rozjezdu mi ta navigace začne na mobilu sama automaticky nahrávat :)

Autor:  laminat [ 15 led 2020 18:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Zakázané.

Autor:  scarabeo [ 26 led 2020 15:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Dnes mě potěšil oběd.
Jen na okraj.Pořady o vaření úplně nesnáším.Vyjma snad pořadu Ano šéfe.I když je to trochu komedie tak pan Pohlreich tady alespoň jako jeden z mála ví o čem mluví.
Chtěl bych se jen podělit o úplně drobnou ale o to víc zásadní změnu při přípravě pro mě nejdokonalejšího a nejjednoduššího receptu kterým je pro mě smažený řízek.
Na rozdíl od "nových" recepů které se do kola neustále opakují je tohle pro mě novinka.
V Thajsku obalují v trojoobalu všechno možné... A ne vždy to končí zrovna strouhánkou.
O to ale nejde. Zaujalo mě to že oni tam obalují mouka-vejce-mouka-vejce a nakonec tedy cokoliv.
Já jsem pro jistotu použil vepřovou kotletu a zůstal věrný strouhánce.
Už při smažení se řízek chová podivně. Nic neprská nepřepaluje se a nakonec se řízek nafukuje jako balónek a olej po usmažení zůstává téměř čistý.Výsledkem pak je krásně křupavý,měkoučký a opravdu neskutečně šťavnatý řízek.
Vedle toho je dvakrát obalovaný řízek nebo řízek naruby jen mrhání surovinami.
Možná za zmínku stojí ještě úprava z Bavorska kde telecí kýtu rozmlátí na papír lehounce obalí a smaží témeř bez oleje.Taky dobré.Thajské úpravě dávám ale teda palec nahoru.

Autor:  penjo [ 26 led 2020 20:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Neviem teda, ako u vás, ale toho roku budem mať 30 rokov a obaľovanie múka-vajce-múka-vajce-strúhanka u nás funguje odjakživa.

Autor:  TheLastUnicorn [ 26 led 2020 20:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Hlavne je veľmi podstatná kvalita strúhanky. Ak je to niečo zo supermarketu a je v tom pomleté všetko možné, tak to treba obaľovať na dvakrát. Ak si človek zomelie strúhanku sám čisto z rožkov a najemno, stačí to obaliť raz múka-vajce-strúhanka a je to super. A zásadne smažím na bravčovej masti (vepřový sádlo).

Autor:  tatko Tom [ 26 led 2020 20:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Obed Ti nezavidim.
Vedel by som trochu vek a vedonosti :D

Bolo Penjovi no plati tiez.

Autor:  exxxi [ 26 led 2020 21:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

To obalování m-v-m-v-s musim co nejdřív zkusit.

Autor:  tatko Tom [ 26 led 2020 21:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Nerobte mi o tomto čase chuť na žrádlo, kurvy :D

Autor:  exxxi [ 26 led 2020 21:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Držíš půst?

Autor:  tatko Tom [ 26 led 2020 21:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Ja nie - moja astma si ho pýta - sviňa jedna "nenažraná"
Serem na žrádlo - idem si zapáliť.

Autor:  scarabeo [ 26 led 2020 21:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Tak to jsi mě teda překvapil Penjo. Tak to Thajci od vás asi okopčili. Člověk se pořád učí. Přitom taková blbost :D TLU máš pravdu kdo to chce mít o level výš,tak jak dělala řízky babička jedině na sádle!

Autor:  tatko Tom [ 26 led 2020 22:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

To je detstvo.
Vyjdem si na balkón užiť si skevlý ozón z CHZWP, strihnutý špéciami z NUB a ENO - a dáky smrad si páli rezne na rybacom oleji...a do toho mi tu kamarát podsúva cholesteroly...

Autor:  ransom [ 26 led 2020 22:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Nejlepší strouhanku dělá moje žena. Den staré (to jest nikoli tvrdé) rohlíky bez máku, soli a kmínu (rasce) jemně naseká mixérem a pak teprve nechá uschnout v teple.
Dvojí obalování se u nás taky dělalo odjakživa. Třeba sýr by bez dvojího obalení snad ani nešel osmažit. Nemám ale rád sádlo. Ani masť. Řepkový olej je řepkový olej. Na řepkovém oleji smažený vepřový řízek je navíc vhodný i pro vegany.
Teď mi dochází, že v Tádžikistánu všecko dělali na bavlníkovém oleji. To byl humus. Něco jako převodový PP90. Tfujtajbl. Nešlo to ani strávit, po defekaci normálně v hajzlu plavala mastnota. Co bych tam dal za sádlo...

Autor:  tatko Tom [ 26 led 2020 22:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Kokosový olej.
Že to v pixli vyzerá tak trocha ako silikónová vazelína ma nijak neirituje.

Autor:  scarabeo [ 26 led 2020 22:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Tak teda bavlníkový olej jsem ani nevěděl,že existuje.Kokosový olej je sajrat co se přidává do všeho.
Dnes to je jedna radost za druhou. Jsem rád, že jsme všichni ušetřili 40milionů za systém pro dálniční IT systém k elektronickým dálničním známkám.

Autor:  exxxi [ 26 led 2020 22:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Rostlinné oleje zkazí všechno. Polívky, guláš i smažení. Sádlo je sádlo.

Autor:  tatko Tom [ 26 led 2020 23:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

YES

Autor:  ransom [ 26 led 2020 23:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

To byste nejdřív museli koštnout nerafinovaný řepkový olej přímo z lisovny. To je lahůdková záležitost. Do salátu i na smažení.

Autor:  exxxi [ 26 led 2020 23:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Nechci dopadnout jak otrávená srna zjara.

Autor:  ransom [ 27 led 2020 00:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Co vás dnes potěšilo?

Tak nežer lupení z ozimé řepky. Bramborová nať je třeba taky jedovatá a bramborovej líh pijeme bez obav, ne?
Abych nezapomněl, nejlahodnější mastidlo, co jsem kdy ochutnal, bylo přepuštěné máslo. Používá se hodně v Indii, tam tomu říkají Ghí. Škvaří se podobně jako sádlo, trvá to třeba tři-čtyři hodiny. Zůstane pak žluté a tekuté. To je opravdu královská lahůdka.

Stránka 257 z 314 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/