Poslední návštěva: Právě je 20 črc 2019 15:55


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 21 črc 2018 09:30 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 100
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
Akusta:
Ja vydržím. Potrebujem v podstate len vedieť typ tranzistora, typ diody, typ led diody a hodnotu rezistora a ich vzájomné prepojenie a spojenie s tlačítkom a relátkom. Stačí mi schéma pre jednu vetvu. Potrebujem si urobiť zoznam súčiastok na nákup :)
Ešte otázočka: ak by som použil predsa len iné relátka, predpokladám, že aj hodnota rezistora sa zmení, vie niekto pomôcť s výpočtom?
Zatiaľ ďakujem všetkým za komentáre a pomoc.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 21 črc 2018 11:13 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7955
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Neodpověděl jsem na ten preamp. Zapojení jsou spousty, od jednoho OZ s přepínatelnou zpětnou vazbou, až po monstra tipu Dispre. V zásadě by stačil pro každý vstup a kanál jeden nízkošumový OZ a zpětnou vazbu přepínat třeba otočným přepínačem nebo těmi DIPy, v nejjednodušším případě třeba jen jumperem - podle toho, jak bys to chtěl mít luxusní. Pro srovnání úrovní stačí několik kroků po 2-3 dB, největší potřebný zisk bude kolem 15dB. Jde jen a pouze o to, aby větší rozdíl člověka hned neplesknul do uší. Ta aktivní část bude potřebovat vlastní oddělené napájení, většinou 2x15V, spotřeba bude v jednotkách, nejvýš v desítkách miliampér na každý OZ.
Pokud bys chtěl připojit nějaký starší tuner, magnetofon, gramofon s předzesilovačem, nebo třeba i telefon/tablet, tam bych možnost zvětšit zisk vstupů doporučil. Modernější a profesionálnější zařízení mívají výstupní úroveň vyšší. Třeba by ti stačilo mít takhle ošetřený jen jeden vstup, co já vím.
A nevím, jestli s tím počítáš, ale nikdy není na škodu mít nějaký vstup i na přední straně. Velikost škatule ti to určitě umožní.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 21 črc 2018 11:32 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 100
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
ransom:
Vstup na prednom paneli plánujem: 1x LINE a 1x USB - možno pre istotu po 2krát - uvidím, keď to budem navrhovať - 3D model mi to ukáže reálnejšie.
Jeden z tých analógových vstupov, by som asi vybavil možnosťou úpravy zisku - rátam s tým, avšak pre mňa ideálne by bolo niečo doporučiť, aby som pri návrhu vedel už rozmery plošného spoja. Tých 2x 15V by som už hádam nejako poriešil :)
Toto zariadenie, čo plánujem vyrobiť, nemá byť nič hájendistické. Do budúcna plánujem vyrobiť nejaký stolík na komponenty, tak preto chcem htpc v rozmeroch "hi-fi". V krabici potom ostáva veľa miesta, ktoré chcem využiť na prepínač.
USB DAC (4x) plánujem z Číny, raz si mi ich doporučil ako "vcelku dobre použitelný zvukový výstup". Ak však niekto pozná niečo lepšie za dobrú cenu, môže mi sem hodiť odkaz, budem len rád. Ten usb dac, čo tu odkazujem mi vyhovuje aj rozmermi. Takisto bluetooth modul a dac-e s optikou a koaxiálom budú z číny. Samozrejme, vždy je možné zameniť to za niečo lepšie.
Celý projekt má byť jednoduchý a za primeranú cenu - nič premrštené.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 21 črc 2018 15:20 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7955
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
A má smysl dávat tam těch USB tolik? Protože kolik PC a notebooků připojíš současně?
Použitelné to samozřejmě je, sám jsem si jich pořídil deset a mám to na několika místech, v ložnici u minivěže, na chatě, v práci v main aparátu mám taky jeden. Pravda je, že by to měl umět i androidový telefon či tablet. Ale snad by bylo vhodnější dát jich méně a trochu lepších?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 21 črc 2018 16:21 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 100
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
Možno na predný panel, kvôli rýchlemu pripojeniu hocičoho, dám ten lacný a na zadný panel dám dva lepšie - tu však opäť nastáva problém, vôbec sa v tom nevyznám - neviem na základe akých parametrov hľadať. Vieš poradiť, aspoň na aký čip sa zamerať pri hľadaní? Ďakujem.

Čo sa týka množstva digitálnych a analógových vstupov, rád by som vedel aj vaše názory. Miesta tam bude habadej, ale zase nerád by som to prehnal. Nad 12 vstupov nejdem. Robím dosku na 12+12 relátok - prepínanie L + R a GND-LR.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 21 črc 2018 20:43 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1117
Kraj: ČR - Jihomoravský
A to je to: dojdeli k rozdílné úrovni. A já už vím, že B116 je slabší než CD i DAC (tam to dokážu regulovat na straně SW, ale proč si zhoršovat poměr signál/rušivá napětí) a některý zdroje signálu mají raděj zatěžovací odpor 10k a některý 50k. Tak jsem si to nabastlil takhle, pro změnu úrovní ale musím otevřít bednu.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 22 črc 2018 09:19 
Řádný člen

Registrován: 08 kvě 2013 18:01
Příspěvky: 2019
Kraj: ČR - hl. m. Praha
kodl:
Tohle mi řeší ten poťák na vstupu ...
Potřebuju změnu? Pootočím ... úrovně vidím na modulometrech.

holmarc:
Dobře sis ten limit 12 vstupů zvolil. Arduino má jen 14 výstupů :lol:
A na ty země se vykašli. Když se to dobře zapojí, netřeba je taky přepínat. Už takhle to bude relátková elektrárna.
Samozřejmě ... u mě to bylo jinak díky potřebě tam mít ten korektor a výstupy na nahrávání. Tím mám relé 2x tolik ... viz blokáč.

_________________
Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 22 črc 2018 12:22 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1117
Kraj: ČR - Jihomoravský
Jo, ale ty tím točíš "pořád" a já to mám nastavený i pro nepoučenýho uživatele.
Vyplýtvat všecky výstupy arduina na relátka mi nepřijde dobrej nápad, je na to milion řešení, jak to obejít, třeba i2c expancer za pár korun: http://navody.arduino-shop.cz/navody-k- ... f8574.html a může si zapojit na A4 a A5 těchhle udělátek 8 a tím pádem to bude mít 64 výstupů. a nebo jeden MCP23017 na všech 16 relátek. Co když si vymyslí další funkce, třeba přemostění toho korektoru...
Ono se to nezdá, ale pokud to bude "rostoucí" projekt, tak je možná lepší hned na začátku koupit arduino mega, kde je těch použitelnejch vstupů/výstupů skoro 50 a programuje se to stejně jednoduše, akorát nestojí 500Kč, ale 250Kč. Další výhoda je víc paměti. Rád používám tyhle: mini atmega sice na to nejdou arduino shieldy, ale zase to pěkně pasuje do bastldesky, ne jako arduino, s nesmyslnejma roztečema vývodů.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 22 črc 2018 19:19 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 100
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
akusta:
to prepínanie zemí ešte zvážim, no pätice na plošáku budú, v prípade nutnosti vložím ďalšie relátka.
Ja na teba nechcem tlačiť, robím teraz nejakú objednávku na súčiastky - nedalo by sa postnúť sem nejaký náčrt na jednu vetvu toho prepínača?
Ešte otázka: ja blúdim po internete už dva dni a každú schému čo nájdem je bez tlačítka. Ako to vlastne funguje - na jedno relé potrebujem dva alebo len jeden pin???
Ďakujem.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 22 črc 2018 20:12 
Řádný člen

Registrován: 08 kvě 2013 18:01
Příspěvky: 2019
Kraj: ČR - hl. m. Praha
kodl píše:
Jo, ale ty tím točíš "pořád" a já to mám nastavený i pro nepoučenýho uživatele.

Kdepak ... tím se zahýbe, jen když je něco třeba výjimečně doladit (zvýšit nebo snížit úroveň do záznamu atd., což se celkem neděje).
ALPSům hýbání nevadí :lol: Potenciometry mají pohyb rády (jako lidské končetiny).
K audio zařízení u mě nesmí ani poučený, natož nepoučený.
Tak mám ty konstrukce jednodušší ... :lol:

_________________
Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 22 črc 2018 20:21 
Řádný člen

Registrován: 08 kvě 2013 18:01
Příspěvky: 2019
Kraj: ČR - hl. m. Praha
holmarc:

Schéma pošlu zítra večer.
V mém případě je VŽDY aktivní JEDEN výstupní pin procesoru (ten vybraný). U mě program obíhá vstupy kolem dokola a když zjistí stisknuté tlačítko, vypne před tím aktivní výstup a zapne ten nově stisknutý.
Ve výchozím stavu po zapnutí může nebýt nic aktivní, mně po zapnutí zařízení naskočí vstup TV.

_________________
Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 22 črc 2018 21:02 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1117
Kraj: ČR - Jihomoravský
nechci vrtat, ale stav by se mohl ukládat do eeprom a pak to aktivovat do uživatelem definovanýho stavu. (přidržení tlačítka delší dobu, jako uložení paměti na autorádiu) Ale když se to podaří nastavit pomocí "HW" tak proč ne.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 22 črc 2018 21:27 
Řádný člen

Registrován: 08 kvě 2013 18:01
Příspěvky: 2019
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Díky omezenému počtu zápisů mi moje řešení přišlo logičtější.
Ale už to moc pitváme ... :lol:

_________________
Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 23 črc 2018 18:12 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 100
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
Takže aktualizovaný a asi definitívny počet vstupov, výstupov a zabudovaných zariadení:
Predný panel:
1) 2x analógový vstup (cinche)
2) 2x digitálny vstup (USB DAC - nejaká lacná verzia), bude slúžiť na rýchle pripojenie smartfónu, tabletu a pod.
3) IR snímač (diaľkové ovládanie)
4) Tlačítka a LED (ovládanie a indikácia)
Zadný panel:
5) 4x analógový vstup (cinche)
6) 1x digitálny vstup (USB DAC - niečo lepšie, pravdepodobne dokúpim neskôr)
7) 2x digitálny vstup (2x DAC s optikou a koaxiálom)
8) Samostatný analógový výstup pre Raspberry (cinche)
9) Analógový výstup pre analógové zdroje signálu
10) Analógový výstup pre diditálne zdroje signálu
Pozn.: 9 a 10 s možnosťou vzájomného prepojenia
11) Konektory samotného Raspberry Pi3 a Arduina Uno
12) Napájací konektor
13) Konektor pre pripojenie antény bluetooth modulu umiestneného vo vnútri zariadenia.

Otázka:
Existuje niečo pasívne na vyrovnanie úrovní signálu? Ak áno prosím hoďte to sem, prípadne niečo aktívne, ale jedoduché, nie moc drahé a dostatočne kvalitné.
Ďakujem.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 23 črc 2018 22:55 
Řádný člen

Registrován: 08 kvě 2013 18:01
Příspěvky: 2019
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Musím se omluvit, ale nějak jsem to s tím slibem, že pošlu schéma dneska, podcenil. Mám jet v pátek na dovolenou, nemám hotový účto (termín 25.7.) a do toho všeho ještě běhám po vyšetřeních, poněvadž si do mě drze kouslo klíště a nastaly komplikace. A ta dovolená je zaplacená ... sakra. Takže sorry. :(

_________________
Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 24 črc 2018 13:45 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 100
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
Akusta:
Však snáď sa k tomu niekedy dostaneš. Dosť by mi to pomohlo. Zatiaľ študujem po internete, čo sa dá. Kúpil som nejaké NPN tranzistory, rezistory a budem skúšať. Snáď sa niečo podarí.
Potom by som ťa poprosil aj o ten program, ak to nie je problém.
Našiel som nejaké zapojenie na internete. Je to dobrá schéma? Avšak neviem kam pripojiť tlačítko. Vie niekto poradiť prosím???
Příloha:
zapojenie-relatka.png


Ďakujem.

Edit: Toto by mohlo byť komplet zapojenie pre jeden vstup. Len kam pripojiť to tlačítko :)
Příloha:
kompl-schema.png


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 24 črc 2018 23:30 
Řádný člen

Registrován: 08 kvě 2013 18:01
Příspěvky: 2019
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Nejprve taková malá úvaha na základě Tvých dotazů (a prosím Tě, neuraz se, žádnej učenej s nebe nespadl), ale napsat to musím, abych Ti možná ušetřil peníze a zklamání při nějakém problému, který logicky přijde):

Zdá se totiž, že celou věc vůbec nechápeš a nemáš potřebné základní znalosti z obvodařiny.
Asi by bylo vzhledem ke Tvým nemalým požadavkům na výslednou funkčnost zařízení vhodnější, abys realizací pověřil nějakého znalého kamaráda. Všiml jsem si toho už dříve, když ses ptal na hodnotu odporu v bázi tranzistoru. Nechtěl jsem to psát zvlášť (že to napíšu do schema). Další je teď ten dotaz na umístění tlačítka.

NEBO

budeš muset mít velikou trpělivost se učit. Na webu je spousta stránek na toto téma.

Například odpověď na Tvoji otázku kolem spínání najdeš třeba zde: http://arduinonavody.cz/arduino-rele/

Ale měl bys pochopit funkci ... a seznámit se alespoň na hrubo, jak se ty obvody dají využívat.
http://docs.uart.cz/docs/obsah/
http://docs.uart.cz/docs/io-piny/
http://navody.arduino-shop.cz/zaciname- ... citko.html
http://navody.arduino-shop.cz/arduino-p ... mafor.html
https://blog.ijacek007.cz/Arduino/ardui ... ici-svetlo
https://arduino.cz/arduino-zaklady-4-di ... ad-serial/

... to byly je namátkou vybrané příklady (určitě existují lepší).

=================================================

Vysvětlím stručně jednu věc: MCU ARDUINO má podobně jako jiné kontroléry kromě jiných důležitých vstupů a výstupů také
vstupně/výstupně fungující porty (dají se totiž použít jako vstup i výstup - podle toho, jak s nimi SW Arduina pracuje).

Příloha:
Arduino_board.jpg


Pro Tvou aplikaci musíš k některým (k těm, co budou fungovat jako vstupy) přivést vodiče od tlačítek. Zapojení závisí na funkci tlačítka (spínací, rozpínací nebo přepínací kontakty tlačítka) a počtu jeho kontaktů. Ostatní porty budou fungovat jako výstupní (přes odpory 1k k nim budou připojeny tranzistorové spínače relé.

1) jak vypadá výstup na relé už jsi našel. OK.

2) teď vstup od spínače

Podívej se na moje video se zkušební deskou - je tam vidět zapojené vstupy k tlačítkům a výstupy na LEDky.

A přečti si toto: https://arduino.cz/arduino-zaklady-4-di ... ad-serial/

Program, který nahraješ do Arduina, nahraješ v tzv. vývojovém prostředí IDE.
Zde je textový export programových dat http://www.ps-service.cz/BAXI2/program.txt

Ne ten můj, z toho můžeš vycházet (je tam celá řada vyladěných detailů, jako softwarové potlačení zákmitů tlačítek apod.). Ale uděláš si svůj. Můj dělá to, že cyklicky číhá na stisknuté tlačítko, ošetří jeho zákmity (vypne - zruší tlačítko stiknuté předtím) a po zapnutí zařízení vše vynuluje a v mém případě jeden zvolený často užívaný vstup zapne jako výchozí).

A tohle je již diskutované blokové schéma celkové funkce.
Každý kontakt v blokovém schéma je de facto kontakt jednoho relé. Já mám přepínače spřažené kvůli možnosti vřadit v určitých polohách ten korektor.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 25 črc 2018 09:14 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7955
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Holmarc:
Ty kontakty relé i věci okolo nich máš špatně.
V první řadě si sjednotíme popisy - co je IN a co je OUT. IN by měl být od zdroje signálu, OUT pokračování k zesilovači.
V čem jsi to kreslil? v tom .png se mi to bude blbě opravovat.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 25 črc 2018 09:44 
Řádný člen

Registrován: 08 kvě 2013 18:01
Příspěvky: 2019
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Ransom:
Proč?
Relé 1 má funkční (zapíná živé vodiče). Pravým zapíná zem na výstup. Input a output má označeno. I rozložení kontaktů a cívky sedí s paticí Panasonic.

_________________
Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prepínač vstupov (výstupov)
PříspěvekNapsal: 25 črc 2018 11:34 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7955
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak se podívej pořádně.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group