Poslední návštěva: Právě je 15 lis 2019 15:03


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 09 srp 2011 22:37 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4103
Bydliště: Slaný
Bassreflex... Mít jak to nosit, a kopu takovejch bedýnek, učůrnul bych si radostí.
Tvé hledání něčeho jiného mi přijde trošku ve stylu "že si nevážíš toho co máš" a po hlavě se řítíš do horšího.

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 06:35 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Já teď doma nemám žádnou ozvučnici pro tento repro. No, právě, že plno lidí ty hornflexy vychvaluje, tak nevím. Ten bassreflex, co jsme měl kdysi - mám plánek, není problém postavit znova, tentokrát v laku a s plně vybaveným HW :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 09:26 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4103
Bydliště: Slaný
I hornflex mám rád, ale je to jiná bedna, a bylo by nejlepší, aby sis jí někde na týden půjčil a vyzkoušel na své akci, abys věděl co a jak. Rozhodně to není instantně lepší bedna než bassreflex, i k dyž umí něco navíc....

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 11:04 

Registrován: 05 říj 2008 09:26
Příspěvky: 577
Bydliště: Trenčín
Kraj: SR - Trenčianský
Jirko - to že sa pri hornflexe používa predná komora je v obrázku aj v screenshote input data.
Ak by si použil zadnú komoru (Vrc), tak by zvukovod mohol mať len jeden segment a to kónický a bez expanzie (Ap, Lpt). Hornrespu je jedno ktorú komoru použiješ, počíta s reprákom ako s plochým piestom. Ak použiješ prednú komoru (Vtc) tak môžeš mať až 4 segmenty, kónické, exponenciálne, hyperbolické atď., s expanziou, bez expanzie, hoci aj s negatívnou expanziou.
Návod na Tapped horn pribudne čoskoro.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 19:57 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Asi už vypadám jako blbec, ale když tam nedopíšu všechny údaje (které ani výrobce neuvádí) stejně to nemůže udělat přesnou simulaci a rozdíly budou oproti "Calculate" si myslím dosti velké. Jde mi především o parametry cms, rms,mmd.
Také bych si potřeboval ujasnit zadávání délky jednotlivých segmetnů. Když mám bednu viz prví obrázek, jsou tam 4 segmenty - je správné u všech mít CON? To je přece tvar rozvíjející se, ne? To bych pochopil u segmentu přechodu z menší plochy na plochu větší.

Pro mě, lamu, to je asi návod trošku chaotický a složitý :-D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 20:10 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 769
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
Podla mňa to je veľmi dobre napísaní návod. Len to chce si potom zopár bedničiek skúsiť navrhnúť. A ešte mám otázku - ak hornresp ráta ako z piestom tak to potom nieje presne lebo reproduktor ma na jednej strane magnet tím pádom menšiu plochu membrány nie ? Alebo je to nepodstatne ?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 20:32 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
aha, nikdo nenapsal, že když udaj nevím, musím dvojklikem na políčko zadat další udaje a až PAK to samo dopočte ony údaje , které jsme psal. No teď už ty simulace vypadají daleko lépe! :)))


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 20:42 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 769
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
Čítaj poriadne :!: . V prvom príspevku o tom píše ;) , že to po kliknutí program sám dopočíta.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 20:55 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Tak jsme tam naťukal tyto data a tohle mi z toho vypadlo.

Ozvučnice vented, jinak jsme krom imput data s ničím nehýbal :)
Co tam mám špatně?

///asi neumím číst ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 21:23 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3055
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
To máš jako ported horn. Vrc dej 0 a objem zadej do Vtc. Nebo nahoře smaž ty segmenty.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 22:51 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Díky za tip, třeba jsem nevěděl, že ty segmenty tam být nemusí u bassreflexu. Výsledky stejné s nimi i bez nich, když se přehodí ty komory.
Tady je výsledek a ještě jsem zkusil narovnat charku přidáním 20 litrů zadní komory...
Ve WinISD mi simulace vyšla na 46Hz naladění, 6,4m/s při 1000W pro onych 125l, se 145l vyšlo 43Hz, vzduch 6,9m/s. Při větším objemu se snížil hrb a posunul níže, nepatrně vzrostla výchylka membrány, SPL 127dB.

Když budu chtít ladit hornflex, bude ta komora zase "přední" a jinak postup stejný? Pokud použiju konstantní plochu zvukovodu, segmenty bych zadávat nemusel, jen délku zvukovodu (?) dík


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 00:50 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3055
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Musíš použít jedno nebo druhé. Buď ten bassreflex zadáš pomocí těch segmentů nebo pomocí Ap a Lpt.
U hornflexu budeš postupovat stejně (pomocí segmentů). Konstantní plocha je blbost, pokud použiješ dostatečně velkou plochu (tzn.: min plocha membrány) , tak Ti vyjde tak dlouhý zvukovod, že se nevejde do bedny. Při použitelné délce zas bude malá plocha, tzn.: vznikne spíš bassreflex. Postupně zvětšující se (směrem k výstupu) plocha je základem všech zvukovodových ozvučnic, to je fyzika a tu nevojebeš.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 16:13 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Nezkoušel jsi do rogramu nahodit beymu sub18? Jen tak ze zvědavosti (krom toho že 12 a 15 jsou docela šikovně malé)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 16:41 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3055
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Zkoušel, ale hornresp se s tímhle typem ozvučnic moc nekamarádí.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 16:20 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
No to si myslím taky. Třeba asi odladit zvláště jako hornu a bassreflex.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 23 srp 2011 20:53 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Proč mi Hornresp a winISD ukazuji každý něco jiného? Když zadám objem bedny, ladění a stejný obsah a délku zvukovodu, vypadnou mi jiné data. Naladění stejné,ale zesílení zvuku win+0,8dB horn+3dB... tak to nevím.
Že by tím, že win počítá free air a horn poloprostor?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 23 srp 2011 22:46 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3055
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Hornresp počítá s Pi jaké mu zadáš, pokud dáš 2 x Pi, tak máš poloprostor (bedna na zemi), 4 x Pi bedna ve vzduchu. S čím počítá ISD nevím.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 23 srp 2011 22:52 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Ano, to mi je jasné. Zkusím to nějak sladit, ať mám stejné výsledky, pak napíšu, s čím počítá winISD


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 23 srp 2011 23:29 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Ladění pak vychází takto. Stejné input data do obou programů.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 24 srp 2011 19:02 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Tak jsem se v tom trošku pohrabal a nasimuloval jsem si klasickej bassreflex s 18". Tady je výsledek...
Stejně to je alchymie, stačí udělat bednu tak, že bassreflex je blízko zadnmí desce a už se to rozladí :/ Existuje nějaké "minimum" vzdálenosti bassreflexu od zadní desky?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group