Poslední návštěva: Právě je 27 úno 2020 16:46


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vypínanie/zapínanie korekcií
PříspěvekNapsal: 17 led 2020 11:08 

Registrován: 30 lis 2016 14:06
Příspěvky: 17
Kraj: SR - Žilinský
Zdravím,
mám 2 moduly zosilňovača, ktoré potrebujem dať do krabice - konkrétne je to ML50. Plánujem k nemu pridať predzosilňovač http://zosilnovace.eu/Korekcny_predzosilnovac.htm no predstavu mám takú, že by som korekcie používal iba občas, keď to vyžaduje situácia (napr. horšie podmienky na počúvanie spôsobené miestnosťou). Čiže signál by šiel väčšinou priamo na zosilňovač, no občas by som chcel cez nejaké tlačidlo korekcie zapnúť. Má teda niekto nejaký návrh zapojenia ako by sa to dalo spraviť? Myslel som, že by sa hodilo nejaké 3 polové tlačidlo, ale nejak som žiadne také nenašiel a neviem ani či môžem signál len tak prerušiť tlačidlom.

Napríklad tu má zapínanie korekcií tlačidlom, ale neviem ako to má riešené.
http://www.aldax.cz/index.php?act=prod& ... svrcina250


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypínanie/zapínanie korekcií
PříspěvekNapsal: 17 led 2020 11:59 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1240
Kraj: ČR - Jihomoravský
nehledej vědu kde není. potřebuješ dva přepínaví kontakty, zapojíš to tak, aby R17 (R18) byl připojenej na výstup OZ3a (OZ3b) tak jak to je ve schématu, a když chceš korekce vyřadit, tak se tenhle konec R17 (R18) odpojíš od OZ3a(OZ3b) spojíš s výstupem OZ1a (OZ1b). To je celý.
V závorkách je to pro druhej kanál.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypínanie/zapínanie korekcií
PříspěvekNapsal: 17 led 2020 12:31 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8375
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Ano.
Kdyby bylo potřeba, můžu ti to aj nakreslit.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypínanie/zapínanie korekcií
PříspěvekNapsal: 17 led 2020 12:51 

Registrován: 30 lis 2016 14:06
Příspěvky: 17
Kraj: SR - Žilinský
Ransom: budem ti vďačný ak mi to nakreslíš.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypínanie/zapínanie korekcií
PříspěvekNapsal: 17 led 2020 15:30 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8375
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Večer.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group